Tamlada me je napipipi
Ljudje smo si različni. Eni delajo tako, spet drugi drugače. Eni objavijo vsako malenkost, še skoraj za vsak obisk wc je objava, pa slike vsega. Drugi pa še svojega obraza ne, kaj šele otrok.
Če mama v 1 letu še ni dala gor slike otroka tudi babica nima pravice tega objavljat.
Pogovorita se kaj lahko in kaj ne. Ali lahko daš slikico z zakritim obrazom ali ne. (Čeprav so mi take slike najbolj kr neki ko je nekaj čez obraz prilimano)
Babi verjamem da si ponosna na svojega vnuka, ampak dokler ni polnoleten je mama tista glavna ki pove kaj in kako.
Gospa,
vasa snaha je jezna na vas z razlogom. Razumem, da niste hoteli nic slabega,kvecjumu ste hoteli pokazati svoj ponos(vnuka)… Vendar, pa za objavo sploh pa na druzbenih omrezjih otroka odloca stars in ce je vasa snaha proti temu, jo morate absolutno upostevati, zato se ji lepo opravicite, upajte, da sprejme opravicilo in brez njenega dovoljenja ne delajte vec tega… cimprejsnjo spravo vam zelim…
Če vam ni prej povedala, da tega ne želi, se res nima pravice držat. Saj ste upoštevala njeno željo in izbrisala slike. Tudi meni se ne zdi, da ste naredila ne vem kakšno napako, ko sem bila jaz otrok, interneta sicer še ni bilo, nam pa nikoli niso dali za podpisat, če lahko slike razvijejo in jih dajo v album, pa če sem si bila na tistih fotkah še tako grda.. res so grozni časi in možne zlorabe, na katere povprečen človek niti ne pomisli, vam pa niti malo ne zamerim malo naivnosti ob vsem tem ponosu na vašega vnučka.. bodite bolj pametna, razložite ji, kako ste vi videla stvari in da razumete tudi njeno stališče, je pa volk sit in koza cela, nobene škode, zato bi bilo res škoda, če bi taka stvar vplivala na odnose v družini..
Ojej, kam smo prišli. Od objavljanja vsega možnega, kako se je mali polulal, kako je pojedel zajtrk, podrobno poročanje s fotografijami, kaj točno ste vsak dan posebej delali, kar je bilo v modi še pred 5 leti, potem pa naenkrat preobrat, ko so vam povedali, da to se pa ne dela, ker fotke ostanejo za vedno. Zdaj pa ste popolnoma zamenjali film in ne objavljate ničesar več, hahahahaha.
jaz nikoli nisem bila ne na FB ne na insta ne nikjer drugje, ker mi je enostavno bedasto svoje slike objavljat neznanim ljudem. Da bi pa jih objavljala prijateljem, je pa še bolj brez veze, saj te redno vidijo. Skratka, tega nikoli nisem počela. Eni se pa očitno po vetru obračate. Sodelavka, ki je prej vsakih par minut objavljala vse, se je zdaj čisto spremenila in vsakemu, ki še objavlja, drži pridigo, v katerem času živi, saj pa menda ve, da se to ne dela bla bla bla. Take spreobrnjenke, ki ste očitno preglupe, da bi same dojele, da se to ne počne, pa vam mora policija in mediji povedat, da tega ne delajte, potem ste pa bolj papeške od papeža, so mi najbolj smešne.:))
hohoho529, 04.11.2021 ob 20:18
Ojej, kam smo prišli. Od objavljanja vsega možnega, kako se je mali polulal, kako je pojedel zajtrk, podrobno poročanje s fotografijami, kaj točno ste vsak dan posebej delali, kar je bilo v modi še pred 5 leti, potem pa naenkrat preobrat, ko so vam povedali, da to se pa ne dela, ker fotke ostanejo za vedno. Zdaj pa ste popolnoma zamenjali film in ne objavljate ničesar več, hahahahaha.
