Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča daje bonbone in sladkarije kljub dogovoru

Tašča daje bonbone in sladkarije kljub dogovoru

Mogoce bi mogla jt se ti z njo, da tebi da kakega. Kak bombon sem in tja, otroku ne bo skodoval. Bolj mu bo tvoje psihiranje. Pa otrok bo to tud na skrivaj zrl in to vec kot bi blo dobro zanjo

Za zjokat da nekateri povezujejo razvajanje s tem da dajo otroku sladkor zmešan z barvami in aditivi. Da o možnosti zadušitve sploh ne začnem. Naša babi jih razvaja z domačimi piškotki, objemi, cartanjem, branjem pravljic in poslušanjem. Zato so babice. Pa za zgodbe. Ne pa za škodo.

Jaz bi bil hvaležen da je babica pripravljena čuvati in se ji posveča. Ni boljšega od razvajanja z bomboni….Nič ne bo narobe.

Tu se ne gre za kupovanje ljubezni z enim bombonom. Otrok začuti vez, ljubezen med babico drugače, z objemom, pozornostjo, s časom, ki ga babica namenja vnuku. Verjemi, večja je škoda za otroka, ko se ti sprehajaš z njim in brskaš po telefonu, kot pa to. “Strah” pred bomboni je postal pri novodobnih mamicah neizmeren.

Sem mama treh otrok in pri nas so sladkarije (čokolade, bonboni) vedno na voljo, ampak zanimivo je da se na njih ne spomnejo otroci (sploh najmlajša 3 leta stara). Največkrat se na sladkarije spomnijo ko imajo na obisku kakega prijatelja, sploh če je na obisku prijatelj kateremu doma ne pustijo sladkarij (ker jih nagovarja če imamo kaj in če lahko rečejo za sladkarije). Pri sladkarijah je edino kar pazimo zmernost, da se jih ne najejo zvečer in da si umijejo zobe. Najbolj smešne so mi mame ki otrokom omejujejo vse po spisku. Prijateljica jim je omejevala celo tv (risanke) samo na vikend, posebne dogodke in praznike. Naše nimajo posebnih omejitev, ampak večina časa tv ni aktualen. In potem je mali praznoval rojstni dan in je dovoljila da gledajo risanke. Vsi povabljeni otroci so odšli v njegovo sobo in se igrali, le on je sedel za tv-jem in gledal risanke 3/4 rojstnega dneva, povabljenci so se pa igrali sami v njegovi sobi. Da ne govorim kako je izgledalo ko so prišli na obisk. Če mislite, da boste s prepovedjo preprečila otrokilu, da bi to jedel se pošteno motite, saj bo to povsod iskal, oz. bo ta manjko nadoknadil kasneje ko ne boste imeli več vpliva (kot moj mož, ki v otroštvu ni imel na voljo sladkarij zaradi pomankanja, pa se jih še do danes ni uspel nasititi). Pustite babico na miru in bodite hvaležni da vam pazi otroke, jih ima rada in jih razvaja (vsi nimamo te sreče). Od enega dneva vsake toliko časa otrok ne bo umrl!

Opažam da vse več staršev ima komplekse , prepovejo otrokom slatkarije 🤦‍♀️🤦‍♀️
Imam edinko, mati samohranilka, kupim slatkarije na zalogo da sem za dva meseca mirna, kadar ji pač paše slatkega pojesti,.. Zmeraj pravim prvo nekaj konkretnega pojesti potem lahko poje slatkarij kolikor želi pa če vse poje nimam nič proti… Nikadar ji nisem branila poje pa bolj malo slatkarij dnevno kot jaz … Ker moslim da ima vsega na voljo in ji nič ne manjka in se ne nažira s slatkarijami…
Mislim da morate umiriti svoj ego, kompleks, in nasprotovanju slatkarijam,… pistite otroku otroštvo kot smo ga sami imeli… manj stresa vam še posebaj otroku… tašća tukaj ni težava,…

bodite v cvetju

Lp.

