Tale janša je pa res vse zafural
Čreda, ki se pripravlja na novega vodjo in mu zato piha na dušo.Preberi si izjave tudi drugih novinarjev, ki se ne strinjajo z peticijo.Pred časom si nekomu že svetovala da naj veliko bere. To velja tudi zate predvsem pa razširi vir člankov.Različni novinarji v različnih časnikih različno pišejo o isti temi, končno sodbo pa si boš tako ali tako ti sama ustvarila.
Kje so te tega naucili, pri masi?[/quote]
Ne, jaz nikoli nisem hodil k maši.
Dovolj je, da berem tebe in tebi podobne, pa pridem do tega spoznanja.[/quote]
Ti in vsi vi desničarji verjetno sanjate o lepih starih časih, ko sta fajmešter in vaški posestnik ali tovarnar, če je bil v vasi, odločali, kdo bo lahko opravljal dnino na njihovi zemlji ali šel na tlako, kdo bo za minimalno mezdo šel tisti dan na delo v tovarno, ali bodo viničarja z 10 otroki nagnali iz viničarije, katera mlada punca teh revežev je najlepša, da jo bodo vzeli za deklo na posestvo ali kuharco v župnišče itd itd.
Še malo prej ( v letih ) pa, ali jo bodo obsodili čarovništva in sežgali na grmadi td itd.
A se vam toži po teh časih, gospodje desničarji ?
Ne, meni se ne.
Jaz sem za razliko od vas levakarjev svobodnjak.Ne hodim v cerkev, tudi na partizanske pasje procesije ne, ne družim s eniti s klerom, niti s kvaziborci iz druge svetovne vojne.
Z veliko gotovostjo lahko rečem, da sem po razmišljanju bolj napreden od vas, vernikov v Kučana.
Janša je zaradi vprašanja Romov dobil evropsko lekcijo
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/275092/
Mojca Drčar Murko: Vlada glede romske problematike tišči glavo v pesek
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/275306/
Hehe, to je pa iz tvojih prispevkov zelo razvidno.
Ozkogled in zafrustriran si, in očitno lažje živiš, če imaš ljudi in družbo popredalčkane po svojih (skromnih) zmožnostih dojemanja.[/quote]
Ja, maš prav levičarje imam res popredalčkane tam, kamor spadajo.
Hehe, to je pa iz tvojih prispevkov zelo razvidno.
Ozkogled in zafrustriran si, in očitno lažje živiš, če imaš ljudi in družbo popredalčkane po svojih (skromnih) zmožnostih dojemanja.[/quote]
Ja, maš prav levičarje imam res popredalčkane tam, kamor spadajo.[/quote]
Najbolje, da nas date v koncentracijska taborišča. Izkoristite to leto, ko ste še na oblasti in jih začnite čim prej odpirati.
lojzek, ha ha, saj ni nujno, da bereš ali si ti tukaj privezan??? :-))
Jaz sem o Romih samo link posredovala, karajo ga iz EU.
Rome se reče, danes sem slišala, da jih je več kot Slovencev, pazi se!!!
Zgodovino, pa že pišejo na novo, spreobračajo, tisti, ki jih nisi napisal.
lojzek, si mogoče iz “Daalenjske”, tam ne marajo Romov. ane??
Prababi, kakor koli obračaš svoje besede cigan ostane cigan, tako smo jih imenovali že zdavnaj pred LDS, pa čeprav so jih potem preimenovali, so še vedno cigani…
Pa kaj se bodo sramovali svojega porekla!? Js sm Slovenc, sosed je Srb, Fredy Miler je pa cigan, pa kaj pol, pa se svojega porekla ne sramuje!
Sploh pa ni pomembno od kje si, sploh jih pri nas ni, so sami v Črni, za njih pa tako pravijo POL ČRJANOV JE CIGANOV:-)) pa to ni nobena kletvica, so bili že na sodišču, pa so preklicali svoje izjave POL ČRJANOV NI CIGANOV:-))
To da pa udrihaš po novokomponirani vladi mi gre pa pošteno na živce. Znaš samo udrihat po drugem in kritizirat (tako kot ostali boljševiki , ki ne prenesejo da se svet spreminja in jim privilegiji uhajajo iz rok), najprej pometi pred svojim pragom svoj drek, pa prosim ne ga metat na sosedovega, raje ga vrzi na svoj kupček, boš vidla kako hitro bo iz kupčka nastala gnojna jama:-))
Zgodovino pa zgodovinarjem, ne pa Vonmo partizančko (če je sploh biv v partizanah!?) Stanovniku, mater pa kje ima moralo, za javne izjave o zločincih, brez vsake osnove, ko ga pa vprašaš za Kočevski rog in Tezno pa izgubi spomin:-((
Ne vem če se kdo spomni začetkov časopisa Demokracija, ko so opisovali Šterntal….ali sedanje Kidričevo, kako se je Modras (seveda PARTIZANSKO IME!?) takozvani “motorist”, takoj po vojni vozil po ljudeh, ki so jih položili v vrsto, pa niso izbirali, moški, ženske,otroci sam da je biv še živ, motorist pa na nemški motor in na vožnjo.
