Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tanki, redki lasje. Še kakšna takšna reva?

Tanki, redki lasje. Še kakšna takšna reva?

Pobrala gene po očetovi strani, mama ima grivo… jaz pa žalost. Še to ne. Redke in tanke kot svila. Mišje svetlo rjave barve. OBUP
Dajem si res goste blond pramene, to malo prekrije to bedo. Dokler ni 1.5cm narastka. Potem je obup. Ves čas mastni, vsak dan moram umivat in se polikat, sicer je užas.
Imam kratkega paža.
Opažam, da je po drugem porodu (cca 4 leta od tega) zadeva še mnogo slabša. Spredaj nad čelom so že tako redki, da ko posije sonce se mi vidi glava. Tako sem nesrečna.
Ne vem, a naj grem na poseg, da mi jih “naflancajo” nove. Dodatki ne pomagajo, poskusila vse zivo.
Razmisljala sem ze tudi, da bi se pac ostrigla povsem na kratko in kupila res ekstra kvalitetno lasuljo… ker pri 40+ bom pomojem plešasta?!
Edino kar pomaga je tisti Taft puder za lase… prah ki ga natresem na lasisce, podrgnem z brisaco in potem je nekaj volumna. Ampak obcutek je ogaben. Kot bi imela povsem umazane lase, fuj.
Kako se druge (če je še kaksna) spopadate s tem?
Sicer se super pocutim v svoji kozi, sem postavna, pravijo da simpticna, sinje modre oci, ravni lepi zobje… ampak lasje?! Bog me je kaznoval z njimi ocitno

poskusi z dodatki biotina in fitoval samponom.

:)))
Malo sem se nasmejala ob tej besedi. Nič zato. Sicer pa, kakor sama praviš, geni. In ne verjamem, da lahko kaj veliko narediš glede tega. Razen da uporabljaš čim manj agresivne šampone, jaz bi tisti puder za lase opustila. Pa strigla bi se na kratko. Mogoče še prehrana, malo več rib, lososa, prosene kaše, ki je tudi odlična za lase, kakšen košček kvasa na dan, koprivna voda za splakovanje lasišča. Ne vem. Lahko je hormonsko neravnovesje. Lahko imaš kak zob za popravit, zamenjat zalivko na primer. Veliko je tega. Ampak geni so pa geni.

Kaj pa trajna? Kot prvo, ti jih razmasti in kot drugo, malo več volumna ustvari.

Trajna? Saj se hecaš…. Ravno trajna uniči las. Za švoh lase pa sploh ne priporočam.

Pri nas vsi v sorodstvu goste lase. Ko sem bila majhna, se spomnim, da sem tudi jaz imela lepe goste lase, potem pa sem v 1.razredu fasala uši in mi je mama na glavo dala petrolej, uf še zdaj se spomnim kako je peklo. Ja uši so crknile, pa sklepam, da so fasale tudi korenine las. Tako, da jaz sem tudi med ta revnimi pri laseh. Imam dolžino tam nekje do ramen, postižene postopoma s tankimi blond prameni, naravni so temno rjavi. Uporabljam pa tudi puder od Balea (roža ali kaktus-zelo lepo diši). Trudim se, da jih ne perem pogosto (1x na teden), vmes mastnočo las uravnavam z baby pudrom. Pred pranjem obvezno arganovo olje na glavo za 1 uro, pred sušenjem s fenom jih posprejam z zaščitnim lakom, konice po fenanju namastim z arganovim oljem ali voskom. Perem jih s konopljinim šamponom.
Glede pramenov, se ve, da škodujejo, ampak sem po dolgem eksperimentiranju končno prišla do barve, ki mi je všeč in dolžine, ki mi je všeč, tako da če konec koncev pogledam, ni tak hudo, da si lahko natopiram, dam v čop ali naredim še kar frizuro. Sem pa se tudi že sprakticirala, da znam na vrhu glave lepo dvignit lase in jih obrniti na pravo mesto, da se ne vidi koža. Uporabljam tisti močan lak modri od Balea in lasje ostanejo na mestu cel dan.
Za kakšne posebne priložnosti, pa si namestim za zgostitev od zadaj podaljške s špangicami.
Res pa je, občudujem ženske z lepimi gostimi lasmi. Vsem nam pač ni dana griva. Sicer sem jaz že proti 50im in se sem se pač sprijaznila, da kar nosim na glavi je moje revno, ampak je moje. Aja pa še to, bože ne daj, da me dobi dež , v par minutah imam še možgane premočene 🙂

Jaz grem na trajno.pa pramena.in je bolje

Črnke večinoma nosijo lasulje, mlade in stare, ker je bolj enostavno. Že smrklje pri nas nosijo podaljške, lasje izgledajo abnormalno gosti in lepi, ampak to ni to. Pridejo domov in si dajo vse to dol, so kot oskubljene čarovnice. Lažejo same sebi. Tanki lasje so izjemno nežni in prva stvar je da poiščeš vitamine (npr dm znamka je preverjeno ok), pravi šampon in frizuro, ki bo lase čim manj obtežila, npr. stopničasto ali pa lušno kratko frizuro, da se ne vidi glave pa uporabi tisti sprej za narastek, ustvari iluzijo polnih las. Če ti ne bo ok, še vedno lahko kupiš lasuljo ali če imaš denarja kot dreka presadiš lase.

