Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča je vlomila v naše stanovanje

Tašča je vlomila v naše stanovanje

Živimo v tastovi in taščini hiši. Prijazno sta nam odstopila neizdelano zgornje nadstropje. Med korono se je tašča upokojila, tast hodi še v službo, čeprav mu ne bi bilo več treba. Ga razumem, rajši je v službi, kot da trpi ženin teror, ki je vsako leto hujši. Enako je pri nas. Vedno bolj nas kontrolira in komandira. Tudi v naše stanovanje hodi nenapovedana brez trkanja, ker je vse pač njeno. Ne moremo ji razložiti, da stanovanje v katerem bivamo v bistvu ni njeno, saj je bil naš vložek vanj krepko čez 100.000 EUR. Žal birokratskih formalnosti še nismo uspeli urediti, za kar krivim mojega može, ki s svojo mama ne upa priti v konflikt. On tudi opravičuje vsa njena dejanja v imenu starosti, skrbi za nas, redoljubnosti in podobnega sranja, v resnici pa je ženska obsedena z nadzorom in zlobna. Počil mi je film, ko nam je v času naše dopoldanske odsotnosti preuredila vse kuhinjske omare. Klicala sem ključavničarja, da nam je namestil kjučavnico na vhodna vrata, ki je do sedaj nismo imeli, ker se nam ob vselitvi ni zdelo potrebno.

Že pred prazniki smo odšli od doma in normalno, zaklenili vrata v naše stanovanje. Včeraj, ko smo se vrnili domov so bila vrata poškodovana, kazalo je na vlom. Prva stvar, ki smo jo naredili, klicali smo policijo. Ker ni nič manjkalo, nikomur ni bilo nič jasno. Na kar pride tašča in pove, da je plačala sosedovemu fantu, da vlomi, ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat. Zaprepadena in obupana sem, ker mislim, da se razmere ne bodo izboljšala. Ker smo vse kar smo imeli vložili v to stanovanje, nimamo pogojev iskati druge nepremičnine. Verjamem, da v danem trenutku prepis lastništva ne bo mogoč. Jaz sem obupana, moj mož pa misli, da ni nič takega, če nam pospravi kuhinjo. On res ne razume. Na misel mi je že prišlo, da vzamem otroka in se preselim k mojim staršem, ki so večino časa na vikendu in je hiša prazna. Kako bi se lotili reševanja situacije, če bi bili na mojem mestu?

Menjaj moža,če se mu to zdi normalno

A bejž no 😁

Dobila si stanovanje v uporabo, brezplačno, in zdaj se ne strinjaš s pravili. Res si uboga. Koliko denarja od 100.000E je bilo v resnici tvojega?

Ubožica ti, le teci k svojim staršem v hišo, ki spet ni tvoja. Tam bodo druga pravila. Boš tudi jamrala?

Pakiraj.

Vrni ji.

Ko nje ne bo doma, preuredi njeno kuhinjo in ko se vrne, ji povej, da se natanko tako počutiš ti, ko ona to naredi.

Kako bi se jaz lotila reševanja situacije? Tako nekako, da bi šla nekam kupit delujoče možgane!!

Z možem sta v objekt, ki sploh ni vajin, vložila preko 100.000 € ??!! Sta normalna?? Kje sta imela pamet??? Zdaj je prepozno. Hiša je dejansko od tašče in tasta in vidva s tvojim ne moreta nič! Če tašča v SVOJI lastnini noče zaklenjenih vrat, lahko vlamlja, kakor hoče in noben ji nič ne more zaradi tega. To je šola za naslednjič. Pamet v roke. Upam tudi, da bodo tvojemu možu zrasla jajca.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8191, 02.04.2024 ob 11:31

Živimo v tastovi in taščini hiši. Prijazno sta nam odstopila neizdelano zgornje nadstropje. Med korono se je tašča upokojila, tast hodi še v službo, čeprav mu ne bi bilo več treba. Ga razumem, rajši je v službi, kot da trpi ženin teror, ki je vsako leto hujši. Enako je pri nas. Vedno bolj nas kontrolira in komandira. Tudi v naše stanovanje hodi nenapovedana brez trkanja, ker je vse pač njeno. Ne moremo ji razložiti, da stanovanje v katerem bivamo v bistvu ni njeno, saj je bil naš vložek vanj krepko čez 100.000 EUR. Žal birokratskih formalnosti še nismo uspeli urediti, za kar krivim mojega može, ki s svojo mama ne upa priti v konflikt. On tudi opravičuje vsa njena dejanja v imenu starosti, skrbi za nas, redoljubnosti in podobnega sranja, v resnici pa je ženska obsedena z nadzorom in zlobna. Počil mi je film, ko nam je v času naše dopoldanske odsotnosti preuredila vse kuhinjske omare. Klicala sem ključavničarja, da nam je namestil kjučavnico na vhodna vrata, ki je do sedaj nismo imeli, ker se nam ob vselitvi ni zdelo potrebno.

