Taka sem se rodila
Zakaj so nekateri ljudje karizmatični, drugi pa smo sive miši, nihče nas ne vidi niti ne sliši, pa imamo enake sposobnosti kot drugi ali pa še boljše?
Že od nekdaj nisem kaj priljubljena, ne izražam topline, sem dolgočasna, ne znam se politično izražati.
Podobno vidim pri hčeri, že sama opaža podobno. Gotovo je telo sposobna, n8ma pa karizme, čara, da bi to pokazala drugim.
Kako lahko postanem bolj zanimiv človek? Berem, hodim na kulturne dogodke, v odnosih sem pa mrtva. Čeprav se trudim biti dobra in prijazna do vseh.
Sprejmi, da tako je, ker tega, kako te vidijo drugi, ne mores spremeniti. Jaz sem ravno taka, cel v javnosti sem dobila v obraz, da sem siva mis. Kaj cem. Zenske, ki mi je to rekla, nisem videla nikoli prej, nisva se pogovarjali, oblecena sem bila zelo podobno kot drugi, ampak ona me je na prvi pogled ocenila za sivo mis. Naj se zjokam, ubijem, naj jih moledujem, da me vidijo drugace? Oni imajo svoje mnenje. Nekaj je v nas, da nas tako vidijo. Ze na mojega oceta so tako gledali, torej sem sivo misevje podedovala po njem. Zdaj se ze dolgo vec ne sekiram. Zivim svoje zivljenje in me mnenja drugih ljudi ne zanimajo.
ena druga siva miš, 29.03.2025 ob 23:42
Sprejmi, da tako je, ker tega, kako te vidijo drugi, ne mores spremeniti. Jaz sem ravno taka, cel v javnosti sem dobila v obraz, da sem siva mis. Kaj cem. Zenske, ki mi je to rekla, nisem videla nikoli prej, nisva se pogovarjali, oblecena sem bila zelo podobno kot drugi, ampak ona me je na prvi pogled ocenila za sivo mis. Naj se zjokam, ubijem, naj jih moledujem, da me vidijo drugace? Oni imajo svoje mnenje. Nekaj je v nas, da nas tako vidijo. Ze na mojega oceta so tako gledali, torej sem sivo misevje podedovala po njem. Zdaj se ze dolgo vec ne sekiram. Zivim svoje zivljenje in me mnenja drugih ljudi ne zanimajo.
V javnosti si dobila v obraz, da si siva miš? Pa bi odvrnila, da je ona predrzna podgana, če se že greste neka skavtska, taborniška poimenovanja.
Custva, 30.03.2025 ob 07:57
Karizmaticni ljudje imajo custva, cetudi jih ne vidis, cutis toplino.
Nekdo, ki je hladen in dela vse po protokolih in ne po custvih, cetudi ima custva, jih ne pokaze, jih skriva in se kontrolira, ga je strah svojih custev, taka oseba ne more biti topla in imeti karizmo.
Se da to kako izboljsati, se naučiti?
Karma ah, 29.03.2025 ob 23:30
Zakaj so nekateri ljudje karizmatični, drugi pa smo sive miši, nihče nas ne vidi niti ne sliši, pa imamo enake sposobnosti kot drugi ali pa še boljše?
Že od nekdaj nisem kaj priljubljena, ne izražam topline, sem dolgočasna, ne znam se politično izražati.
Podobno vidim pri hčeri, že sama opaža podobno. Gotovo je telo sposobna, n8ma pa karizme, čara, da bi to pokazala drugim.
Kako lahko postanem bolj zanimiv človek? Berem, hodim na kulturne dogodke, v odnosih sem pa mrtva. Čeprav se trudim biti dobra in prijazna do vseh.
Kao karizmatični ljudje so po večini sociopati, psihopati, narcisi, ti najbolj naredijo prvi vtis, se vedno ven mečejo, so samovšečni, najbolj pametni, pač mislijo, da so pojedli vso pamet tega sveta.
Normalni ljudje smo bolj zadržani, se ne važimo, duvamo in se ne mečemo ven.
Narcisoidnezi, 30.03.2025 ob 18:55
Kao karizmatični ljudje so po večini sociopati, psihopati, narcisi, ti najbolj naredijo prvi vtis, se vedno ven mečejo, so samovšečni, najbolj pametni, pač mislijo, da so pojedli vso pamet tega sveta.
Normalni ljudje smo bolj zadržani, se ne važimo, duvamo in se ne mečemo ven.
Karizmaticni ljudje so opazni, pa ce kaj delajo ali ne in pustijo pozitiven vtis.
Ljudje sploh veste, kaj je karizma?
Ravno danes sva sla z mozem na popoldanski caj v eno kavarno. Za mizo dve zenski, ena upedenana v nulo, druga vizuelno cisto povprecje, a je pritegnila oko in zanimanje. No, ce cas, je ta druga vzela fotoaparat in fotkala tisto prvo v vseh pozah in iz vseh kotov, ocitno sta nekaj snemali in ocitno je ta prva “nekdo”, ta druga pa umetnica, zenska z duso, ki kljub temu, da v miru sedi za mizo in ne izstopa z videzom, pritegne pozornost.
Ja, prvo pa opazis, ker je v zlatih hlacah in ekstremno pretirano upedenana za eno nedeljsko popoldne, jo pogledas, a to je tudi vse.
Razumes razliko?
Bah, 30.03.2025 ob 19:11
pa ni to, to. Nekateri ljudje naravno potegnejo svetlobo našse. Brez nekega ven metanja. Ko vstopijo v prostor, se vse oči obrnejo proti njim. To je nek magnetizem, ki je prirojen, poglej recimo filmske igralce. Nekateri ljudje so “sončni”
REalno je ljudi s karizmo res, res malo. Vem, ker delam z ljudmi in sem v desetih letih naletela na mogoče 2, za katera bi lahko trdila, da imata ‘nekaj’.
V glavi, 30.03.2025 ob 18:40
Ljudje s karizmo so večinoma ekstrovertirani.
Zakaj bi se obremenjevala s tem, kako te vidijo neznanci?
Če si dobra prijateljica, dobra mama in mogoče še partnerka, je to veliko več vredno, kot če na neznance narediš vtis, se strinjaš?
Sploh ne, imas veliko ljudi, ki so karizmaticni, a niso ekstroverti, niti niso energicni, so celo zelo umirjeni, pocasni, govorijo pocasi in malo.
Ni jih veliko, 30.03.2025 ob 19:14
REalno je ljudi s karizmo res, res malo. Vem, ker delam z ljudmi in sem v desetih letih naletela na mogoče 2, za katera bi lahko trdila, da imata ‘nekaj’.
Po svoji in mozevi sluzbeni dolznosti se gibljem v krogih raznih vodilnih in tako ali drugace uspesnih ljudi na razlicnih podrocjih.
Tu je vec karizmaticnih, a tistih res “orto”, imas prav, jih je malo, a te enostavno zacutis v prostoru.
Karizma je dar, s tem se rodis, nekaj se vedno lahko naucis, a fejkst ne mores, cevtega ne cutis, pac ne cutis in se tudi nauciti ne mores.