Ampak zadnja leta življenja v svoji lepi “Trpinovi ulici”, mu je ponoči gorela luč, ker se je bal trpinov iz svojega motorističnega pohoda…
Zato pa pravim zgodovino zgodovinarjem!
Pa lep pozdrav vsem Slovencljnom, pa nej sosedo krava crkne, pol bomo nejbolj zadovoljni:-))
Ni čudno, da je ciganov več kot Slovencev. Spočiti so, ker mi delamo zanje, pa lahko seksajo od ponedeljka do nedelje, ponoči in podnevi, od enajstega leta, pa dokler ne obležijo. Jih pa nikjer ne marajo, ne samo na Dolenjskem, ciganov.[/quote]
E, ti, “Kr eden Dolenjc”,
dej posnemaj sosede cigane, boš spočit, mogoče ti bo uspelo??:-))) Podnevi in ponoči, pa nataliteto boš dvignil, pa drugi bodo delali zate, ker kot cigan, ne boš dobil službe.:-)))) Pa še tukaj na internetu ne boš delal zgage, jo bom samo jaz.:-)))
Pa mojih posredovanih linkov DNEVNIKA ti ne bo treba brati. Ker ne boš imel računaslnika. Sicer pa, ni nujno jih bereš.
Da ne boš preveč ponosen na Dolenjce pojdi si ogledat spomenik nad Žužemberkom. Tam je kaj videti, na 9-tih ploščah napisanih je, kolk že?? , nekje piše 1200 žrtev. Končali od domačinov Dolenjcev, ja, pa tudi njihovi šefi okupatorji so jim pomagali pri likvidacijah, pa plčačo, obleko, pa še več ugodnosti so imeli.
Pa to še ni vse, kar veliko obeležij imate tam dol. Samo videti jih nočete.
Nič kaj lep “renome” ne izkazujejo predniki z Dolenjske. Samo to nočete videti. Naj še enkrat napišem, Dolenjci me najbolj napadate in prav zaradi ene Dolenjke sem prišla na MON, na politični čvek, pa zaradi Dolenjca.:-))))
No, Zdaj pa me naskočite.:-))) Pa saj bo kmalu molk, bom utihnila.:-)))
lojzek,
Dolenjc bo ostal Dolenjc, ČRNJAN pa ČRNJAN, itd. vsi ostali. Da se pa tožite, to pa nisem vedela, ni čudno, da so taki zaostanki po sodiščih.
Jaz se nisem nikoli tožarila in nisem kriva za zaostanke.
Po novokompoonirani vladi udrihajo novinarji v cajtengah, jaz vam posredujem linke, ker imam čas, pa še moj prosti čas je in to večerni, prek dneva ga nimam. Moram delat, ker imam slab penzion, nimam privilegij. Pa bi bilo dobro, da mi bi kaj padlo na dlan.
Uh, da sem jaz boljševik, to pa prvič slišim.
lojzek, drek, ki si ga zgoraj natresel, pa kar pometi v svojo gnojno jamo, da ga bos spomladi lahko potresel tam, ko ga boš potreboval:-)))
O zgodovini, pa ne veš nič, a ne? Boš moral brati, ne pa samo poslušati desničarje. Preberi, kaj je napisano o II. svetovni vojni, ki so jo pisali tuji zgodovinarji. Pa imaš res slab spomin, najbrš pa si eno bitje, ki zgodovine naših prednikov ne pozna.
Zgodovino zgodovinarjem, to je pa prav.
Samo desničarji jo hočejo spremeniti, da bi oprali vso storjeno svinjarijo njihovih desničarskih prednikov, ko so jo delali med II. svetovno vojno, nad zavednimi Slovenci, ko so se uprli okupatorju.
lojzek, res si potreben, da se z zgodovino spoznaš, pa ne samo tisto, kar se je dogajalo med II. svetovno vojno, tudi kar se je dogajalo pred več stoletji.
Tukajle na tem linku bo že nekaj zate, pa še za koga drugega tudi.
http://www.zrtve-cerkve.org/ Ko boš vse postavke na levi strani linka preklikal in prebral, se boš majceno razsvetlil.
Ha ha, lojzek kolk si pa ti star??? No saj tudi nekateri starejši nočejo ali pa res ne vedo, kaj so počeli njihovi desničaraski predniki.
