Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tanč, delavke v zdravstvu oz. katera ve

Tanč, delavke v zdravstvu oz. katera ve

Zanima me, kdaj moram po bolniški list, če imam delovno soboto?
Moja zdravnica pravi, da moram zaključit bolniško v ponedeljek. Računalniški sistem ne omogoča zaključit bolniškega lista v petek 20.11. za soboto 21.11., zato se mi bolniška razvleče čez vikend in moram v ponedeljek spet k njej, da jo zaključiva s ponedeljkom 23.11.
Kako je pri vas? Res računalniški sistem ne omogoča zaključevanje (in odpiranja) bolniške vnaprej in za nazaj?
Hvala za odgovore.

Kolikor vem, se jo vnaprej res ne da zaključiti, za nazaj se jo pa lahko odpre.
Konkretno: v četrtek sem bila s sinom pri zdravniku in mi odprl bolniško za en dan nazaj, sem pa včeraj (v petek) morala še 1x priti, da so jo še zaključili in sem lahko dobila bolniški list.

Lahko se jo odpre za nekaj malega za nazaj, a ne za dosti. Mislim, da za dva ali tri dni nazaj. Sem trenutno na bolniški zaradi ene načrtovane operacije, ki sem jo sicer v zdravstvenem domu sporočila že dva tedna pred datumom, a mi za toliko naprej takrat bolniške še niso mogli odpreti, pa mi je sestra naročila, naj pokličem dan ali dva pred datumom začetka, da bo vpisala v rač, a da nikakor naj ne pozabim, ker da za nazaj pa ni prav velike tolerance in morajo potem dajati na komisijo. In da pri vsej stvari nič ne pomaga, če je zdravnica mojo ‘napoved bolniške’ že vpisala v karton. Če je ni v računalniku, je ni.

nova
Uredništvo priporoča

hm, jaz pa sem prepričana, da mi jo moj zdravnik zaključi tudi en dan vnaprej (četrtek kontrola, zaključi s petkom). je pa koncesionar, če ima to kaj veze

z odpiranjem bolniških še nikoli nismo imeli težav. če je npr nekdo prišel iz bolnice in prinesel izvid, da je bil pred 14 dni nazaj op in je zdaj odpuščen, se mu pač odpre bolniško za nazaj na podlagi dokumentov.

končati bolniško za naprej pa je rizično zato, ker smo pač živi in se ti lahko poslabša zdravje vsako min. če napiše zaklj bol. čez 3 dni je neumno, ker ne moreš biti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sigurno, da bo takrat vse ok.lahko se zaključi na podlagi ZZZS komisije.še vedno pa jo lahko ponovno odpreš.bolniški listi se ponavadi pišejo za delovne dni od pon- pet. jaz, ki sem imela včasih tudi delovne sobote sem posebej poudarila, da mi morajo v bolniško napisati še datum sob,. če ne bi morala iti tisti dan delan, ne v pon. vse se da, če se hoče, ker se datumi nastavljajo ročno.lp

Po predpisih lahko odpremo za 3 dni nazaj (vendar to lahko ignoriramo), zaključimo pa tudi lahko za 3 delovne dni vnaprej. Če se bolniška ne zaključuje, lahko izdamo bolniški list tudi več dni vnaprej (ob koncu meseca npr.).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala vsem!

pozdravljeni!

imam vprašanje na katerega ne najdem odgovora. komisija mi je podaljšala bolniško in mi jo zaključila 24.12.2009 – na odločbi piše, da sem od 25.12.2009 sposobna za delo.
zanima me ena stvar – ali mi tako kot pri dopustu, tudi pri bolniški pripada prost dan 25.12 glede na to, da je praznik in nato še vikend?

moj šef me je namreč veselo dal na šiht kar 25.12.2009 – delam namreč v organizaciji, ki je na voljo 24ur na dan, 7 dni v tednu.

hvala za odgovor.

New Report

Close