tampon?
Moja 13 letna hči se je soočila z enako težave. Sama sem bila skeptična in sem vprašala svojo ginekologinjo. Njene besede so, da če dekle nima težav pri vstavljanju in nima motečega občutka, naj jih uporablja, vendar naj jih menja tako, kot je potrebno, da ne bo pozabila nanj.
Sedaj jih uporablja že nekaj časa, sicer občasno, in težav nima nobenih.
Kako pa veš, da je devica :)?
Stvar pri devicah je v tem, da niso vajene, da bi bilo kaj v njihovi nožnici in jih je strah vstavit tampon. Ko pa imaš enkrat spolne odnose pa ko vidiš tisti majhen tampon veš, da bo šel z lahkoto notri. Če gre še kaj dosti večjega in to brez bolečin.
Vse je v glavi. Če ji uspe se povsem sprostit, ne bo problema. Če pa se ne bo sprostila pa bo problem.
Poskuša naj z malimi tamponi, ampak na morju pa naj uporablja normalno velikost.
Moja prva menstruacija je bila taka kot vse ostale in če bi uprabljala neke mini variante, bi bilo vse krvavo …
Ne štekam, zakaj se propagira te mini zadeve. Ja, za vadit tehniko so že OK, za kaj več pa ne.
Sem uporabljala tampone že kot devica, je nerodno, dokler se ne navadiš, ampak ni sile.
Sama sem jih začela uporabljati takoj na začetku, ker so mi vložki obupni, sploh pa tisti obupen občutek, ko vstaneš…brrr…:-(((
Skratka – začela sem s čisto navadnimi (velikost normal), pa je prvič res bilo težje, potem pa nobenega problema več, ko veš, kam in kako globoko moraš potisnit noter.
Seveda je res lažje z aplikatorjem – torej naj poskusi z njim, pa bo.