Tale odgovor me je močno zaskrbel!
MOji znanki je isto rekel dr. Merlo v Postojni – in ja, je zanosila seveda.
Včasih je to pravilo najbrž kar veljalo – ko so ženske imele bistveno slabšo zdravstveno, kaj šele ginekološko osrkbo, prehrano, standard na splošno, bolj so bile zaposlene…. Danes pa si telo verjetno precej hitreje opomore, saj smo že v osnovi bolj fit in zdrave, sploh pa med nosečnostjo lepo skrbijo/mo za nas.
Dojenje seveda NI zaščita, saj je prva ovulacija logično zmeraj pred prvo menstruacijo, kar pomeni, da ženska nikoli ne ve, ali je že plodna ali še ne.
In če v tistem mesecu, ko se ji zgodi prva ovulacija, veselo seksa brez kondoma, seveda komot zanosi. Zato pač velja, da je treba dosledno uporabljat kondome od prvega seksa po porodu naprej.
Take besede tudi mene motijo in to zelo! Mislila sem, da je tale naš dohtar mal boljši kot ostali, pa vidim, da tudi njmeu ni vse za zaupat, kajti tule je ornk usekal mimo, kot večina, ki pravi, da dokler dojiš je to zaščita. Aha je, kmalu rata nova nosečnost in nato verjetno delat splav, saj imaš doma že ena dojenčka madona…Tolk moji prijateljic je že bilo nosečih, ker so slepo zaupale svojim strokovnjakom beri gin. in nato jok in stok. Ženske dojenje ni nobena zaščita, kondom pa čao, za prve dneve, ma itak takrat nobena ne seksa, sploh če je bila šivana, šele po mescu se začne spet spolnost, če se, če ni bil prehud porod, pa vseeno kondom dokler se spet ne zaščitite!