Že pred prazniki smo odšli od doma in normalno, zaklenili vrata v naše stanovanje. Včeraj, ko smo se vrnili domov so bila vrata poškodovana, kazalo je na vlom. Prva stvar, ki smo jo naredili, klicali smo policijo. Ker ni nič manjkalo, nikomur ni bilo nič jasno. Na kar pride tašča in pove, da je plačala sosedovemu fantu, da vlomi, ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat. Zaprepadena in obupana sem, ker mislim, da se razmere ne bodo izboljšala. Ker smo vse kar smo imeli vložili v to stanovanje, nimamo pogojev iskati druge nepremičnine. Verjamem, da v danem trenutku prepis lastništva ne bo mogoč. Jaz sem obupana, moj mož pa misli, da ni nič takega, če nam pospravi kuhinjo. On res ne razume. Na misel mi je že prišlo, da vzamem otroka in se preselim k mojim staršem, ki so večino časa na vikendu in je hiša prazna. Kako bi se lotili reševanja situacije, če bi bili na mojem mestu?

Kakšen prepis? Vidva sta pač vlagala v hišo, ki ni bila vaša.

Sploh mi ni jasno kako lahko na lepe oči(brez temeljitih in večkratnih globokih pogovorov) preprosto začnete živeti skupaj v neki skupnosti, kjer je bilo jasno, da ne bo šlo nikoli na enakovredna razmerja. Človek ima občutek, da ste nekateri še vedno otroci v starih telesih…

In pa še nekaj. Verjetno so vam tej isti ljudje tudi pazili na otroke in mogoče celo kuhali/pospravljali in urejali okolico vrta. Ali ste mislili, da je to vse zastonj, zato ker ste “otroci”?

Vsaka stvar v življenju ima svojo ceno. Če niste želeli plačati polno ceno svojega bivališča in najeti varušk, čistilk za podobne usluge, boste pač sedaj plačali z zamikom to ceno starim-staršem. Prej ali slej bom nekdo tudi nanje mogel paziti in skrbeti….

ps:

Ne mislite si, da bo pri vaših starših v otroški sobici na dolgi rok kaj bistveno drugače.  Oba z možem sta verjetno podobna(zato sta pa sprejela takšno odločitev).

Ubožica, 02.04.2024 ob 11:39

Dobila si stanovanje v uporabo, brezplačno, in zdaj se ne strinjaš s pravili. Res si uboga. Koliko denarja od 100.000E je bilo v resnici tvojega?

Ubožica ti, le teci k svojim staršem v hišo, ki spet ni tvoja. Tam bodo druga pravila. Boš tudi jamrala?

@ubožica – če je ta tašča hotela se sprehajati po svojih podnih in med svojimi stenami neovirano bi pošteno to prej povedala – pa tamladi ne bi urejali nič in tam živeli…

a eni res ne premorete nobenega spoštovanja do ljudi – nihče ji ne oporeka lastnine, samo da ljudem pustiš zasebnost v domu, ki si jim ga ti pustil tam urediti, je pa osnova…

saj še mladoletnemu otroku – mladostniku vsak normalen starš pusti zasebnost v njegovi sobi, čeprav  v zemljiški knjigi ni otrok napisan kot lastnik in niti mladoleten ni.

In še vprašanje zate @ubožica – a ti ljudem, ki pridejo na obisk – prinesejo zraven torbice osebne, denarnice, telefone, jakne – vse to prešnofiriš, odpiraš, preglejuješ, ker pač tvoja ideja je da so v tvoji lastnini in imaš ti pravico zdaj vse kar so sabo prinesli si prilastit za ta čas, vpogledovat? Resno?????

V bistvu je vlomil sosedov fant, a ne? Tašča ga je pa napeljala h kaznivemu dejanju. Mu celo plačala. Mislim, da lahko naredite celo štalo okrog tega. Jaz bi še enkrat poklicala policijo, pa da vidi, da to niso heci.

Peter Pan320, 02.04.2024 ob 11:51

Kakšen prepis? Vidva sta pač vlagala v hišo, ki ni bila vaša.

