Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča da te kap.

Tašča da te kap.

Vem da je na to temo že vsega preveč, ampak kako si vi razdelite delo z taščami na kmetiji. Naša jamra kako ne sme nič delat, ko pa bi spet lahko pa jamra kak je ona stara, da je že svoje naredila, kako je ona bila sama za vse. Enostavno več ne znam kuhat. Ko ni mesa bi ona jedla meso, ko je meso jemo kar naprej meso, kako je ona vsako jajčko prodala za položnice. Pa si z možem ne privoščiva nič. Ne gremo nikamor poleti en dan kopat z otroki to je to. Pa k mojim staršem enkrat na mesec na obisk. Pol pa se gremo luksuz ker nam za v nedeljo kupim piščanca. Enostavno ne zmorem več z živci sem na koncu.

a pa morate skupaj jest?
jst bi kuhala in jedla doma v svojem domu, ona naj pa v svojem.

drugače se pa navadi, da to kar ona govori… to ni problem v tebi, ampak v njej. vidiš, da je taka krota in taka bo ostala. kar ti reče, reče zaradi svojih problemov, ne ker bi ti kaj narobe delala. in to si vbij v glavo, dobi trdo kožo in začni ignorirat kaj reče.
ko te ne bo več zbodlo, ko govori take neumesne, potem ti bo lažje. bo rekla “a spet imamo meso” pa ti rečeš “ja, a ni lepo” pa greš z mislimi naprej, se sploh ne zapenjaj v glavi. bo rekla “a danes pa ni mesa” se ji samo nasmehni in spet greš naprej…

sploh ne smeš zabavat teh njenih pripomb, ker ona vidi reakcijo oz. ve da bo reakcija in to rabi. jst takih ljudi ne razumem, jih pa ni malo. eni so pač sami s sabo nezadovoljni ali pa potrebni konstantne pozornosti in če tega ne dobijo, potem take bedastoče ven spuščajo in fora je, da pri takih ne moreš zmagat. zato se pač nauči kako iti mimo njih. ko boš prišla do stopnje, ko te noben njen komentar ne zbode, ne zmoti, ko bo vsak njen komentar kot zrak… ti bo ful lažje. res, počutila se boš 100 kg lažja.

drugače se pa z možom pogovori. povej da ti je težko.

Zivis na kmetiji in kupujes piscance?
Potrata. Pa se nezdravo!

Hvala za vzpodbudo.

Počasi začni (ali začnite) pohajat, najprej vsaj 3x na mesec izlet, da te cel dan ni in ne bo kosila. Bo začela malo bolj ceniti ta tvoja kosila. Ostale dni pa na “ignore”.

Bravo, podpis. Pa letos na morje za par dni.
Skuhaj, pojejte, njej pa mirno reči, da če ji ni všeč, naj si sama skuha. Ko bo težila za delo, vzami otroke in pojdi nekam, naj dela ona in tvoj mož.
Ne daj se. Stara je vajena komandirati in se bo umaknila, če ji ne boš dovolila do sebe. Preverjeno pri moji mami. Dokler sem travmirala, je uživala. Potem sem ubrala taktiko ignora, vsak vikend gremo nekam, ne sekiram se, če izsiljuje tako, da kao ne bo jedla in je lažje. Sicer še komandira, a naredim po svoje. Itak bo nezadovoljna. Letos sem ji direktno predlagala dom ali varovano stanovanje, prinesla papirje za izpolnit. Trenutno se je unesla, ker v dom pa ne bi šla. Zdaj jo je strah, da bo morala.
Ne pusti se avtorica. Začni delati po svoje.

Ne bo mira dokler se ne boš odselila ali bo taščo pobralo. Nažalost.

Porocila sem se na kmetijo ko je bila tasca ze zelo bolana. Se danes po 20tih letih se spominjam da mi je polozila na dušo to prenasam naprej;za svoje otoke ,moza in zase se vedno pobrigaj . vi ste prvi vasa druzina je poskrbi zanjo in potudi se !!! Naj ti ne bo skoda casa in denarja (saj ves v majah)za tvoje bistvo (tvojo druzino)
Pusti sosede zlahto ti in tvoji so vazni.
To so besede moje pokjne tasce.
Vedno sem se borila za otoke in moza ko levinja in danes sem ponosna na otoke in moza in kmetijo.
Draga kolegica drzi se!

New Report

Close