Tale janša je pa res vse zafural
lojzek, ha ha, saj ni nujno, da bereš ali si ti tukaj privezan??? :-))
Jaz sem o Romih samo link posredovala, karajo ga iz EU.
Rome se reče, danes sem slišala, da jih je več kot Slovencev, pazi se!!!
Zgodovino, pa že pišejo na novo, spreobračajo, tisti, ki jih nisi napisal.
lojzek, si mogoče iz “Daalenjske”, tam ne marajo Romov. ane??[/quote]
PRABABI, piše se Dolenjska, ne Daalenjska. Če Dolenjcev ne preneseš, (in očitno nas res ne preneseš), zato še ni treba biti žaljiva. Ciganov pa na Dolenjskem res ne maramo, ker pred njimi ni nobena stvar varna. Tudi sedaj ne, ko se jim menda pravi tudi Romi. Veš, Dolenjci smo se morali matrat za vsako stvar, ki jo imamo, od pobranih davkov pride nazaj bolj malo.[/quote]
mik,
namerno sem napisala, še več “aaaa”-jev bi lahko pripisala. :-))))
Lahko noč, pa lepo se imej.
Takelega teksta si kr eden Dolenjc pač ne bi privoščil. Že zaradi “renomeja” ne. Veš, Dolenjci nočemo delat sramote Primožu Trubarju, Dolenjcu, ki je napisal prvo slovensko knjigo, pa Jurčiču, ki je napisal prvi slovenski roman, pa Levstiku in njegovemu Martinu Krpanu. Še celo Prešeren bi bil samo kakšen planšar, če ne bi hodil v dolenjsko šolo. Zato pazimo, da preveč ne mešamo črk, tudi kadar smo ihtavi.
Cigani pa niso brez služb zato ker so cigani. V nekaterih službah, zlasti na Dolenjskem je treba tudi delat, tega se pa cigani ne grejo.
Pa še to. Veliko obeležij imamo na Dolenjskem. Toda na njih ni vseh imen. Nekaterih ni smelo biti na njih, čeprav so bili tudi oni LJUDJE. Zavedni Slovenci.
Preživeli na tem koncu so bili dobro kaznovani za “grehe” svojih prednikov. Ozri se okoli sebe in poglej kako ste napredovali po II. svetovni vojni pri vas, in kako je zaostala v razvoju Dolenjska. Pa še cigane so nam naselili za kazen.[/quote]
Promožu Trubarju, zagotovo ne bi bilo pogodu, kar se je dogajalo med vojno, tudi Jurčič se s tem ne bi strinjal.
Smelo ali ne smerlo, o tem ne vem nič, boste razčistili sami.
Kar se tiče napredovanja, tudi na DOLENJSKEM se je veliko naredilo, vedi pa, da je potreben čas in volja vseh. Verjetno, pa ste na smrt skregani!??
Bejž bejž, cigane naselili za kazen. Ta je bosa. Imam eno teto tam dol in dobro vem, da so bili Cigani že vrsto let tam. Tudi pri nas so bili, ampak, so vse pospravili, nihče se ni vrnil nazaj. Kot otroci smo se skupaj igrali, bili so kar v redu. Ja, jaz sem imela srečo. Še vedela nisem kaj pomeni Cigan.
Dokler ne bomo spoštovali drug drugega, prav tako ljudi druge narodnosti, bo tako.
Tudi tebi lep viken, lahko noč.
Lojzek, dober večer!
Uhhhh, si se pa razkuril, si pa ihtav, pa živčen tudi. Z iskanjem linkov se ne trudim preveč, saj so na dlani.:-)))
Šafle ne potrebujem, ker dreka tukaj nimam.:-)), Ja, res se smejim, vedno kadar pridem tukaj.
Takih Lojzekov, kot si ti, ihtavih, pa kar veliko poznam in Janezkov tudi, pa Jožkov Zagoškov je veliko, še jih bi lahko naštevala.
lojzek, komunajzarka nisem nikoli bila. Ali ti veš kdo so komunajzarji??
To so tisti, ki so vedno na pravi strani, iz osebnih koristi.
Komunisti so bili pošteni borci in v letu 1941 jih je bilo malo, namnožili so se po II. svetovni vojni, zato, da so prilezni na dober položaj, pa ni jih bilo malo. Kar malo poglej okrog sebe v tejle vladi jih je kar veliko. Pa kašni zagrizenci so preje bili.:-))
Pišeš, hodite na POlano, itd. …
Ali ti sploh veš kaj so delali domobranci, zgleda da ne. Saj te ne bom prepričevala. Jaz vem, da niso bili anglčki, sem probala njihov grdi bes med vojno.
