Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tamlada me je napipipi

Tamlada me je napipipi

Super, da sta lepa. Upam, da sta tudi pametnejša od tebe.
[/quote]

Tudi jaz upam, več pameti nikoli ne škodi.

Vsekakor pa tebe šišata na celi črti.

ker lahko kak zblojenec naredi ponaredek slike, kako mu ta otrok fafa otepača … pa še kaj drugega.
Digitalnost ni za javnost

Super, da sta lepa. Upam, da sta tudi pametnejša od tebe.
[/quote]
Je pa že težko, da ne bi bila.

Jaz tudi ne objavljam slik svoje pupe. Ne gre za nobeno fobijo in ne vem kaj. Enostavno ne vidim potrebe po tem, da bi lepila njene slike na družabna omrežja. Meni tudi ne bi bilo najbolj všeč, da bi si vsi “strici” in “tete”, ki jih mami pozna, ogledovali moje otroške slike. Malo pomislite, kako ste se kot najstniki počutili, če je mama polni bajti obiskov privlekla vaš otroški album kazat 🙈. Ali pa bog ne daj vaši prvi ljubezni…

Ja,ampk v šoli in povsod so pa otroc poslikani in na spletu,kar je noramlno, saj živimo v digitalni dobi. Ali imaš otroke zaprte doma? Babe ste čedalje bolj prsmojene in zarukane, to je dejstvo.
[/quote]
V šoli, v vrtcu in v drugih ustanovah starši izpolnimo in podpišemo obrazec, da dovoljujem uporabo fotografij.

Da, naredila si velikansko napako. Na spletu si brez dovoljenja staršev objavila fotografijo mladoletnega otroka.

Za šole velja, da pred slikanjem in objavljanjem slik na netu, obvezno, vsi učenci prinesejo podpisano izjavo staršev, da se s tem strinjajo. V kolikor se starši ne strinjajo, se ti učenci slikanj ne udeležijo.

Če imaš zaklenjen profil in npr. 5 kolegic, ki bi to lahko videle – ni nobene panike. Ni lepo – ni pa krize.
Če imaš pa javen profil, ki ga vsakdo gleda… no, potem je pa druga zgodba. Takšna, kot so ti jo že zgoraj zapisali.
[/quote]

Se ne strinjam.
Kar je objavljeno na spletu, bo za vedno ostalo na spletu.
Če je nekaj danes vidno med petimi kolegicami, ne pomeni, da bo to tudi čez par let vidno med SAMO temi petimi kolegicami. Stvari se prehitro spreminjajo. In sanja sem nam ne, kaj bo čez leto ali par.

Zdej itak že kr neki let ne objavljam nobenih slik. Ko pa sm jih, sm ZMER VSEM ki so bli na sliki povedala, da imam namen sliko dat na fb. Če je bil sam 1 proti, je nism objavla.
In ja, se strinjam s tvojo snaho, ima prou da te je napizdila. Brez njenga dovoljenja nimaš kaj limat slik na fb.

Jaz še svojih slik ne dajem gor – ok, tolk da se vidi profil, ker tudi sama rada vidim na profilu s kom imam opravka – ampak to je pa to. Nisem pristaš selfijev, še manj poziranj pred vsako naravno lepoto na izletu ali pred vsakim šnicelnom v gostilni.

Že dolgo nazaj sem se navadila, da za vsako objavo vprašam, če je dotičnemu to prav. Pa naj bo to odrasli ali moj otrok. Vsakega vprašam. Tako želim in pričakujem, da tudi vsak vpraša mene.

šole morajo pridobit soglasje staršev da lahk objabijo slike otrok v šolskih glasili in na Fb ,spletnih straneh utd..

Hja, dejstvo je, da si ti še iz generacije, ki niste lih internetni tipi, ker tega včasih niste imeli in se niste niti nekaj brigali za to, dokler ni prišel vaš prvi peskovnik z imenom FB. V njem se totalno brezglavo in nepremišljeno igrate in objavljate vsega i svašta, o internetnih nevarnostih, ki so v ozadju, pa je v vaši glavi tema. Ker dejansko nimate pojma, kako internet deluje in vse nevarnosti, vi vidite samo svoje peskovnike na katerih se razkazujete drugim, najprej FB, potem twitter, insta,…. In tako ne razumete, zakaj se slik otrok po FB pač ne objavlja in pika. Ta tamlada je zdaj ful bedna, ane, ker zahteva, da ne razkazuješ njenega otroka naokoli širom po svetu nekim ljudem, ki ga ne poznajo in morda nimajo najlepših namenov.
Samo ti še vedno ne boš štekala v čem je finta in boš imela surlo do tal, ker dlje od tega, da je FB tvoj peskovnik za igračkanje, pač ne vidiš.