Sploh mi ni jasno kako lahko na lepe oči(brez temeljitih in večkratnih globokih pogovorov) preprosto začnete živeti skupaj v neki skupnosti, kjer je bilo jasno, da ne bo šlo nikoli na enakovredna razmerja. Človek ima občutek, da ste nekateri še vedno otroci v starih telesih…

In pa še nekaj. Verjetno so vam tej isti ljudje tudi pazili na otroke in mogoče celo kuhali/pospravljali in urejali okolico vrta. Ali ste mislili, da je to vse zastonj, zato ker ste “otroci”?

Vsaka stvar v življenju ima svojo ceno. Če niste želeli plačati polno ceno svojega bivališča in najeti varušk, čistilk za podobne usluge, boste pač sedaj plačali z zamikom to ceno starim-staršem. Prej ali slej bom nekdo tudi nanje mogel paziti in skrbeti….

ps:

Ne mislite si, da bo pri vaših starših v otroški sobici na dolgi rok kaj bistveno drugače.  Oba z možem sta verjetno podobna(zato sta pa sprejela takšno odločitev).

pa kakšne imate vi to no – a če nekdo pazi na otroka, je potem zato v zameno ok, da ZA HRBTOM NEKOGA šari po njegovih osebnih stvareh.

Zdaj pa tebe vprašam (navajam hipotetičen izmišljen primer) – imaš prijateljico, ki te povabi na vikend –  ti greš in tam vidiš ,da ti prešnofiri vse tvoje zasebne stvari, oblačila, mobitele, denarnico –  a to bo ok?  A boš tudi rekla, ja  seveda, saj si me povabila zastonj, zastoj sem v tem času v celoti tvoja lastnina in mi lahko vzameš, prešnofirtiš vse v zameno??? Boš tudi tako rekla, kot zdaj trdiš?

Sem prepričana,da ne boš!

Nehajte z neumnostmi pravico do zasebnosti ima vsak – in normalen človek jo spoštuje do sočloveka.

anonimno515, 02.04.2024 ob 12:06

pa kakšne imate vi to no – a če nekdo pazi na otroka, je potem zato v zameno ok, da ZA HRBTOM NEKOGA šari po njegovih osebnih stvareh.

Zdaj pa tebe vprašam (navajam hipotetičen izmišljen primer) – imaš prijateljico, ki te povabi na vikend –  ti greš in tam vidiš ,da ti prešnofiri vse tvoje zasebne stvari, oblačila, mobitele, denarnico –  a to bo ok?  A boš tudi rekla, ja  seveda, saj si me povabila zastonj, zastoj sem v tem času v celoti tvoja lastnina in mi lahko vzameš, prešnofirtiš vse v zameno??? Boš tudi tako rekla, kot zdaj trdiš?

Sem prepričana,da ne boš!

Nehajte z neumnostmi pravico do zasebnosti ima vsak – in normalen človek jo spoštuje do sočloveka.

Seveda ni normalno! Zato pa sem pa napisal, da razen v idiličnih in harmoničnih odnosih(ki bi bili potrjeni z nešteto globokih pogovorih) nikoli ne-bi šel živeti v mansardo. To je smrt za večino zakonov(tudi, če se ne ločijo)

Primer je sploh nesmiselen – jaz ne živim z prijateljico.

ps:

Potrebno bi bilo slišati tudi še zgodbo iz druge strani. Dvomim, da je kdo tako “nor”, da bi šel preprosto preurediti kuhinjo. Meni se bolj zdi, da je tašča pač hotela postati malo bolj proaktivna čistilka – to je avtorica pozabila povedati.

Brezplačno ali ne, v stanovanje zakonskega para se ne prihaja nenajavljen, kaj šele da bi se vlamljalo. Tudi v otroško sobo ne gremo kar tako. Vsak človek ima pravico do zasebnosti. Neke meje morajo biti.

Si ti mogoče tašča te avtorice?

Cepci, kakšne kolumne pisarite na izmišljeno temo. Se vidi da ste plačani zato da komentirajte.

Ne ni normalno to, da hodi v stanovanje in še manj je normalno, da takrat pospravlja in šari po vaših stvareh. Sem šla tudi sama čez to in vem kako se počutiš. Vsako rundo sem se počutila kot bi me “slekli” oz. enak občutek kot takrat, ko ti vlomijo in kradejo.

Pri nas ni šlo drugače kot, da smo se odselili kljub velikemu vložku v hišo. Ne glede na velike obljube in besede, kako vlagamo v nekoč moževo lastnino, na koncu ni bilo nič od moža.

