Taksa za subvencijo najenine
Zdravo!
Ravno včeraj sem si urejala na občini papirje za subvencijo neprofitne najemnine in ko sem želela plačati takso so me na njihovi blagajni vprašali če vem koliko znaša taksa!?!
Na koncu ko sem videla da nimajo blage veze so mi dali račun za 4250.
Vse skupaj mi malo smrdi zato me zanima ali je katera od vas že plačala tole takso in koliko!
Hvala in lep vikend.
Žal ti nevem povedat koliko je taksa, bi te pa rada vprašala ali gre za to subvencijo po ta novem? Ker koliko mi je znano, naj bi se zdaj upošteval neto dohodek (ne več bruto kot do zdaj) in še druge stvari naj bi vplivale na subvencioniranje: starost otrok…
Mogoče veš koliko je cenzus za subvencijo za 4 člane?
abea*, a kaj veš a gre za subvencioniranje najemnine po novem od januarja 2005? In če sem prav slišala naj bi bilo po novem subvencioniranje najemnine zdaj v različnih zneskih, saj so do sedaj imeli vsi enako, a se motim? A je ta cenzus (316000 neto) že po novem; ker potem smo, če pristanem na zavodu zreli za subvencijo???
Občine že dolgo subvencionirajo najemnino. Cenzus je odvisen od starosti otrok,. Za srednješolca se dobi več kot predšolskega. Subvencionira se cca.1,8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od neprofitne najemnine. Taksa je 4250 razen, če si socialni problem oz. ne presegaš dohodkov, ki so določeni, da si takse oproščen. Koliko je to, na pamet ne vem.Po 1.1.2005 več ne bo subvencij določal CSD ampak izključno občinse službe. Se pa dobi an občini več ž, si kar zrihtajte.
Drage ženske naj vam povem, da občine od ministrstva niso dobile še točnih podatkov za obračun subvencioniranih najemnin in je zato tak kaos. Seminarji in računaliniški program se nam obetajo šele v decembru in tudi mi upam, da nam bo kaj več jasno, ker tudi mi izpademo slabo pred stranko ker ne vem kaj ji rečt, krivda pa ni naša. Dirigirajo pa mimistrstva. Res pa je, da ne bo več subvencij iz dveh strani center in občina ampak samo občina, upravičeni bodo pa vsi, ki bodo izpolnjevali cenzus. Teortično naj bi jih bilo več kot do sedaj. Center in občine bi morale vse prejemnike subvencij tudi obvestit da prihaja nov način subvencioniranja. kar se pa taks tiče je prišla obrazložitev da se plača taksa za vlogo in odločbo razen za tiste , ki so po zakonu o upravnih taksah oproščeni (odločba centra za socilano delo) 4250+850.
Vse občine bodo kmalu obveščene pa prosimo še malo potrpljenja saj smo tudi uradniki samo ljudje
lep dan
Zdravo!
Da ne bo pomote nisem udrihala po uradnih osebah ampak te ima jeza da so občine dobile od ministrstva dopis že julija da je treba vse občane obvestiti do začetka oktobra, pa še do danes niso obvestile nobenega.
Vem da ni vaša krivda.
Ali mi mogoče lahko poveš kakšen je cenzus za 4 člansko družino.
Hvala in oprosti.
Predno tuki govorite nekaj kar sploh ni res vam vsem predlagam (preden odkrijete znanost) pokličite na JSS MOL in vse boste izvedeli ker podatki tudi slučajno niso tajni in so odvisni od povprečne plače v Sloveniji, tako da se cenzus iz meseca v mesec spreminja.
Je brez veze da udrihate po uradnih osebah samo zato ker so uradne osebe, rajši zavrtite telefon in vse boste izvedeli.