Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek TAKO SEM JEZNA!!!!!!!

TAKO SEM JEZNA!!!!!!!

Hej punce!

Vas redno berem, nisem pa se še oglasila. Ampak danes sem pa tako jezna, da bom počila. Sem v novi službi in to za nekaj mesecev, na začetku je vse izgledalo super, od plače do šefov. DOKLER NI BILO TREBA IZPLAČATI PLAČE. DALI SO MI JO 20!!! NAMESTO 15!!1 IN ŠE TO SAMO NETO OSNOVO!!!!! Malice in prevoza mi sploh niso nakazali, pa še skoz se zgovarjajo kdaj ga bodo. ZA POPIZDIT!!!!!!
Kaj pa ve? Kaj porečete na to? Ste ve zadovoljne s svojo službo?

“Dali so ti jo 20 namesto 15.” Hm, kaj je tu slabega?

Dvajsetega namesto petnajstega KKK:)

Mislim, da v veliko podjetjih ne dobivajo plače točno na datum , pa so marsikje srečni, da jo sploh dobijo. Pri nas jo dobimo po pravilu en teden gor ali dol, dobimo pa jo vedno . tako d ase mi to ne zdi kaj slabega ..

Če pa ste imeli fiksen dogovor, pa te razumem, da si jezna..
Upam, da ti bodo izplačali kar so ti obljubili..

Tudi pri nas se redno dogaja, da nakažejo plačo tam enkrat do 20., čeprav povsod piše, tudi v pogodbi o zaposlitvi, da do 15. v mesecu. Zdaj smo se na to tako navadili, da pač računaš na plačo 20. če je pa kdaj prej, pa toliko bolje. Sprijazni se.
Kakšen mesec, ko smo v hujših finančnih škripcih, smo celo veseli, da dobimo 20.:))
Stvar pri nas najmanj razumejo delavci, ki se ne zanimajo za položaj podjetja, finančno stanje itd. pa vzamejo zamudo plače za neko zafrkancijo. Ko bi vedeli, kako hitro se lahko zgodi, da nam na tržišču kaj gre narobe in bodo ostali tudi brez delovnega mesta, ne pa samo z manjšo zamudo izplačil.

Mi dobivamo redno plačo v državnem podjetju pa kljub temu niha datum od 9. do 14. Nevem kaj bi bilo to tako strašnega. Saj je to odvisno več dejavnikov. Npr. prazniki, sobote in nedelje na datum izplačila ipd.

Mi imamo vedno na isti datum plačo tako kot je napisano v pogodbi in sicer 15,če pa je vikend vmes in pride 15 v soboto ali nedeljo dobimo dan prej:)….

Oh, nal, kako te razumem!
Sicer dobim plačo vsak mesec redno, točno na dan (skoraj bi lahko določil uro nakazila za mesece naprej). Vendar zadnje tri dni doma “dihamo na škrge”. Ostane komaj za mleko pa močno natančno splaniram prihodke
in porabo. In če bi mi premaknili plačilni dan za 5 dni – joj, prejoj!
Na banki bi mi ukini račun ne samo trajnike!
Pri takih plačah se moramo naučiti čarati!

lep dan!

Vse je odvisno od plače. Če imaš plačo dovolj veliko, ti ni problem počakati nekaj dni. Če pa imaš plačo takšno, da se komaj preživiš čez mesec, potem je že en dan zamika preveč.
Kar se tiče pa prevoza in malice, če imaš v pogodbi dogovorjeno, da boš imela povrjeno, ne odstopaj. Naj ti plačajo.

lp

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Vidim, da sem prava srečnica. Meni plača nikoli ne zamudi in je vedno 5-ega v mesecu. Če pa pride na soboto ali nedeljo, pa je izplačilo na petek…torej dan ali dva prej.

a poznaš kakšno službo, kjer dobivajo bruto plače, pa nam le povej! LP

Tisto da je lažje preživeti z večjo plačo kot z manjšo pa ne drži
nikakor!!!!!!!
Ne glede n velikost plače(razen če ne dobivaš kakega totalnega minimuma ki je pod vsakim povprečjem) si moraš zorganizirati vse stroške, kre
drugače ostaneš konec meseca brez vsega!!!!
Kolikokrat se zgodi, da se normalno preživljaš z npr 120.000,00 neto, potem ti pa povišajo plačo si pa povišaš stroške in s na te stroške
navadiš(pa kako lahko)!

Ne glede na višino plače, vedno se najde nov strošek, tako da kmalu
sploh ne opazimo d je plača v bistu dosti večja glede na lansko
leto, pa smo skoz v minusu(razen seveda če imaš plače nekaterih naših
direktorjev, politikov ipd in si jo lahko zvišaš večkrat)

..in še to: večji so otroci, večji so stroški. Plače pa ne zaslužimo glede
na starost otrok.

lep dan!

Mene bi bolj skrbelo, da dobivate samo osnovo. Preveri na davčni, ali vam nakazujejo akontacijo dohodnine in vse prispevke. Moja prijateljica je bila v podobni situaciji, na koncu je firma v enem letu propadla, s tem da ji tip zadnje tri mesece razen neto plače ni nakazoval ničesar. Potem je imela še celo kolobocijo pri dohodnini. Sicer se pa tudi v državnih in občinskih službah dogaja, da dobivajo samo neto plačo, prispevki so pa poravnani z zamudo.
Ella, ti pa zaprosi za znižanje plače, pa boš laže živela. Tvoj recept je pa res posrečen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close