Ti pa lahko misliš po svoje. Jezi te, če pripopam kakšen link iz Dnevnika, če ne bi bilo res, tudi novinarji ne bi pisali, jeziš se pa na mene. Jezi se na novinarje, tam je napisan mail in telefonska številka, pa jim sporoči, da ni tako, kot pišejo.
Koliko kubikov zemlje imajo pošteni komunisti borci in drugi pošteni Slovenci, ko so se uprli okupatorju ,ko so padli in ostali po naših gozdovih, se ne bo nikoliko zvedelo, niti kje ležijo njihove kosti, ker so padli tudi tisti, ki so jih zakopali, Žal je teh pogrešanih veliko, samo ti tega ne veš ali pa nočeš razumeti. Radi bi zakrili medvojno izdajstvo in sodelovanje z okupatorjem.
lojzek, ja, Za domovino s Titom naprej!”
Smrt fašizmu – svobodo narodu!
Lahko noč ti želim, pa nisem nobena komunajzarka, sem bila vedno zavedna Slovenka.
Ja, saj vem. Ampak tudi en Jaka je sosedu kozolc zažgal namerno. Pa še kaščo bi mu lahko. :(((
Lepo se imej med vikendov. Jaz sem bil dopoldne na Bledu in sem na laseh in ramenih občutil prvi letošnji sneg. Brrr, ni povsod tako vroče kot tule.[/quote]
mik,
kar se tiče žaljenja, malo višje zgoraj si zapisal 19.10.2007 ob 19:30, zgleda, da si užaljen. Kaj na rečem na to, če je kdo kasiral žaljenja več kot jaz in to največ prav od vas Dolenjcev. Ne delaj se, da ne veš. Ti si mi že marsikaj neprimernega pripisal, prvi nepravi kraj bivanja si mi napisal.
Naj napišem še, da me je kolegica iz tvojega konca imenovala kar z imenom in priimkom, “Breda Pečan”, Izolanka”, vidiš to je trapasto bolno, nazivati z imenom, ki to nisem. Ne bom naštevala dalje.
Prebrala sem tudi, kako je ena na Sč, razkrivala osebo z imenom in priimkom, sama pa se je skrila pod nekaj drugega anonimno, pa vem, da je dobro izobražena, v nasprotnem primeru je ne bi prepoznala. Žal se dobijo tudi taki “butelni”, da ne rečem kaj hujšega.
Mik, ne izenačuj “aaa-jev” s požigom kozolca, ker to je vse nekaj drugega. A ne? Z “aaa”, ti ne bo pogorel kozolec in kašča.:-))
Pišeš, da si bil na Bledu in da si občutil prvi sneg, ja zima se približuje. Ali si šel na KREMŠNITE? No če si bil že tam, si šel verjetno tudi na “zgun” potegnit, da se ti bo že izpolnila tvoja želja???
Pa prosil za zdravje vseh, pa tudi zame :-)), čeprav nisva na isti liniji, se prosi tudi za take ljudi, kot sem jaz. A ne?? Pa na Brezje bi tudi lahko šel, saj je blizu.
Jaz sem bila letos že 2 x na Bledu, Šnite sem pa gledala bolj od daleč.:-)
Malo pozno sem ti odgovorila, imam druga bolj važna dela.
Ko sem prišla danes tukaj, sem videla, da je tukaj kar precej vroče, ja. Brez mene.:-)))
To je najbolj avtoritarna, nedemokratična, maščevalna, samozaverovana in diletantska vlada, kar smo jih imeli. Takih slabo usposobljenih kalibrov, ki delajo zgago od samega začeta, še pa res nismo imeli.
Razen sedanje ministrice za delo (prav primeren čut za socialo ima, se mi zdi) pa res ni nekih presežkov pri njihovem delovanju, ki so nam jih obljubljali.
Je ta forum odraz nasega dejanskega prijateljstva v nasi ljubi drzavici? Ce je, je to resnicno zelo zalostno. Se nisem srecala naroda, ki bi se med sabo tako sovrazili, bili ljubosumni in nastrojeni drug proti drugem. To se dogaja le Slovenckom.
Vedno delitve Mi vs. Vi in Vi nikoli z nami, vedno proti nami in Bog ne daj, da bi bi bili Vi boljsi od nas, ker vam bomo fovs itd itd.
Tako ne more iti v nedogled, ker se nam slabo pise…
A imate kaksen konstruktiven predlog, da bi to resili?
Prijatelji za vedno?