jaz nikoli nisem bila ne na FB ne na insta ne nikjer drugje, ker mi je enostavno bedasto svoje slike objavljat neznanim ljudem. Da bi pa jih objavljala prijateljem, je pa še bolj brez veze, saj te redno vidijo. Skratka, tega nikoli nisem počela. Eni se pa očitno po vetru obračate. Sodelavka, ki je prej vsakih par minut objavljala vse, se je zdaj čisto spremenila in vsakemu, ki še objavlja, drži pridigo, v katerem času živi, saj pa menda ve, da se to ne dela bla bla bla. Take spreobrnjenke, ki ste očitno preglupe, da bi same dojele, da se to ne počne, pa vam mora policija in mediji povedat, da tega ne delajte, potem ste pa bolj papeške od papeža, so mi najbolj smešne.:))
Pač, grdih ljudi noben ne porajta in navadno niti fb-ja nimajo. Z objavo kakšne lepe slikce tu pa tam, se tudi na ta način dogaja “civilizacija”. Ne boste verjeli, na internetu se ljudje tudi spoznavajo. Ima svoje minuse, pa tudi pluse. Če vi tu anonimo izvajate notranji odsev, nevem zakaj nejdo drug (lepši od vas), ne bi smel zunanjega.
Res ni primerno objavljati fotke otrok javno na odprtih medijih. Starše, ki to delajo bi morala opozoriti socialna služba. Dokler niso polnoletni nima nobeden pravico objavljati njihovih zasebnih fotk. Tudi razni pedofili prežijo na take fotke in jih izkoriščajo za svojo podtalno dejavnost. Fotkaj vnučke in shrani slike k sebi, jih ogleduj ali pokaži res pravim prijateljem. Kaj več pa ne.
viharni jezdec, 12.10.2020 ob 13:56
Glej, vsak po svoje. Če sem zato prsmojena in zarukana, pa naj bo tako.
Je pa bistvena razlika med slikanjem v šoli med nekimi dejavnostmi, naravoslovnimi dnevi in podobno, ko gre za slikanje skupine in ko se otrok morda znajde na eni od stotih slik in ni nikjer poimenovan. Nekaj popolnoma drugega pa je objava na poimenskem profilu na fb.
p.s. V šoli sem podpisala, da dovolim slikanje in objavo. Ker mi je logično, da so to spomini na otroštvo in da gre za slikanje skupine, razreda.
[/quote]
Saj pravim, betice mate sfuzlane kot purji drek, ni čudno da je večina otrok danes čustvenih in mentalnih invalidov.
Ja pa dobro, ce je tebi vseeno ce si pedofili drkajo na tvojega sonceka je to tvoja stvar. Najbolje da si ga se slikas na vrtu kak ga babica sama pazi da si ga lahko pridejo sprobat.
osupla tašča, 12.10.2020 ob 13:20
No, pa je počilo tudi pri nas. Pa človek noče nič slabega, pa evo …
Zdaj pa res ne vem, če je to res tako grozno. Vnuk je star skoraj eno leto in zadnjič sem ga pazila eno popoldne, da je snaha pač šla po svojih opravkih.
Naredila sem nekaj fotografij in jih ponosno objavila na svojem FB. To sem naredila prvič in ko je snaha to videla, je šla v luft, češ kaj si dovolim, pa da se slik otrok ne objavlja in naj jih takoj zbrišem.
Prisežem, jaz sem bila popolnoma brez besed, ker mi na misel ni padlo, da je kaj takega prepovedano ali da se ne spodobi.
Sem šla pogledat na njen zid, koliko fotk od tamalega ima objavljenih, in res jih nima, oz. vsaj tako ne, da bi se videl obraz.
Ok, sem šla in sem zbrisala, da bo mir. Ampak seveda se sedaj drži name, kot da sem ji otroka ugrabila, en pa malo pofotkala.
Sedaj pa se res sprašujem, sem res naredila tako megalomansko napako?????
Snaha je upravičeno lahko zgrožena nad vami. Menda imate TV, pa kak časopis tudi kdaj preberete ali se pogovarjate z ljudmi? Potem, če sami od sebe niste ravno pametni bi povsod lahko zasledili kako nespametno je objavljati slike otrok na kateremkoli spletu, saj so vsi javni.
Ja, ste naredila napako. Otrok ni Vaš! In če se starša odločita, da otrok ne bosta javno izpostavljala, je potrebno to upoštevat. Sama imam dojenčka in sva že pred rojstvom povedala, da se njegovih slik NE objavlja.
Splet dandanes ni prijazen. Hitro se fotografije zlorabijo. Sploh pa, brez vprašanja ste objavila fotografije, kako ne bo skočila v luft? Tudi jaz bi. Objaviva z možem kakšno sliko ampak obvezno zakrijeva obraz ali ga slikava tako, da se obraza ne vidi. Drugi (če bi želeli) bi morali narediti enako.
In ja, vrjetno bo še nekaj časa jezna, saj ste izrabila zaupanje.