Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tako zelo sem obupana

Tako zelo sem obupana

Prosim za kaksno izkusnjo. Izvedela sem da sem noseca 22 tednov. S partnerjem sma stara ze 37 in 38. Ves cas sem jemala tabletke, menstruacije imam ze ves cas jemanja tabletk izredno redke in tudi tokrat je bilo vse normalno.Trebuh imam viden sele sedaj. Ze prej sem imela tezave z napihnenostjo, zato sem sklepala da je to. Problem je, ker sem sla vsaj 2 krat na mesec vn in pila in se tudi napila. Prav tako sem skadila skatljico cigaret na dan. Za novo leto sem se posebaj pretiravala (ogromno shotov snopca, vino, pivo). Drug dan sem imela macka za umret. Vem, da so moje navade slabe. Oba imava pac umetniske poklice, oziroma ves cas sem na nekih dogodkih kjer je prisoten alkohol. Otrok nisva zelela. Sedaj ga bi seveda imela in naju je novica sezula, ampak tudi osrecila. Tako je hotela neka visja sila. Imava hisko, imava se rada, imava solidne zasluzke…skratka, imava pogoje da mu omogociva zivljenje kot se spodobi. Bila sem na skenih oz pregledih kjer deluje vse normalno. Ginekologinja mi je povedala, da so tabletke zanelsljive 98%…ocitno sem padla v ta dva. Seveda se alkoohla in cigaret ne mislim dokatniti. Ampak se tako sekiram, kaknso skodo sem naredila sinu. Lahko je zaradi mojih navad mentalno oviran, ima avtizem, probleme z ucenjem, obnasanjem….Ali pozna kdo podobno zgodbo, ki se je odvila ok? Verjamem, da je takih kjer so bile posledice strasne ogormno. Sploh ne vem kaj naj. Ali ima lahko moj sin saj kaksno malo moznost za normalno zivljenje?

na začetku nosečnosti so okvare zaradi alkohola tako hude, da plod ne preživi. tam gre na vse ali nič. če si še vedno noseča, je velika verjetnost, da je vse v redu

Odgovor na objavo uporabnika
Zalostnazaumret, 30.01.2024 ob 14:35

Prosim za kaksno izkusnjo. Izvedela sem da sem noseca 22 tednov. S partnerjem sma stara ze 37 in 38. Ves cas sem jemala tabletke, menstruacije imam ze ves cas jemanja tabletk izredno redke in tudi tokrat je bilo vse normalno.Trebuh imam viden sele sedaj. Ze prej sem imela tezave z napihnenostjo, zato sem sklepala da je to. Problem je, ker sem sla vsaj 2 krat na mesec vn in pila in se tudi napila. Prav tako sem skadila skatljico cigaret na dan. Za novo leto sem se posebaj pretiravala (ogromno shotov snopca, vino, pivo). Drug dan sem imela macka za umret. Vem, da so moje navade slabe. Oba imava pac umetniske poklice, oziroma ves cas sem na nekih dogodkih kjer je prisoten alkohol. Otrok nisva zelela. Sedaj ga bi seveda imela in naju je novica sezula, ampak tudi osrecila. Tako je hotela neka visja sila. Imava hisko, imava se rada, imava solidne zasluzke…skratka, imava pogoje da mu omogociva zivljenje kot se spodobi. Bila sem na skenih oz pregledih kjer deluje vse normalno. Ginekologinja mi je povedala, da so tabletke zanelsljive 98%…ocitno sem padla v ta dva. Seveda se alkoohla in cigaret ne mislim dokatniti. Ampak se tako sekiram, kaknso skodo sem naredila sinu. Lahko je zaradi mojih navad mentalno oviran, ima avtizem, probleme z ucenjem, obnasanjem….Ali pozna kdo podobno zgodbo, ki se je odvila ok? Verjamem, da je takih kjer so bile posledice strasne ogormno. Sploh ne vem kaj naj. Ali ima lahko moj sin saj kaksno malo moznost za normalno zivljenje?

Imaš preglede in vse. In ne to ne povzroča avtizma in ne vem kaj še vse. Če bi tako poškodovala zarodek bi verjetno že splavila. Moja kolegica je imela podoben primer. Ugotovila da je noseča v 15em mesecu. Bili smo še študentje, si lahko misliš kako zdravo smo živeli. Njen sine je 17, pameten zelo, priden poba. Zdrav kot riba.

no no no žalostinka ej. ne igraj take žrtve uboge. prej bi misnla. mene bolj skrbi da je otroka en drug not nafukal. k osi bla nažgana pa s irugemu dala svojo umetniško luliko.  tvojem uti lahko predavaš prodajaš kva češ. ko bomo na kkncu zvedel ida on sploh ne more imet otrok.  hahahaha raje povej po resnici.  reči tko je, pijana sem bila ko svija, pička je kurba, sem se zgonila ko svija. to je to. kaj češ zdaj. nisi prva nisi zadnja.  1. priznaj  da te je drugi napumpal.  pol pa naprej sekriat.

Čebela_adela, 30.01.2024 ob 14:37

na začetku nosečnosti so okvare zaradi alkohola tako hude, da plod ne preživi. tam gre na vse ali nič. če si še vedno noseča, je velika verjetnost, da je vse v redu

Da, da. pomiri se. Zdaj zaštartaš, kot je treba.

Vse dobro.

xxl182, 30.01.2024 ob 14:42

no no no žalostinka ej. ne igraj take žrtve uboge. prej bi misnla. mene bolj skrbi da je otroka en drug not nafukal. k osi bla nažgana pa s irugemu dala svojo umetniško luliko.  tvojem uti lahko predavaš prodajaš kva češ. ko bomo na kkncu zvedel ida on sploh ne more imet otrok.  hahahaha raje povej po resnici.  reči tko je, pijana sem bila ko svija, pička je kurba, sem se zgonila ko svija. to je to. kaj češ zdaj. nisi prva nisi zadnja.  1. priznaj  da te je drugi napumpal.  pol pa naprej sekriat.