Ne vem sicer kaj je razlog.

Ampak svojim nisem nikoli branila sladkarije, vedno so bile na mizi. Sama sem nora na cokolado in si ne predstavljam, da bi se mogla skrivat da jo pojem. Vedno je bilo vse na voljo. Je pa tako, da jih sploh ne zanimajo. Morda ravno zato, ker so na voljo in lahko vzamejo kadar koli.  Obcasno pojejo kaj, ampak imajo raje slane prigrizke.

Je pa res da se pa prijateljem zasvetijo ucke ko pridejo na obisk in vidijo mizo. 😍

Še ena, ki je mnenja, da so babice zato, da razvajajo. Seveda ne s pretiravanje, a kakšen bonbon ali druga pregreha gotovo ne škodi. Predstavlja nekakšno vez, zavezništvo, kar pride prav v puberteti in kasneje.

Sem pa imela priložnost videti otroke, ki so jim starši prepovedoval sladkarije, meso, McDonald’s. Ko so prišli do priložnosti, so kar planili. Enkrat sem imela na rojstnem dnevu vegetarijanko. Prav zato sem naredila več brezmesnih kanapejev. Punčka je takoj pojedla vse mesne in prišla k meni, še imam še kaj. Podobno je bilo tudi drugje, kot sem slišala. Neka druga pa je zahtevala, da če hočejo, da se njihova hčerka udeleži rojstnega dne prijateljice, pripravijo hrano po njenih navodilih. Nekaterim se res fuzla.

Odgovor na objavo uporabnika
Staraveša, 29.10.2020 ob 11:28

Hčerka bo stara 2 leti, doma ji ne dajemo bonbonov, ampak tašča kljub temu da sva ji povedala, da ne in zakaj ne.. Ona še kar daje… Poln kufer jo imam in potem se kregam z mojim… Kaj bi storili vi?
Kot bi hotela kupit otrokovo pozornost.. Ne bom je več vozila tja..

Konc je, zdej je ze navajena tega se ne boš resil dolgo…

Otroci sploh ne bi smeli vedeti, da je zelenjava “dolgočasna, zdrava hrana”. Če tako mislite vi, bodo tako mislili tudi vaši otroci.

Pri nas doma smo vsi trije otroci jedli vse, kar nam je bilo postreženo. Nikoli ni bilo govora o tem, zakaj moramo jesti korenček ali brokoli. To je pač bilo za kosilo. Poleg vsakega kosila je bila tudi velika skleda sezonske solate, ki smo z največjim užitkom zmazali. (Vsi trije smo tudi kot odrasli obdržali to navado. Brez solate ni kosila!) Moja mama je odlična kuharica in še boljša mati, ki nas je znala prepričati, da pojemo tudi tisto, kar nam morda ni bilo všeč na prvi pogled (npr. fižolove juhe nismo jedli, ko pa je mami fižol zmiksala in jo preimenovala v čokoladno juho, je bila pa odlična. Takih jedi, ki so večinoma potrebovale samo drugo ime, je bilo ogromno). Jedli smo raznoliko prehrano, jedli smo vse. Zato tudi nikoli ni bil problem, če smo po kosilu dobili kakšno sladkarijo. Zobke smo si tudi redno umivali, tako da nam sladkarije nikoli niso “škodile”. Seveda jih nismo imeli v neomejenih količinah, tako da se jih nismo vsak dan nažirali. Če smo pa kaj dobili od babice, prijateljev… pa tudi nikoli ni bil problem.

Starša sta vedela, da problemov s hrano nismo imeli, tudi problemov s težo ne, in nista zaradi enih bonbonov nikoli težila. Tudi če so bili “tapoceni iz Lidla”.

Manj komplicirajte in raje ta čas in energijo zapravite za kakovostno druženje z vašimi otroki.

