Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tašča, da te kap …

tašča, da te kap …

Vprašanje za tiste, ki ste v takšni situaciji že bile … v katerikoli vlogi, seveda 🙂 Kako imate urejene odnose s taščo, zlasti tiste, ki živite pod isto streho? Ste se v vsem prilagodile “hišnemu redu” ali začele uvajati svojega? Pa ON? Imate kdaj občutek, da kdaj pozabi, da se mu ni več treba držati maminega krila? Se mi zdi, da bi se iz tega lahko razvila ena dobra debata …

Če bi bila in sem neko obdobje tudi bila pod taščino streho ,sem poslušala njena pravila, kajti tudi jaz v svoji hiši pričekujem, da je red tak kot ga ima lastnik….Seveda vedno prihaja do nesoglasij ampak raje ji dam prav in greva narazen tebi nič, meni nič, kot pa da jo potem še za isto stavar non stop poslušam…..včasih je treba kako stvar tudi preslišat…….sicer pa ne vem, mislim, da je bila moja tašča, kar se tiče mene zelo korektna….

vsi moški, skor vsi, so mamini sinčki
če imaš sina ti bo vse kmal jasn kako je s tem…

spoštuj taščo do neke mere, vsak ima rad red v svoji hiši…

manj se boste vidli raje se boste imeli…

Ja hčerke so pa mamine maze,tako je pač.Najboljš je res to;manj je vidiš ,bolje je.

pa manj veš eden o drugem, bolj je!!!!

Ja pr ns je tko, midva sicer še nisva poročena, ampak živiva skupi. Ona cele dneve dela, tko da se mi mal prilagodi, me vpraša kaj bi kej kupila za v hladilnik, kaj rabmo, če kej po svoje pospravm jo nč ne mot, tko da je za enkrat cool.

Včasih kavico skupi spijeva, se pogovarjava, itd. da bi pa vsak dan kavo pile mi pa ne bi blo všeč, ker bi hitr do česa pršlo. Je pa res, da če me kej moti, ji povem, na lep način seveda. Pa tud če je kakšen problem moj mal vskoč pa je hitr vse v redu. Sicer mam pa več težav z njegovo sestro kot z mamo. Mora bit neki, kaj češ.:)

vedno je neki, če živiš skupaj!!!!!

Mi imamo zgornje nadstropje popolnoma zase in tam imamo svoj red. Sedaj navijam še za ločen vhod, ker mi gre strašno na živce, ker imata tast in tašča vedno vse zasvinjano, pa še slab vzgled sta mojim otrokom zaradi tega. Sicer če smo skupaj kar nekako vozimo z občasnimi trenji. Seveda sem jest takoj na začetku dala vedeti kaj se meni zdi prav in kaj ne, tako da se nebi potem ves čas prerekali. Imam pa na žalost taščo, ki je precej zvita, tako da potem kaj naredi drugače kot smo se zmenili reče, da je pozabila na dogovor…???!!! Jest seveda nisem tolk butasta in ji dam ravno tako po ovinkih vedeti, da vem da blefira.
Ma kaj jest vem, zaenkrat še kar gre, ker mi včasih popazi na otroke, pa kakšno zelenjavo zrihta iz vrta, pa kakšne sadike…. jest ji pa tudi naredim usluga s tem da ji malce pospravim po veži, pa okrog hiše, pa kam jo peljem…. Če odmislim šlamparijo in odsotnost tipičnih ženskih kvalitet, se kar da živet z taščo.

“Preljubo” taščo imam okroglih 20 let, nikoli do sedaj nisem bila pri jej sprejeta na kateri koli način. Zanjo in za njenega sina(mojega moža) nisem bila nikoli dovolj dobra. Po smrti tasta, se je šele pokazala v svoji pravi luči.
KRIZA!!!! Če bi se še s tem obremenjevala. Z leti sem se tudi to naučila. Hvala Bogu, da imava svoj dom.

L.P.

Jaz imam taščo tudi že 20 let. Sem pa takoj, ko sem prišla v “hišo” želela svojo kuhinjo, da ne bo neprijetnosti, kaj se bo dalo ( in tudi kdaj ) v lonec, kodo bo pomival,…
Včasih je popazila na otroke, ki so sicer hodili v vrtec, mogoče imamo kakšen vikend skupno kosili, v glavnem pa se ne vmešava v vzgojo mojih treh hčera, tako da malo človek zamiži, pa se da dobro peljati skozi življenje.

Marjana

Jaz sem začela uvajati svoj red, saj bi drugače po moje znorela. Ona je zelo družaben in radoveden človek jaz pa imam rada zasebnost zato nekak nisva prišli na isto valovno dolžino. Jaz sem jo prosila, če lahko prej pokliče preden pride na obisk (je zaleglo). V zvezi z otroci sem jo prosila naj jim ne daje sladkarij (ni zaleglo, bom poskusila znova). Prosila sem jo, naj meni pove, če ji kaj v zvezi z mano ne bo prav in ne mojemu možu (je zaleglo). Ves čas pa čutim, da v sebi nekaj kuha, ene zamere, ne vem kaj. Po drugi strani pa je tako bivanje tudi koristno, saj iz prve roke vidiš, kako živijo druge, naučiš se biti bolj toleranten, dobiš tudi mogoče ne tako slab nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close