Trajna? Saj se hecaš…. Ravno trajna uniči las. Za švoh lase pa sploh ne priporočam.
[/quote]

No ja, glede na to, da jo jaz imam že več kot 40 let, ravno zaradi takih las, kot jih ima avtorica, pa še nisem plešasta, ne vem, če tole drži – sicer pa, to ti iz svojih izkušenj govoriš ali kar tako, malo na pamet? Ker jaz iz izkušenj, veš.

Pri nas vsi v sorodstvu goste lase. Ko sem bila majhna, se spomnim, da sem tudi jaz imela lepe goste lase, potem pa sem v 1.razredu fasala uši in mi je mama na glavo dala petrolej, uf še zdaj se spomnim kako je peklo. Ja uši so crknile, pa sklepam, da so fasale tudi korenine las. Tako, da jaz sem tudi med ta revnimi pri laseh. Imam dolžino tam nekje do ramen, postižene postopoma s tankimi blond prameni, naravni so temno rjavi. Uporabljam pa tudi puder od Balea (roža ali kaktus-zelo lepo diši). Trudim se, da jih ne perem pogosto (1x na teden), vmes mastnočo las uravnavam z baby pudrom. Pred pranjem obvezno arganovo olje na glavo za 1 uro, pred sušenjem s fenom jih posprejam z zaščitnim lakom, konice po fenanju namastim z arganovim oljem ali voskom. Perem jih s konopljinim šamponom.
Glede pramenov, se ve, da škodujejo, ampak sem po dolgem eksperimentiranju končno prišla do barve, ki mi je všeč in dolžine, ki mi je všeč, tako da če konec koncev pogledam, ni tak hudo, da si lahko natopiram, dam v čop ali naredim še kar frizuro. Sem pa se tudi že sprakticirala, da znam na vrhu glave lepo dvignit lase in jih obrniti na pravo mesto, da se ne vidi koža. Uporabljam tisti močan lak modri od Balea in lasje ostanejo na mestu cel dan.
Za kakšne posebne priložnosti, pa si namestim za zgostitev od zadaj podaljške s špangicami.
Res pa je, občudujem ženske z lepimi gostimi lasmi. Vsem nam pač ni dana griva. Sicer sem jaz že proti 50im in se sem se pač sprijaznila, da kar nosim na glavi je moje revno, ampak je moje. Aja pa še to, bože ne daj, da me dobi dež , v par minutah imam še možgane premočene 🙂
[/quote]

Zdi se, da dajete ženske s slabimi lasmi čisto preveč raznih preparatov na lase. Slabi lasje nikakor ne bi smeli imeti gor svetlih pramen, ker blond barva še stanjša lase! Svetle pramene si lahko privoščijo ženske močnih las. Pa vse te praške ali karkoli že, pudre… kaj vse nanašate gor, katastrofa! Pa tupiranje las, pa peglanje las…Nehajte! Ker se vrtite v začaranem krogu. Čim manj sranja na lase. Lahki šamponi za umivanje. Mogoče na hitrco fen sušenje za volumen in to.

mene pa zanima, če kdo pozna kako aplikacijo za izbiro frizure in barve las.
Imam tudi sama tanke lase in bi si rada našla primerno barvo ter obliko frizure.
Hvala že vnaprej.

No ja, glede na to, da jo jaz imam že več kot 40 let, ravno zaradi takih las, kot jih ima avtorica, pa še nisem plešasta, ne vem, če tole drži – sicer pa, to ti iz svojih izkušenj govoriš ali kar tako, malo na pamet? Ker jaz iz izkušenj, veš.
[/quote]

Pravim samo, kar mi je frizerka svetovala leta nazaj. Torej, naj ne uporabljam preagresivnih barv za lase, naj ne uporabljam blanža za svetlenje las, peroksida, itd…Mogoče samo kak preliv za lase…Naj čim manj likam lase,….Trajna? Niti slučajno….

Kako ti pa pristajajo speti lasje? Mogoče jih lahko daš v figo in jo malo razkuštraš za volumen. Poznam osebo, ki vedno nosi lase v čopu, ali spete in se resnično ne vidi da ima zelo zelo tanke lase. Tudi izgleda zelo čedno.

Prehranska dopolnila pa ne vem koliko pomagajo, ampak sem uživala Strong Hair & Nail, ki ima res visoko vsebnost biotina in tudi cinka. Naj bi pomagalo tudi arganovo olje in ricinusovo olje. Vse to lahko naročiš v Sanolaborju ali kakšni drugi spletni lekarni.

Kana naj bi odebelila lase pa si kupiš blond mešanico ali kakšno imaš pač barvo.

