Tamara Vonta – SVOBODA
Nimaš kaj, Slovenci smo zgubili. Vidiš, da kakršnokoli slovensko tradicijo preganjajo, slovensko kulturo želijo zatret, našo vero tudi, slavijo pa tujo vero, mošeje v Sloveniji bi morali gradit, cerkve jim grejo na živce. Velikokrat se sprašujem, če ti ljudje res ne vedo, kakšno je življenje v državah, kulturah, ki si jo tako trudijo pripeljat v našo državo ampak premalo nas je tistih, ki smo zavedni, ki bi želeli zaščitit svoje. Zgubili smo in izbire nimamo. Da so tujci zadovoljni, je jasno, ko pa bo lokalno prebivalstvo ugotovilo, kaj so s sovraštvom do lastnega naroda naredili, bo prepozno.
Mi je bilo pa včeraj hecno, ko sem brala komentarje zagovornikov Vonte. Pisali so, kako so organizatorji martinovanja v Leskovcu zlobni, polni hudobije in skratka grozni v vseh pogledih, a zlobni in žaljivi komentarji so bili edino in izključno od njenih zagovornikov. Niti enega žaljivega komentarja nisem našla od nasprotnikov, torej zagovornikov martinovanja.
Pa še nekaj. Martinovanje je star lokalni običaj. Ki nas uči o kulturi, spoštovanju in zgodovini, med drugim tudi o kulturi pitja vina. Mi praznik praznujemo, odkar pomnim. Ampak nikoli se na naših praznovanjih nihče ni napil, nihče ni bil pijan. In edino prav bi bilo, da bi to kulturo prenesli tudi na mlade, čeprav v tem primeru sploh ne bi bili prisotni. Kakšen organiziran tečaj v šoli bi bil pa več kot ustrezen. Kot tudi tečaj o spolnosti, o spoštovanju, o kuhanju, o obnašanju.. o ja, več kot nujna bi bila takšna in podobna izobraževanja. Kdo ima potem s pijančevanjem problem?
Anonimno 8341, 21.11.2024 ob 07:48
Tamara Vonta je priznala, da jo moti župnik v šolski telovadnici kot samo martinovanje. Pravi,d a je to slaba SLO tradicija.
Ne moti jo pa pravi bajram in dvigovanje na tisoče moških zadnjic v šolski telovadnici in vpitje alah je velik.
Stranka Svoboda stoji za njo s popolno podporo.
Ta gnila oblast nas je prodala musličem in pospešeno uničenje, kar je slovenskega. Babe so še hujše in delajo še več škode. Praktično vse iz gnezda pernatega so križanci med pohlepnostjo in ne sposobnostjo. Mi tudi ni jasno, kako lahko nekdo sedi v parlamentu in odloča o državi, če še sebe ni sposoben imeti pod kontrolo.
No ja, 21.11.2024 ob 08:18
Ta je tud zamenjala enih strank samo da je pri drzavnem koritu. Ostalo pa popolnoma zapuscena vizualno in umsko
Jp, je pa navijačica v pravo smer po tvoji meri glede Ukrajine. Tud to je nekaj vredno, ha? Čeprav baje, da ga pije bolj kot Rus, ne kot Ukrajinka.☝️😁 Vsaj tako pravijo tu okrog. Jaz je osebno ne poznam, za razliko od nekaterih drugih politikov s tega konca.