Tako živijo nekje drugje…
Verjetno nič drugače kot pri nas.[/quote]
Haha, se pravi tudi tam eni nič :)))
Sicer mi je pa všeč ko pravijo, da je ljubezen kakor letni čas, Pride in gre. To tudi jaz zagovarjam.
Sem vedela, da je v meni nekaj kitajske modrosti :))))
Tvoja dilema je klasični primer ocenjevanja drugačnosti skozi svoje mišljenje, svoje navade, svoje znanje in svojo civilizacijsko kulturo, ki je popolnoma drugačna od njihove.
Verjamem, da si imela slab dan… v razmišljanju in sprejemanju drugaćnosti. Se zgodi tudi najboljšim.
Peace, evo ti rdeča vrtnica… pa ne razmišljaj več preveč. (po načelih naše civilizacije) :-))))
…te bo ziher vzela kaka potrebna stara mama. Če te pa še ta noče greš pa v “vaški hotel” oz. “moško hišo” – ber v vaški azil za brezdomce.
Če niste dojeli – moški so tam potrošno blago.[/quote]
Kako so potrošno blago? Živijo v svoji družini skupaj s sestro, mamo, očetom, brati strici… Skrbijo drug za drugega, ni ločitev in travm pri razhodih, če si ženska umisli novega moškega. Itak mora novi partner zapustit njeno sobo pred zoro. 😉
Otroci odraščajo z znanimi ljudmi iz svoje družine, nimajo prepirov o stikih in se ne vpletajo v nove “starše” in njihove peripetije. Ni boja za preživnine in ni odhodov “na svoje”, ni prilagajanja vedno novim partnerjem svojih staršev in izgovorov, “če bo mami/oči srečna z novim, bodo srečni tudi otroci…”
Čisti tradiconalisti 😉
Škoda je le, da ta skupnost izumira, če ni že. Menda se samo še nekaj vasi upira in vztrajajo pri svojem.[/quote]
Otrokov oče nikoli ne živi z otrokovo mamo.
Zakaj ta skupnost izumira? Ker ni v skladu s časom.
Nismo jih se vzgojili, da bi bili v skladu s cason. Da bi bilo v skladu s preostalo vecino ze indoktriniranih v eno in edino pravilno obliko partnerstva, skupnosti.
In imajo prav. A ti sploh veš, kolk je Kitajcev? Se tebi sanja, koliko je ljudi na svetu? ja kaj pa je en človek? Nič. zakaj naj bi imelo življenje posameznika posebno vrednost?
Čuj, očitno tu pr nas premalo živite po pravilih, ker nič ne funkcionira. same ločitve, ločitveni postopki, razhodi, varanja…
Tvoja dilema je klasični primer ocenjevanja drugačnosti skozi svoje mišljenje, svoje navade, svoje znanje in svojo civilizacijsko kulturo, ki je popolnoma drugačna od njihove.
Verjamem, da si imela slab dan… v razmišljanju in sprejemanju drugaćnosti. Se zgodi tudi najboljšim.
Peace, evo ti rdeča vrtnica… pa ne razmišljaj več preveč. (po načelih naše civilizacije) :-))))
Vaš link[/quote]
Hvala za rože, ampak jaz nič ne ocenjujem. Samo sprašujem :)))
Vaš link[/quote]
Hvala za rože, ampak jaz nič ne ocenjujem. Samo sprašujem :)))[/quote]
Saj jaz tudi samo sprašujem, seveda na sebi svojstven način… če lohk dans pri tebi prespim. :-)))
Hmmm…, če punce res tako menjavajo, po moje še manjka fantov. :P[/quote]
Lej ti njega :))) Pa saj niso vsi za ponucat menda???
p.s.: nabijanje slabe vesti zaznano :))[/quote]
Če je v vasi približno pol fantov, pol deklet se morajo nekako poparčkat, tudi če delajo rošade, če ne, ostajajo nekatere brez medtem, ko čakajo, da si najbolj zaželeni nafilajo baterije… 🙂
Samo ti si preveč izbirčna pa se ti njihov sistem nea dopade…
Si predstavljaš, da si enega izbereš in potem čakaš vrsto, da najprej obdela vse sovaščanke in potem si šele ti na vrsti? :)))
Kako so potrošno blago? Živijo v svoji družini skupaj s sestro, mamo, očetom, brati strici… Skrbijo drug za drugega, ni ločitev in travm pri razhodih, če si ženska umisli novega moškega. Itak mora novi partner zapustit njeno sobo pred zoro. 😉
Otroci odraščajo z znanimi ljudmi iz svoje družine, nimajo prepirov o stikih in se ne vpletajo v nove “starše” in njihove peripetije. Ni boja za preživnine in ni odhodov “na svoje”, ni prilagajanja vedno novim partnerjem svojih staršev in izgovorov, “če bo mami/oči srečna z novim, bodo srečni tudi otroci…”
Čisti tradiconalisti 😉
Škoda je le, da ta skupnost izumira, če ni že. Menda se samo še nekaj vasi upira in vztrajajo pri svojem.[/quote]
Zakaj ta skupnost izumira? Ker ni v skladu s časom.[/quote]?
Kaj ne bo držalo?
Ravno tako so jim moški potrebni v družini.
Moški živijo v svoji družini skupaj s sestro, mamo, očetom, brati strici…
Kaj ima veze, če očetje ne živijo s svojimi otroki?