Te čisto razumem. Večina mamic bo ob temle komentarju skočila v luft in se razrepenčila k ta velk petelin… Sam ej, tvoj otrok, tvoja pravila!!! Ti si ga prenašala 9m v trebuhu, ti si ga porinla ven čez tisto ozko luknjo, ti si imela neprespane noči in ti si fakin njegova mama! Če rečeš ne, je ne. Nima veze kak razlog imaš. Otrokom sladkor škodi, pika basta amen. Pa ne mi zdaj, da ste vi v vaših letih tudi dobili bonbone in čokoladice. Ja…za praznike, rojstne dneve, skratka bolj pomembne dni. Ne pa vsak dan sam cukr cukr cukr. Cukr v bonbonih, cukr v čokoladi, cukr v kosmičih, cukr v soku, cukr v omakcah, cukr v smetani, cukr v marmeladi, cukr povsod!

Bajdvej, besne mamice…poguglajte si o tem, da je cukr, sladkor ozr saharoza največji naravni motilec hormonov, posebno ženskih hormonov. Kaj to povzroči telesu tako pri otrocih, ki se še razvijajo, kot tudi pri odraslih..pa se malo zamislite o tej ‘eni čokoladici’ in ‘enem bonbončku’ ipd ipd.

K najbrš imamo zarad zdrave uravnotežene prehrane toliko debelih in ekstra debelih otrok, brez motorike, brez športnih sposobnosti, z motnjo pozornosti, nervozne, nezbrane, ipd ipd. Jao matke, kaj delate iz svojih otrok 🤦🤦🤦 pa ne mi zdj, da vaš sončk pa že ni tak.

Hahaha sem se spomnila moje dogodivscine s prvorojencem( preokupirana in zascitniska mama) . Sele pri enih 5 letih je dobil prvi trd bombon od strica, ki se je vsak dan sprehajal mimo hise in se z njim skoraj zadavil. Dobro da sem bila zraven… nauk? Drugemu sem dala bonbon lizati ze pri 1 letu:)) ni receno sa bom zraven pri 5 letih.. daj zazivi in pusti otroku sladkarije!!

Ta stara babnica, je mama nekomu in veliko pred teboj je  vzgojila otroka in verjetno ni z njim nič narobe, ker si ga ti hotela.Tudi tvoj otrok bo zrasel in samo želi si, da bo kot odrasel človek lahko rekel imel sem normalno življenje  in lep odnos z vsemi. Kakor pa si zastavila bi lahko bilo, da bodo to samo tvoje pobožne želje.

Kam so šle normalne babice, 01.11.2020 ob 09:37

Moja otroka sta pri babicah odrasla ob zdravi kmečki prehrani, čeprav ni tašča iz kmetije. Na vrtu je vzgajala taokrogle korenčke, ki sta jih otroka oboževala, verjetno ne zaradi korenja, ampak ker so rastli v njuni gredici. Surov mlad grah je bil posladek kot jagode, maline, ribez in drugo sadje. Sušili so marelice za posladek pozimi. Kuhali marmelade, da jih je babi dajala v rižev narastek. Babi je pekla najboljše kifle, ni bilo treba nič sladkorja. Ne razumem, res ne teh neumnih starih zoprnel, ki namerno škodijo otrokom, da same doživljajo orgazme, da jih vnuki obožujejo. K tašči moja odrasla otroka gresta še sedaj, vedno in z veseljem, k mami, ki ju je kupovala s podlimi metodami, pa bolj tako tako. Sama, ko bodo vnuki, nameravam upoštevati želje staršev. Če ne bom mogla, ker bodo neživljenjske in v nasprotju z normalnim odraščanjem otroka, bom pa povedala tudi zakaj ne. Soseda skrivaj daje otroku mešano prehrano, ker je dete dobesedno izstradano ob veganskih starših. No, tega se pa ne bi šla.