Mazej Kukovičeva s seboj pripeljala sodelavca iz Esotecha
Ob imenovanju nove ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič so se v javnosti pojavljali pomisleki glede njene ustreznosti; nova ministrica si je kilometrino nabirala v energetskem podjetju iz Velenja Esotech, pred tem pa je bila njena prva zaposlitev v velenjskem premogovniku. Da na ministrstvu za zdravje ne bi ostala edini kader iz energetskega sektorja, je ministrica po prevzemu funkcije sredi septembra v kabinet kot predstavnika za odnose z javnostmi pripeljala svojega nekdanjega sodelavca. Srečko Meolic, ki je na ministrstvu začel delati 1. oktobra letos, je v podobni vlogi nastopal že pred leti, med letoma 1998 in 2002, ko je bil predstavnik za odnose z javnostmi v velenjskem Esotechu. Torej v podjetju, kjer so Mazej Kukovičevo le dva meseca pred imenovanjem za ministrico razrešili s položaja direktorice.
Meoličeva pot, ki ga je iz Esotecha vodila še v Muro in kasneje v SRC.SI, niti ne bi bila tako nenavadna, če ne bi iz neuradnih virov izvedeli, da je Meolic prijateljsko povezan z družino Mazej Kukovičeve. Prav ta povezava naj bi mu bila odprla vrata v Esotech in kasneje ob pomoči Mazej Kukovičeve v Muro k Borutu Mehu. Meolic prijateljevanja z družino Mazej Kukovič ni komentirati. Sporočil je le, da je ministrico spoznal v Esotechu in ga je zato tudi osebno povabila v ministrski kabinet. Sicer pa je služba predstavnika za odnose z javnostmi ministrskega kabinetna zaposlitev, ki jo zakon o javnih uslužbencih uvršča med izjeme, saj zanjo ni treba objaviti razpisa ali natečaja, prav tako ni treba izpeljati postopka izbire, kot je hitro pojasnil Meolic. Po njegovih besedah je ministričina osebna odločitev, da za predstavnika za odnose z javnostmi zaposli njega, njena pravica.
http://www.mladina.si/tednik/200742/clanek/uvo-manipulator–deja_crnovic-2/
finančnik leta v EU argentinec bajuk,ki je lagal da bo vrnil argentinsko državljanstvo pa je vedel ali bi moral vedeti, da to ni možno in ki je pobegnil iz argentine ko je ta propadla, je prišel k belim bratom v slovenijo in postal finančni minister sadove pa že žanjemo v obliki 5.1 inflacije s tem da je to uradna verzija ki je po moje itak zlagana.
Levaki bodo sproducirali kvazi afero, katera naj bi spodnesla vlado, potem se bo klopčič odvijal 15 let in na koncu bo zadeva zastarala ker pač ni dokazov, ni jih bilo in jih ne bo.
Ovce ste se najbrž naučile iz prve lekcije , osli tudi ne greste na led, pa ja ni en človek v SLO pametnejši od celega državnega aparata, tega bi se osebno bal, če se je pa državni aparat nanj spravil brez dokazov, samo na podlagi politične volje neke skupine bo ta skupina spet naredila isto..
Saj že poizkušajo, tem sledi kazenska ovadba zaradi krive ovadbe
Ovadba trojice “intelektualcev” proti Kriznemu štabu bo po kratkem postopku zavržena, saj je popolnoma neutemeljena! S potezo tvegajo obtožbo zaradi krive ovadbe!
Radikalni levičarski aktivisti Boris A. Novak, Darko Štrajn in Blaž Zgaga so po poročanju Mladine ovadili ukinjeni Krizni štab RS in sicer zaradi deljenja neumestnega sporočila na njihovem uradnem profilu. Pri ovadbi trojice »intelektualcev« gre sicer bolj kot za resno ovadbo za politični pamflet brez kakršnekoli veze s pravom, odvetnik Radovan Cerjak pa je za spletni portal Nova24TV komentiral, da o očitanih kaznivih dejanjih spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti v tem primeru ne more biti govora. V čivku, ki je za vlagatelje ovadbe sporen, po njegovem mnenju ni videti nikakršnega spodbujanja, niti kakršnega koli razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Trojica ima vso pravico do kritike oblasti, a si je po Cerjakovem mnenju zato izbrala popolnoma zgrešen način. Ovadba bo tako po njegovem mnenju po kratkem postopku zavržena, lahko se zgodi tudi preobrat in bodo omenjeni obtoženi krive ovadbe.
Skrajšano. Tipi so vlado šli ovadit ker je ukinila krizni štab !