tako me skrbi za sinkota
V jeseni je imel sinko zaradi glavobolov slikanje glave (CT) in EEG.
Ker izvidi niso bili povsem v redu, ima v petek ponovno snemanje EEG in me je zelo strah.
Tokrat ga bom morala zbuditi sredi noči, da bo potem na pediatrični kliniki ob 12-ih zaspal na preiskovalni mizi.
Fantek se zelo zelo boji snemanja, saj ga je prejšnjič močno bolelo, ko so mu “privijali” elektrode na glavico.
Sploh ne vem, če mi bo uspelo zadržati solze ob pogledu na mojega malega fantka, ko bo ležal na mizi s čepico, polno elektrod na glavi…
Žalostna pa sem tudi, ker sem na novega leta dan izvedela, da je eden izmed pogrešanih zaradi cunamija moj bratranec Gašper.
Verjamem,da ti je hudo za sinka………upam,da boste uredu opravili pregled in da bodo izvidi ok. Držim pesti ,da bo vse potekalo brez problemov in brez joka.
Srčno upam tudi, da boste dobili novice o pogrešanem bratrancu in da je z njim vse ok.
Srečno in drži se!
Lp,Kristi*
Jasna! Reci si in to ponavljaj: ” Vse bo dobro!”
Meni to najbolj pomaga.
Za tiste elektrode na glavici se pa ne boj. Sama sem jih tudi imela in prav nic me ni bolelo. Sinka je bilo verjetno strah in od tod obcutek, da ga boli.
Opozori osebje na to; znajo z malcki cudovito ravnati. Tudi tvoj bodrilni nasmeh in umirjen pristop bo fantica umiril:)
Verjamem, da bo pregled potrdil, da bo vse v redu, oziroma bo diagnosticiral stanje in s tem tudi pravo zdravljenje.
Lep pozdrav s stiskajocimi pestmi. Babi
tudi od mene tesno stisnjene pesti
doma imamo laringitičarja, ki je moral kar nekajkrat dobili velikansko injekcijo, da mu je popustil napad, ki mu je stiskal grlo in mu ni pustil do zraka. In vedno znova je sine joooookal kot da bi ga dajali iz kože, kljub temu, da se mi je tista injekcija zdela majhna proti grozi, ko ne moreš niti sape zajeti.
Nazadnje pa sem ga le prepričala, da je to zato, da bi ga nehalo stiskati. In pred letom in pol, ko je imel zadnji napad dejansko ni jokal, ampak je samo trmasto gledal zdravnika in zahripal – pa naj bo, samo da bom nehal kasljati …
Vse bo dobro, kot pravi Babi, ti se pomiri, tako boš nežno pomirila tudi sina, s sabo vzemita kako igračko, medvedka, že zdaj se malce pogovarjaj z njim, tesno ga objemi in mu razloži, kako in kaj bo in zakaj (čeprav se ti zdi, da vse ve in razume, a rabi slišat tvoj miren glas) … vse bo dobro