Ja, babice še vedno pečejo z otroki, delajo štrudlje, štruklje, pecivo, ampak POLEG vsega tega jim dajejo še ostale sladkarije. Dejansko kot starš opaziš spremembe pri otrokovi prebavi, ko pride od babice, imajo napihnjene trebuščke itd. Pri nekaterih babicah gre to razvajanje s sladkarijami prek vsake mere in zame je to na nek način zloraba otrok. Čeprav je mišljeno dobronamerno, do vsega tega cukra otroci ne dobijo nič pozitivnega. Razveseliti se jih da tudi na druge načine ter kot hrano ponuditi še kaj drugega kot sladkarije in priboljške.

???

Najprej, razvajena smrklja si, nedorasla v medsebojnih čustvenih in moralnih načelih.Očitno nisi edina , jih je kar nekaj, zgleda da je to fama novodobnih mamic.Izgleda , da si rasla na luni,a te ni mama nič naučila , kako se obnaša do matere bodočega moža.Ali je tvoja mama tudi imela tako grozno taščo in je ta idiotizem zrastel s teboj.Tašče to je babica in dedek sta ravno zato,da imata svoje vnuke rada, da sta pozorna in posledično se tudi kdaj pocrklja z sladkim priboljškom. Govoriš, kot da pojesta kilo sladkarij na dan, verjetno se pa ti sama bašeš z sladkarijami. Še nobenemu otroku ni škodilo malo energije. Delaš pa iz muhe slona, kar je posledica tvoje egoistične psihoze in vzgoje. Škodiš tako otrokom, staršem in posledično svojemu možu, ki te bo , če boš tako ozkogleda kmalu sit in veš kaj potem sledi.

Petkova zgodbica, 29.10.2020 ob 11:36

Večjo škodo kot je teh par bombončkov boš naredila, če boš otroka odrezala od babice.
Ni res, da ji doma ne daješ sladkarij, res pa je, da si kontrol frik, da hočeš da vsi plešejo po tvoje in da je čas za petkovo zgodbico.

Vprašaj mamo kdaj ti je dala prvi bombonček pa se poglej v ogledalo ali ti kaj manjka??’

tisto se ne vidi…

A tebi v otroštvu tudi niso pustili sladkarij jest? Čisto nič? Samo zdravo, doma predelano hrano?

Poznam otroke, ki ne dobijo sladkarij doma, niti grozdja ne, ker ima menda preveč sladkorja.

Ko pridejo na obisk, so krožniki s priboljški in sladkarijami v trenutku prazni.

Zmeni se raje s taščo,  katere bonbone punčka lahko je in jih sama kupi. Se je res vredno zaradi tega z družino skregat, namesto skup vsest in predebatirat?

Najdite eno srednjo pot, ste pa ja odrasli ljudje.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo 💩💩💩

Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo. 

Ko boš babica boš razumela taščo…

A tvoja mama upošteva vse kar ji naročiš glede otroka ?!

Mogoče ti gre pa tašča na živce..

Anonimno 10365, 15.11.2021 ob 22:15

Ko boš babica boš razumela taščo…

A tvoja mama upošteva vse kar ji naročiš glede otroka ?!

Mogoče ti gre pa tašča na živce..

Seveda ji gre na živce, če je ne upošteva. A tebi ne grejo na živce taki ljudje?

Zadnjič sem brala en krasen intervju, v katerem je bilo rečeno, da je za harmonične družinske odnose nujno, da stari starši, ki so (naj bi bili) najbolj zrela in v odnosih izkušena generacija, na družino delujejo pomirjujoče in kot stabilizator.

Tu na forumu bi pa človek mislil, da se vse babice spuščajo v neka brezvezne merjenja moči in trmarijo in kontrirajo za prazen nič, huje kot najhujši pubertetniki.

No, na srečo niso vse take. Pri nas nobena ni, niti moja mama, niti tašča.

Saj ni problem za par bombonov, amlak če starš reče ne je potem ne, nevem zakaj jih filat s sladkarijami za brezveze če ne rabijo te nesnage

New Report

Close