Danes, ko so ze po mestih kamere in to vse digitalne, je pa res vse en glih, ce ena babica objavi fotko svojega vnuka na FB!
Mislim, kaksne probeleme imate!

In da se razumemo, imam FB, fotke objavim glih ene 2x na leto, pa se ro ne ljudi.
Ampak tistih objav, ko so otroci slikani s hrbta, spodaj pa cel tekst ponosne mame, sploh pogledam ne, kaj sele, da bi brala tekst, samo odrolam naprej.
Objave z otrocki pa z veseljem pogledam in mi je lepo, da vidim, kako deca rastejo.

No, upravičeno vas je nap*****
Ljudje so na splošno premalo poučeni, kaj pomeni objava na internetu. Tudi ko nekaj izbrišete, zapisi tam gor vedno obstajajo – verjemite, ni treba biti nek hud heker, da zbrskaš nekaj iz preteklosti.

Kot drugo, jaz spoštujem svojo zasebnost in mi prav tako ne bi bilo všeč, da bi nekdo brez mojega dovoljenja objavil fotke mojega otroka. Še sama redko objavim kaj o mojem mulčku in še to naredim tako, da se obraza ne vidi jasno. Pa nisem neka preplašena mama, ampak nikoli se ne ve, kdo lahko zlorabi oz. to uporabi proti meni. Sem že imela slabo izkušnjo.
Razumem, da se radi pohvalite pred prijateljicami, ampak v ta namen uporabite druge načine. Zasebna sporočila, mail … čeprav je tako, tudi ko preko Gmaila pošiljate kake fotke, s tem razveseljujete Googlove informatike (v opozorilo tistim, ki radi pošiljate bolj žgečljive posnetke ;))

sicer nisem za javne objave neznancem na splet – ampak tolek kar pa ti pišeš o obiskih se pa ne strinjam… v naših časih smo imeli diapozitive – in je bilo gledanje družinskih slik, obujanje spominov družinski dogodek, ki smo se ga vsi veselili, se skupaj družili, obujali spomine, anekdote in se smejali imeli fino… imeli smo diaprojektor, projecirali na steno in smo gledali vsi zbrani… tako da ne razumem tvojih občutkov kako bi se grozno počutila – in sploh zakaj si se…
znanim pa ja pokažeš svojo sliko…
ajde se pa ne strinjam z javnimi objavami neznancem na spletu – to je drugo – ampak ne razumem zakaj si se grozno počutila če bi kdo privlekel tvoj album… jaz sem ga še sama komu pokazala…

Če js prav razumem tele babnice, si z objavo slike otroku uničila življenje.
In to ni samo obsojanja vredno ampak tudi kazenske ovadbe in zapora.
pa tudi ne vidim nobene razlike, ali si otroka slikala in objavila ti ali nek sosed, itak da star.
Edino mamica to sme.
Čez 150 let bo slika še vedno na netu, kdo jo je pa objavil se pa že drug teden ne bo vedelo.

Kaj če mulca kdo vidi na sliki in ga čez 30 let, ko bo že smel brez spremstva mamice sam na cesto pretepe, posili ali celo umori? Ti boš kriva 🙂 A ni tako?

ps. Jaz sem svoje podobe iz skupinskih slik razredov iz OŠ dal v fotoshopu izbrisat, Le kaj, če me kdo vidi, ko pogleda v moj predal ?

Tamlada ima prav.
Pitaj boga, koga vse imas na profilu, pitaj boga kaj in kje vse komentiras in imas javni profil – na socialnih omrezjih imas pa svasta naroda, ki so na tvojo zalost pod krinko lahko tudi pedofili in razni psihopati, kjer lahko kradejo fotke iz tvojga profila. Kako ves kdo je pod profilom Pika Polonica? Al pa Ana Novak da je “taprava”? Dejte mal mozag vkljucit, pa mal po interneti pobrskat o takih stvareh, ne sam po fejsbuki bulit, ce se vam ze studirat samim ne da o tem.