Otroci živijo s svojimi strici in ti otroci živijo v znanem okolju v medsebojnih odnosih z znanimi ljudmi. Otrokom nihče ne razdira družine, kot se to dogaja pri nas, kar se mi zdi ok.
Zakaj taka ureditev ne bi bila v skladu s časom?
Težka bo, nekaj let si prepozno prišel s tem vprašanjem, kolikor vem, si je enega že prilastila in ga ne pusti dalje, tako da je njena cvetoča soba vedno zasedena…. 😛
Težka bo, nekaj let si prepozno prišel s tem vprašanjem, kolikor vem, si je enega že prilastila in ga ne pusti dalje, tako da je njena cvetoča soba vedno zasedena…. :P[/quote]
Ma ne da ne pustim … samo prepričala sem ga, da je drugje sama kitajska roba :)))
Kaj, a Watamaro je pa pod vedrim nebom danes? Ja sranje, nimaš kaj :))))
Težka bo, nekaj let si prepozno prišel s tem vprašanjem, kolikor vem, si je enega že prilastila in ga ne pusti dalje, tako da je njena cvetoča soba vedno zasedena…. :P[/quote]
Ma ne da ne pustim … samo prepričala sem ga, da je drugje sama kitajska roba :)))
Kaj, a Watamaro je pa pod vedrim nebom danes? Ja sranje, nimaš kaj :))))[/quote]
Kdo mu je kriv, pa bi se lepše obnašal in ga ne bi tista spodila iz cvetoče sobe… 😛
Upam, da ne bo deževalo že nocoj. Saj se bo še prehladil! :)))
Kaj, a Watamaro je pa pod vedrim nebom danes? Ja sranje, nimaš kaj :))))[/quote]
Ni zime za eskime. Dokler si ti štrikala in kvačkala, sem se že zmenu drugje za “prenočišče”. :-)))
Kdo mu je kriv, pa bi se lepše obnašal in ga ne bi tista spodila iz cvetoče sobe… 😛
Upam, da ne bo deževalo že nocoj. Saj se bo še prehladil! :)))[/quote]
Mene je še vsaka nagnala… tko da kar te ne ubije te ojača. :-))))
to ni nič.. moj kolega pumpa svojo sestro, prav da jo fotr tudi.. pa da je to čisto normalno.. da to ni tko k folk misli, da je to normal
Zakaj ta skupnost izumira? Ker ni v skladu s časom.[/quote]?
Kaj ne bo držalo?
Ravno tako so jim moški potrebni v družini.
Moški živijo v svoji družini skupaj s sestro, mamo, očetom, brati strici…
Kaj ima veze, če očetje ne živijo s svojimi otroki?
Otroci živijo s svojimi strici in ti otroci živijo v znanem okolju v medsebojnih odnosih z znanimi ljudmi. Otrokom nihče ne razdira družine, kot se to dogaja pri nas, kar se mi zdi ok.
Zakaj taka ureditev ne bi bila v skladu s časom?[/quote]
samo takrat, ko je skupnost dovolj majhna. Ko ta preraste meje plemena in se je potrebno boriti za resurse, preživi edino patriarhat.
Ni zime za eskime. Dokler si ti štrikala in kvačkala, sem se že zmenu drugje za “prenočišče”. :-)))[/quote]
Ne ni res. Ti si tolk časa pižamco iskal, da sem zaspala.
Mislim, če si pri vseh stvareh tako počasen … :)))
Skuzi, ma nisem jaz vedu, da bi ti vse tolk na brzino.
Morš razumet, da jaz matori deda… pa je vse pr men tko bolj v počasnem posnetku. Če ne drugega, vsaj dlje traja. :-)))
Morš razumet, da jaz matori deda… pa je vse pr men tko bolj v počasnem posnetku. Če ne drugega, vsaj dlje traja. :-)))[/quote]
Ma morš ti razumet, da jaz matora baba in da so mimo cajti, ko sem lahko bedela vso noč :)))
Morš razumet, da jaz matori deda… pa je vse pr men tko bolj v počasnem posnetku. Če ne drugega, vsaj dlje traja. :-)))[/quote]
Ma morš ti razumet, da jaz matora baba in da so mimo cajti, ko sem lahko bedela vso noč :)))[/quote]
Ne ti meni z neko “matoro babo” mladenka. Tko da ti greš po čike… pa da mi ne bi prišla ven sedaj z kakšno emancipacijo. :-))))
Ker je bolj egoističen od matriarhata?
Kaj pa vem, živimo na omejenem planetu in v nedogled ne bomo mogli eksponentno trošit. Ekonomske razlike med območji pa ustvarjajo trenja, vojne kar spet ni ok.
Ma morš ti razumet, da jaz matora baba in da so mimo cajti, ko sem lahko bedela vso noč :)))[/quote]
Ne ti meni z neko “matoro babo” mladenka. Tko da ti greš po čike… pa da mi ne bi prišla ven sedaj z kakšno emancipacijo. :-))))
[/quote]
Ma ni panike, grem jaz po čike, ti pa daj pristavi kavo … :))))
[/quote]
Ma ni panike, grem jaz po čike, ti pa daj pristavi kavo … :))))[/quote]
Jutro Bejbi. Deal…. bom kar do konca skuhal. Sladkor, Mleko??
No ko že ravno pelješ svojo seksi ritko na sprehod… prinesi še kakšne piškote, da bo za zajtrk. :-)))
Forum je zaprt za komentiranje.