Najdi forum

ne rabiš antimalarikov na Tjaskem. midva jih nisva imela pa sva bila tam 2 meseca.

Kdaj sta pa bla?

ko je pri nas poletje tam pa veliko dežja in ogromno komarjev. se pravi od 15. junija- 15. augusta, lani.

Kaj sta pa imela, da sta komarje odganjala? Nekateri pravijo, da je najboljši Ultraton. A je še kaj tekega?

midva sva imela samo autan za namazat, tam sva nabavla pa še ene take se mi zdi da baygonove palčke za kurit in sva jih kurila cele noči, eno sva prižgala preden sva šla spat, zraven postelje in jih ni bilo. ponoči te najbolj popikajo, ker si najmanj zaščiten in potem celo noč ne spiš. to ti vsekakor priporočam da tam kupiš( mogoče jih dobiš celo pri nas), da boš lepo in v miru spal. imela pa sva tudi Akut, kar pa je en majhen sprejček, da se namažeš ko te že piči in te čez minuto neha srbet, ker je kriza ko te jih piči 5 naenkrat in nimaš miru.
pa, čim manj komarjev.

kako sta pa tovorila denar in potni list? sta imela potovalne ceke, kes,kartico? kaj svetujes? kje sta puscala prtljago-a imajo kaksne lockerje, ali kar v hotelu? kako sta bila nastanjena -npr. par dni v bangkoku in s s tamalim nahrbtnikom okrog hodila,ali vsak dan drugje? lp,kathy

imela sva denar v kešu in nobenih kartic ali čekov. tovorila sva ga v teh majhnih ozkih torbicah okrog pasu in tukaj tudi potni list in te zadeve, to je priporočlivo ko boš, če boš potovala na vlakih. prtljaga je varna kar v hotelu. veliko dajo na varnost v hotelih in velikokrat so v recepciji imeli napis, da Tajci ne smejo gor kjer so sobe in da so gostje prepovedani, da je bolj varno. velikokrat pa imajo zraven njihove ključavnice še haklček, če imaš svojo- tiso žabico ali kak se reče. to si ziher vzami zraven to ključavnico, da boš bolj ziher.
v Bangkoku sva bila na Khao San Roudu- je sicer zelo turisitčna ulica, a imaš hotelov vse možnih- od 500 sit do 5000 sit. kakor želiš. tam je veliko popotnikov vendar v Bangkoku ni ne vem kaj za videti, meni osebno ni bil zanimiv in komaj sem dihala, avto pa te lahko povozi na vsakih 5 metrov. tako da sva tam prespala le toliko da sva se oddahnila od letala in ko sva šla nazaj domov.
bla sva oa na 5 otokih na jugu in na severu veliko mest vse do Chiang Mai-a. če boš šla tukaj na trekking ti priporočam da greš v chiang Mai Guesthouse, kjer imajo super trkking in za prtljago, ki je ne boš vlačila zraven je super poskrbljeno. še nikomur ni nič zmanjkalo. vodič pa je bil celo iz enega od teh plemen, ki smo jih obiskali in nam vedel marsikaj zanimivega povedati o običajih,itd.

Zivjo!

V zacetku oktobra planiram potovanje na tajsko za en mesec. Iscem sopotnico ali sopotnika, ki bi se mi bil pripravljen pridruziti. Letalska karta bi bila cca.156.000 sit, zraven pa potrebujes se cca. 130.000 sit. Glede tega, kako bi tam potekala pot, bi se potem individualno dogovorila, zelela pa bi na Chang Mai (zaradi trekinga) in na Phi Phi otok (zaradi eksotike).

Lep ppozdravcek,
Urska

New Report

Close