gre za splošno pazljivost uporabe interneta. Kazanje albuma fotografij iz tvojega otroštva znancem ni isto kot objavljanje istih fotografij na internetu, saj teh fotografij potem ne daš znancem domov, medtem ko z objavo na internetu dejansko daš fotografije vsem, da si jih tudi naložijo na računalnik. Res, da v večini primerov to ni problematično, vendar v določenih primerih pa je. Kdaj pa je to problematično, pa zvemo šele, ko je prepozno. Zlorabe se dogajajo na več načinov: nekateri kakšno fotografijo uporabijo za namene lažnih objav. Precej bolj problematično je, ker se je že zgodilo (na srečo ne pri nas), da je kriminalna združba spremljala objave otrok, katere so si izbrale za ugrabitev. Po objavah se lepo vidi, kje je doma, kakšne so navade, kje se giblje… potem se kombi ustavi pred šolo in pride ena prijazna ženska ven: o Ana, kako si? Sem prijateljica tvoje babi Marije. Zadnjič si pa lepo igrala flavto v glasbeni šoli. Pridi, te bom peljala domov, da ne boš te težke torbe nosila… skratka, pazljivost ni odveč. Prav tako je neumno objavljati, da greste na dopust za dva tedna in da bo hiša prazna, a ne? Tudi slike prijateljev je dobro objavljati samo, če to dovolijo. Gre za privatnost. Jaz cenim svojo privatnost in želim, da jo cenijo tudi drugi. Spoštuj tujo privatnost tudi ti.

Nisi prav naredila, vprašat bi morala sina in snaho. Niso vsi ljudje isti, nekateri ne marajo slik svojih otrok na internetu. Opraviči se, sem prepričana da bosta razumela, saj ni bila napaka narejena skodozeljno ampak bolj kot ne iz nevednosti. Zdaj ves, to vzami kot lekcijo.

Popolnoma podpiram Vašo snaho!
Očitno se večina ljudi zaveda izključno samo
dobrih plati, ki jih prinaša internet in z njim razni ”socialni mediji”.
Žal pa mnogo premalo ljudi razume, da so tudi točno
ti ”socialni mediji” leglo raznih psihopatov.

Zasebnost Vam očitno ne pomeni nič,
na drugi strani pa se Vaša snaha kot kaže
zelo dobro zaveda internetnih potencialnih nevarnosti in pasti!

Na Vašem mestu bi se res iskreno in ponižno opravičil snahi,
poleg tega pa Vam kakšen tečaj o internetni varnosti ne bo škodoval.

In ne, niti kančka sarkazma ni v mojem zapisu!

Ja!!!!!! Slike otrok ne sodijo na splet in konec!!!!

Pedofilka si in pokvarjena vešča!

sicer nisem za javne objave neznancem na splet – ampak tolek kar pa ti pišeš o obiskih se pa ne strinjam… v naših časih smo imeli diapozitive – in je bilo gledanje družinskih slik, obujanje spominov družinski dogodek, ki smo se ga vsi veselili, se skupaj družili, obujali spomine, anekdote in se smejali imeli fino… imeli smo diaprojektor, projecirali na steno in smo gledali vsi zbrani… tako da ne razumem tvojih občutkov kako bi se grozno počutila – in sploh zakaj si se…
znanim pa ja pokažeš svojo sliko…
ajde se pa ne strinjam z javnimi objavami neznancem na spletu – to je drugo – ampak ne razumem zakaj si se grozno počutila če bi kdo privlekel tvoj album… jaz sem ga še sama komu pokazala…
[/quote]

Nisem se grozno počutila in tudi nikjer to ne piše. Smo tudi mi gledali slike skupaj.

Nisem imela tu v mislih razširjene družine in najbližjih prijateljev, ki te itak od nekdaj poznajo… Da bi pa vsaka mamina sodelavka, ki pride enkrat na x let na kavo in si jo videl 3x v življenju ali pa očetov kolega, ki si pride vsake toliko orodje sposodit in spije še pivo, s teboj pa spregovori največ 5 besed dobila v roke album s tvojimi slikami, to pa po moje ne obstaja najstnik na svetu, ki bi mu bilo to ok, da nek folk, ki ga mati in oče sicer poznata, bulji njegove slike iz otroštva. To je ekvivalent objave na fb, samo v veliiiiko manjšem številu.

In ne, moja mama tega nikoli ni počela, sem imela pa v oš sošolko, katere mama je na njeni rd zabavi vseeeem kazala njene stare slike. Ti zagotavljam, da sošolka ni bila ravno super srečna, ko so 15 letni sošolci videli slike, kako se je pri 9 letih gola kopala v potoku za hišo. In ta mama ni bila edina te sorte…

Potem si lahko zamislimo, kako se bodo otroci fb staršev počutili, ko bodo dojeli, da si je kup ljudi ogledovalo njihove fotke vse povprek.

Tudi sama bi te okregala,sploh nimam FB.
Otroci niso trofeje.

New Report

Close