Baje prosena kasa pomaga, vsaj tako je meni govorila moja stara mama, sama imam res goste lase, sem pa zagotovo kaksno leto vsak vecer skupaj z njo jedla proseno kaso, baje sem imela v otrostvu tudi bolj svoh lase, upam da vam uspe zgostiti vase lase

Tudi jaz imam grozno tanke lase, pa resujem to zdaj ze 2 leti uspesno z zgoscevanjem z podaljski(takimi ki so fiksni, nesnemljivi). Dam si 50 podaljskov 40cm dolzine, se postrize na ca.36-37cm in je to to. Super volumen. Svoje imam dolge nekje 35cm, ampak zelo redke in polomljene, z podaljski pa imam res super lase. Lahko priporocam.8

Ne serji. Bo kdo mislil, da sem jaz to napisala 😉

Vse isto. In povrhu ne samo da imam visoko čelo, še ob straneh čela imam poviške. Mi je že kot najstnici znal kdo na rečt, da bom počasi plešasta.
No, to še sedaj pri 45h nisem ampak ja. Groza.
Sem se dolgo strigla na kratko, pa mi je šlo na živce, da sem si jih morala vsak dan prat (zjutraj bla kot da bi mi jih kdo celo noč topiral). Izkoristila Korono, pustila dolge, en dan operem, drugi dan čop, fertik zaključna. Moja mišja bruh barva je vedno bolj svetlo siva, tak da barvanje in barvanje.
Svetla točka…ne rabiva se brit po bedrah in rokah.

Drugače pa pismo..res nama ni lahko.

Tudi jaz sem ena taka. K sreči imam vsaj barvo, s katero sem zadovoljna, temno rjava in se bližam abrahamu, pa še skorajda brez sivih las, tako da se mi vsaj barvat ni bilo treba. V mladosti sem imela vsaj več las, po porodu pa so začeli vedno bolj izpadati, tako da zdaj jih imam do ramen, ampak jih je malo, na paža se nočem več postriči, saj sem sicer spredaj kot huda reva. Imam pa še druge lepotne napake, tako da če bi bili samo lasje problem, bi bila še vesela. Saj me zaenkrat druge napake bolj motijo kot tale.

Vsak dan umivaš, likaš, barvaš in še taft. Zakaj svoje lase tako utrujaš in kaj točno likaš pri tako tankih in ubogih laseh? Imaš redke lase, pramene pa goste, kdo je tu nor. Paž ni ok za tako vrsto las. Kratka frizura in pusti lasem malo dihat, brez barvanja, likanja in vsega ostalega s.

Ali so ti podaljški lahko po vsaj glavi? Koliko pa daš potem zadnje? Hvala!

prosena kaša mora biti neoulščena, mleta

tudi jaz sem se obsedla z lasmi, pa poskušala vse živo. Niso redki, so pa tanki in težko ukrotljivi. Brala sem o rumenjaku, pa oljenju las pa aloe vera… zdaj sem na reverse wash, se pravi, prvo balzam ali masko bolj od ušes dalje, potem šampon in 3 kapljice olja spet od ušes dalje. Pena in fen. Se mi zdi še kar. Kako pa ve uporabljate olja?

Hodite bosi po naravnih tleh

Kot bi pisala jaz.
Tanki, redki lasje. Mišje barve. Nikavi.
Sem pa 45. Po 40., recimo po 43. se mi še bolj mastijo. Perem jih vsak drugi dan. Ne uporabljam fena, ker itak grejo po svoje. Dolžina malo čez uho..potem se tako ali tako začnejo noro cepiti. No, saj se že prej.
Pa ne uporabljam več blond, kot do 40., ampak temenjše in se mi zdi malo bolje.
Od 13. do 10. sem se noro sekirala zaradi las. Zdaj sem jih sprejela. Sekiranje, nič ne pomaga. Pač. Ene, redke, nikoli ne bomo imele lepih ali vsaj normalnih las. To nas lahko mori ali pa sprejmemo in živimo!
Po vsakem porodu pa je res bilo še slabše. Ne samo 1 leto!

Tudi jaz se ne morem pohvaliti, da imam Bog ve kakšne lase. Tako strašno redkih sicer nimam, so pa tanki, gladki in neukrotljivi. Strašno se mastijo. Zdaj pozimi nosim kapo in so še bolj potlačeni. Ko bo bolj toplo, se bom ostrigla na kratko, ker je tako najboljše.
Vidim pa, da je najboljše, da si ne delam ne trajne in da si jih ne navijam. Tudi barvam se ne. Stara sem 63 let, vendar sem prav malenkost siva. V mladosti sem imela bolj svetle lase, sedaj imam bolj temne.
Tudi jaz rahlo zavidam ženskam, ki imajo lepe, goste lase! Ampak vsi nimamo vsega, s tem se moramo sprijazniti. Pomislite na tiste ženske, ki so izgubile vse lase zaradi kemoterapije. Pa lep pozdrav vsem.

New Report

Close