Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek talno ogrevanje

talno ogrevanje

v 55 kv. m. veliko stanovanje nameravamo položiti talno ogrevanje. Imate kaj izkušenj s tem? Stanovanje bo dobro izolirano, vseeno pa me skrbijo stroški. Hvala!

Kakšne vrste ogrevanja?

Biomasa?

Plin?

Kurilno olje?

TČ?

Elektrika ?

mestni plin

Mi mamo talno ogrevanje na vikendu. Žal nimam kej pojma preveč,ampak je vezano na kamin..(če se ne motim) vikend je v gorah in ko se kamin zakuri se ogreva talno v dnevni in kuhinji in vsi radiatorji v spoalnicah. Čudovito je! hodiš bos in so tla topla,ogreje prostor in je super. Je pa vložek drag.. ampak se splača 🙂

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

Kakko pa kaj noge? Baje talno gretje ni dobro za noge, prekrvavitev, krčne žile, limfe in podobno. Mi imamo cevi do radiatorjev speljane etažno, iz hodnika do radiatorjev pod oknom in se mi zdi idealno, ker ko radiatorje zaprem, je še vedno toplo, ne kuri pa toliko pod noge.

Talno gretje imamo po celi hiši in je super. Stroški napeljave so malenkost višji, kot pri radiatorjih, je pa potem izkoristek toplote boljši. Pri nas smo položili cevi zelo gosto – na vsak čep, tako, da je razmak med cevmi 8 cm in se prostori zelo hitro ogrejejo.
Nobenega prahu ni za radiatorji, rože krasno uspevajo tudi pozimi, ker ne puhti vroč zrak neposredno vanje, kot pri radiatorjih. V manjših stanovanjih je velika prednost talnega gretja poln izkoristek prostora – radiator že sam “vzame” nekaj dragocenih centimetrov, pa še pohištva ne moreš namestiti povsem zraven.
Kurimo na drva, višek toplote se shranjuje v zalogovniku.

New Report

Close