Vidis, skrbi me da bi moj otrok zaradi mojih slabih navad, lahko imel tak mentalni domet kot ti. Res si ne zelim, da je tak revcek.

Vsem ostalim pa najlepsa hvala za odogovore.

Največ škode mu boš naredila s sekiranjem… Pa zakaj se vsi obesite na te ugotovitve, oz. možnosti, kot da so 100%. Nič razen davkov in smrti ni v življenju 100%. Lahko, da bo čisto ok. Imam znanko, ki je res veliko pila v nosečnosti, vedela, pa se večkrat napila. Otrok je zdrav in čisto ok. Ne podpiram tega seveda, samo nehaj si dopovedovat, da če za nekaj obstaja možnost, da kar tako bo. Lahko bo vse v redu in super. Raje uživaj v nosečnosti od zdaj naprej

Sprejmi nosečnost in veseli se otroka. Vse bo OK.

Kar je bilo, je bilo. Ne si zdaj očitati in metati gor. Mnogo bodočih mamic živi zgledno, ne poskusijo alkohola, ne kadijo, ne pijejo kave, jedo samo zdravo hrano, se gibljejo, pa se jim rodi prizadet otrok. Ni tukaj pravila.  Če ima za biti kaj narobe, je narobe.  Po drugi strani pa imaš narkomanke, ki rodijo zdravega otroka.

Sprosti se in misli na to, da bo vse v redu. Živi zdravo in razmišljaj pozitivno. Iz srca ti želim vso srečo, naj se ti rodi zdrav otročiček.

Vsem hvala iz srca.

Zalostnazaumret, 30.01.2024 ob 14:49

Vidis, skrbi me da bi moj otrok zaradi mojih slabih navad, lahko imel tak mentalni domet kot ti. Res si ne zelim, da je tak revcek.

Vsem ostalim pa najlepsa hvala za odogovore.

Oh punca ne se sekirat. Mama od tega XXLmotenca je bla na čem močnejšem od alkohola. Pa verjetno z alkoholom poplaknila večkrat dnevno. Pa še gene prištej….in dobiš tole. Reva je verjetno po rojstvu tega še bolj začela pit. Je praktično nemogoče da ti dobiš kaj takega. Nimate v genih in dvomim da ga toliko neseš 🙂

Obstaja vrsta samoplačniških pregledov, ki ti povedo če je z otrokom vse ok. Želim vama vse dobro.

od kadilcev so menda otroci statistično manjši kot od nekadilcev, so pa, torej ne izdahnejo zaradi kakšne neumne noči. naj te potolažim, da je meni ginekolog rekel celo, da naj ne neham kaditi čez noč, ker bo to večji šok kot samo kajenje. tako da sem do zadnjega dne kakega pricinila. ne dosti, nekaj pa sigurno. otroci zdravi, lepi, dovolj pametni, vsekakor bolj kot jaz. pila pa res nisem. do treh mesecev se popucajo tisti, ki naj ne bi preživeli

Vse bo v redu , ne skrbi. Za naprej malo spremeni življenske navade, da boste zdravi in srečni še naprej. Če ti uspe pustiti kajenje ne začni z njim po porodu, ker ti to dokazuje da zmoreš. Tudi pri alkoholu si postavi mejo. Se da veš! Vse dobro želim vsem trem!

Ne obremenjuj se.  Isto je bilo pri meni, zanosila kljub tabletam. Vse je bilo normalno in potem v 5 mesecu izvem, da sem noseča. Najprej šok, potem strah zaradi jemanja tablet pet mesecev, alkohol, cigarete…… Meni je ginekolog odsvetoval, da neham takoj kaditi, ker bi bil za otroka prevelik šok. Ukinila sem alko, še vedno pokadila cca 5-10 cigaret dnevno. Rodil se mi je prekrasen sin, zdrav kot dren, zdravnika do šole zaradi bolezni nisva videla. Ima že skoraj 40 let. Tako, da korajžno, vse bo v redu.

Nič se sekirat, več škode mu boš napravila s stresom. Potolaži se, saj niso vse mame cel čas pile samo zdravo pijačo. Vse bo v redu in tudi dobra mama boš. Srečno ♥️

Ni optimalno tvoje pocetje, ampak ce nisi splsvila bo verjetno vse OK. Če te skrbi si placaj Nifty test.

No jaz sem sicer samo prvih 5 tednov zelo popivala in pokadila škatlico na dan, ampak je z otrokom sedaj vse v redu. Pomoje, če ne bi bilo kaj v redu bi splavila takrat.

Se spomnim, ko je pred leti dr. Pušenjak neki zaskrbljeni nosečnici odgovoril, da če bi zaradi alkoholiziranosti pri spočetju imel otrok posledice, da bi bila velika večina ljudi precej prizadeta 🙂 🙂 V tem smislu …

Vse bo ok! Zdaj pa lepo naprej brez grdih razvad. Naše mame v 80tih so vse kadile…pa smo zdravi kot šus 🙂

Očitno vama je bilo namenjeno…si moraš tako vzeti…kot čudež narave…se vama bo pa živlenje bistveno obrnilo 🙂

Tudi jaz sem pila in kadila, preden sem izvedela za nosečnost. So bila pač leta žuriranja. Zdaj ko veš, boš itak živela drugače. Veseli se novega človečka, pozabi na “napake” in se prepričaj, da bo vse ok. Enga luštnega malega človečka ti želim in prijetno nosečnost!

New Report

Close