Straši, jim pač niso povedali vsega.
Sem bila ravno pri volji, da sem pisala, pa prste urim, da ne bodo zastali.:-)))
No, pa se boste lahko zopet razpisali, do volilnega molka še lahko.:-)))
Jeza, škodi zdravju, zato se jaz raje smejim.:-)))) Krave pa nimam:-))), ne bo crknila.
Lepo se imejte prek vikenda.
Dobro jutro
Kaj ti počneš čez dan me prav nič ne briga.
Odgovarjaš pa tako ali tako na vse zelo posplošeno, vidim da ti pred vrati res nastaj kup dreka:-)) sej če rabiš orodje ti lahk posodim pik šavflo sam ne vem če boš kej zmogla z njo, si očitno preveč utrujena od iskanja linkov in prebiranja vsega slabega o vsem kar se dogaja v naši prelepi domovini. Problem je edino v tem, da jo hočete komunajzarji spravit na slab glas in si jo dokončno prilastit, sicer vam kr uspeva v vlogi raznoraznih privatizatorjev dobrih podjetij, edini problem ki je pri vsem tem, da potem ko sprivatizirajo in pokradejo ne znajo več gospodarit, to je pa tk al tk problem komunajzarjev. In ko vam nekdo skuša to preprečit je pa najslabši na svetu, treba ga je onemogočit, sej to znate oz. ste znali med drugo vojno in kr po njej. Hodite na Poljano in se ustite kako ste pregnali sovražnika, ki ste ga seveda še teden dni po koncu druge vojne veselo ubijali ne glede na spol, starost in pripadnost, kajti zmagali ste revolucijo. Seveda ste po vojni nadaljevali in trajbali svojo revolucijo do onemoglosti, zdej pa jokcate doma in se smilite sami sebi.
Opažam pa da se rada smejiš in to na veliko, ampak to je samo prikaz tvoje nemoči in živčnosti ob vsem tem nakladanju tvojih zgodovinskih resnic.
Zanimivo ob vsem pa je, da ko ti zmanjka orožja takoj preideš v napad z nekaj stoletji starimi dokumenti….si pač primerek pravega favšaritnega slovencljna, ki mu je žal za bivšim sistemom.
Zdej pa zaključujem z vami komunajzarji, ker se mi zdi škoda časa da bi prepričane poskušal spreobrniti, to ste vi najbolj znali, sam problem je v tem da imajo sedaj ti reveži dva kubika zemlje na sebi:-((
Za domovino, s Titom naprej!
Takelega teksta si kr eden Dolenjc pač ne bi privoščil. Že zaradi “renomeja” ne. Veš, Dolenjci nočemo delat sramote Primožu Trubarju, Dolenjcu, ki je napisal prvo slovensko knjigo, pa Jurčiču, ki je napisal prvi slovenski roman, pa Levstiku in njegovemu Martinu Krpanu. Še celo Prešeren bi bil samo kakšen planšar, če ne bi hodil v dolenjsko šolo. Zato pazimo, da preveč ne mešamo črk, tudi kadar smo ihtavi.
Cigani pa niso brez služb zato ker so cigani. V nekaterih službah, zlasti na Dolenjskem je treba tudi delat, tega se pa cigani ne grejo.
Pa še to. Veliko obeležij imamo na Dolenjskem. Toda na njih ni vseh imen. Nekaterih ni smelo biti na njih, čeprav so bili tudi oni LJUDJE. Zavedni Slovenci.
Preživeli na tem koncu so bili dobro kaznovani za “grehe” svojih prednikov. Ozri se okoli sebe in poglej kako ste napredovali po II. svetovni vojni pri vas, in kako je zaostala v razvoju Dolenjska. Pa še cigane so nam naselili za kazen.
lojzek, ha ha, saj ni nujno, da bereš ali si ti tukaj privezan??? :-))
Jaz sem o Romih samo link posredovala, karajo ga iz EU.
Rome se reče, danes sem slišala, da jih je več kot Slovencev, pazi se!!!
Zgodovino, pa že pišejo na novo, spreobračajo, tisti, ki jih nisi napisal.
lojzek, si mogoče iz “Daalenjske”, tam ne marajo Romov. ane??[/quote]
PRABABI, piše se Dolenjska, ne Daalenjska. Če Dolenjcev ne preneseš, (in očitno nas res ne preneseš), zato še ni treba biti žaljiva. Ciganov pa na Dolenjskem res ne maramo, ker pred njimi ni nobena stvar varna. Tudi sedaj ne, ko se jim menda pravi tudi Romi. Veš, Dolenjci smo se morali matrat za vsako stvar, ki jo imamo, od pobranih davkov pride nazaj bolj malo.