Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija take me to the end of time

take me to the end of time

ljubitelji glasbe, kdo poje to najlepšo pesem na svetu? naslov je vse kar imam, vem da poje moški z najbolj žametnim glasom na svetu. prijatelji so mi rekli, da je to leonard cohen, ampak pregledala sem CD-je v mullerju in nikjer zasledila tega komada. ima mogoče kakšen drugačen naslov? kako naj ga najdem? če ima kdo tudi besedilo, mi ga lahko, lepo lepo lepo prosim, pošlje? prijeten dan!

Ojla, sem malo pobrskala po netu
daj poglej če je to to:

če je to pravo besedilo, sporoči, bom še za komad pobrskala;)

Mejte sonček v očeh;)

ja, hmmm, zdej pa ne vem, a je to pravo besedilo, imam sicer glasbo v ušesu in če se trudim zapet tako kot zapoje on bi se celo dalo skomponirati, ampak ne vem pa če je prava 🙁
sem pa 90% da si našla mojo poročno pesem :))
če se ti da pobrskati za komad bi mi sicer naredila noro uslugo, ker jaz sem bolj švoh na tem področju, lahko pa mi poveš kje vse brskaš, pa bom jaz probala najt…
gigi, super si!

Hja, neki sem našla, samo poje ženska;((
daj poslušaj in poročaj

14 komad, pritisni preview
Če ni, sporoči iščemo dalje;)

Mejte sonček v očeh;)

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic ’til I’m gathered safely in
Lift me like an olive branch and be my homeward dove
Dance me to the end of love

Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of

Dance me to the wedding now, dance me on and on
Dance me very tenderly and dance me very long
We’re both of us beneath our love, we’re both of us above

Dance me to the children who are asking to be born
Dance me through the curtains that our kisses have outworn
Raise a tent of shelter now, though every thread is torn

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic till I’m gathered safely in
Touch me with your naked hand or touch me with your glove

Malce si zgrešila naslov,Majamaja.

Ja, to je leonard cohen. Malce truda in se že najde kje na netu, sem prepričan.

Pravi naslov je Dance me to the end of love, poje pa jo (kot so ti že povedali) Leonard Cohen.

Jaz sem že pred časom spraševala tule na forumu, pa nisem dobila nobenega odgovora… namreč, obstaja neka ruska narodna (ali ponarodela) pesem, ki je tej pesmi zelooo podobna – mislim, da je Cohen malo kopiral… a mogoče kdo ve naslov te ruske pesmi?

🙂 res sem malo zgrešila, čeprav je tud tista od gigi luštna – gigi hvala k dodatku!
pol pa je res leonard, pa sem iskala in nisem našla te pesmi na nj. CD-ju. najbrž niso imeli tega cd-ja
če pa obstaja ruski original ga moram pa nujno najti, ker je ta pesem enostavno najboljša
kleopatra, če najdeš original obvezno sporoči!!!
HVALA VSEM ZA HITRO POMOČ

PS: kaj pa vi porečete o tej pesmi?

Majamaja, pesem je izšla na njegovem albumu “Various Positions” leta 1984, najdeš pa jo tudi na albumu “More Best of” iz leta 1997.

Če pa kaj izvem, ti pa sporočim, ampak bolj slabo kaže… 🙁

ja, ja, sem jo že kupila, na the best of, ubogi sosedje so jo morali včeraj poslušati 3,5 ur na repeatu… res ima dobr glas
kleopatra – če ti je leonard všeč, ali poslušaš tudi tindersickse? muzika je dosti podobna, pevec pa ima tudi zelo “leonardov” glas.

Meni drugače Cohen niti ni tako zelo všeč… se mi zdi preveč zamorjen in ga nikoli ne poslušam na lastno željo. Je pa moja mami zato čisto preč, kadar ga zasliši. :))

se strinjam s tabo, da je leonard kar zahteven
no, če ga posluša tvoja mama, potem so tindersticksi samo ideja za kakšno rojstnosnevno darilce. so pa veliko bolj na easy kot leonard
lepo se imej, za tisti ruski original pa se še slišiva? bom tudi jaz okoli spraševala, lepo se imejte, hvala za vso pomoč, polepšali ste mi vikend

New Report

Close