Pri mojih doma v zgornjem nadstropju tudi živi moj sorojenec z družino. Staršem ne pride na misel, da bi stikali po stanovanju, še manj da bi hodila ko jih ni doma. Mirno lahko zaklene in gre, čeprav ne zaklepajo. Pravijo, da so imeli kamero in da res nikoli ne vstopi nihče, če jih ni. Pa to je minimum no.

kaj bluziš, 02.04.2024 ob 12:33

Brezplačno ali ne, v stanovanje zakonskega para se ne prihaja nenajavljen, kaj šele da bi se vlamljalo. Tudi v otroško sobo ne gremo kar tako. Vsak človek ima pravico do zasebnosti. Neke meje morajo biti.

Si ti mogoče tašča te avtorice?

Ne nisem tašča. Resno se sprašujem, če ste funkcionalno-nepismeni! Ali resnično ne razumete ali nočete razmeti tistega, kar sem napisal?

Z večino ljudi odrasli ljudje, pač ne-morejo sobivati! Zato je razen v izjemah, precej boljše, da ne živimo z starši ali drugimi sorodniki. Človek se resnično vprašati, kaj gre nekaterim po glavi, ko imvestirajo v hišo nekoga drugega…

Ali bo sedaj šlo?

Podobno, 02.04.2024 ob 12:37

Ne ni normalno to, da hodi v stanovanje in še manj je normalno, da takrat pospravlja in šari po vaših stvareh. Sem šla tudi sama čez to in vem kako se počutiš. Vsako rundo sem se počutila kot bi me “slekli” oz. enak občutek kot takrat, ko ti vlomijo in kradejo.

Pri nas ni šlo drugače kot, da smo se odselili kljub velikemu vložku v hišo. Ne glede na velike obljube in besede, kako vlagamo v nekoč moževo lastnino, na koncu ni bilo nič od moža.

Pri mojih doma v zgornjem nadstropju tudi živi moj sorojenec z družino. Staršem ne pride na misel, da bi stikali po stanovanju, še manj da bi hodila ko jih ni doma. Mirno lahko zaklene in gre, čeprav ne zaklepajo. Pravijo, da so imeli kamero in da res nikoli ne vstopi nihče, če jih ni. Pa to je minimum no.

se strinjam s teboj, samo povej po pravici, zakaj se pa nobenemu tamlademu ne zdi normalno, da bi spoštovali meje ta starih. Nisem še videla primera, da ne bi tamladi ves čas hodili k tastarim, jim jemali hrano iz hladilnika in skrinje, ob jutrih pošiljali otroke v spodnji štuk, da imajo mir, v glavnem se obnašali kot da tast in tašča nimata nobene zasebnosti?

Tujka se je naselila v mansardo ki ni njena, njihov sin je vlagal v mansardo se pravi v hišo svojih staršev, ki bo nekoč tudi njegova, saj avtorica ne pove koliko samo njenega denarja je res v mansardi, naslov teme je “je vlomila v NAŠE stanovanje” in podobno.

Tašča NI vlomila v VAŠE stanovanje, ker NI VAŠE ampak NJENO! Torej ni vloma, ker je odpirala svojo lastnino, ki jo je tujka po svoji volji zaklenila.

Če se mama in sin strinjata, da se ne bo zaklepalo, se ne bo zaklepalo. Avtorica nima nobene pravice tu.

Zato se pa ne seli v mansarde brez vnaprej jasnih in napisanih pravil. Ampak avtorica je z veseljem pograbila ponujeno brezplačno stanovanje, zdaj bi pa komandirala. Tašča se ji ne pusti, in si ne dovoli komandiranja v lastni hiši. Če snahi kaj ni všeč, se lahko loči in gre živeti k svojim staršem, tam vlaga v njihovo mansardo in privleče novega deca v njihovo hišo. Me zanima kako bo njen oče gledal in kaj bo njena mati dovolila prišleku.

@Anonimno 8191 02.04.2024 ob 11:31
ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat.

Hoho, tole sceno poznam iz prve roke.
Je, sicer nesojena, tasca uletavala, brez trkanja, ker je TO NJENA HISA, ali sem bila oblecena ali gola, jo ni zanimalo.
Sem se pogovorila s partnerjem in dobila isti odgovor kot ti: NOCEM SE MAMICI ZAMERIT.

Odselila sem se, nikoli vec prestopila praga njene bajte. Odjebi!

Mojemu otroku sem, takoj po dedovanju, prepisala stanovanje.
Veckrat sem tam, vendar NIKOLI brez najave, NIKOLI mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli urejala, pospravljala ali se kakor koli vmesavala.

Odseli se!

No, meni pa ni normalno. Če se postavim v to situacijo – taščica se je nekako morala strinjat, da pridete tja živet. Čeprav – 100 jurjev vložka – kam ste ga dali? Ni to, da ker je njeno, lahko dela, kar hoče (pa poznam take ta stare). Neko zasebnost moraš pustit. Jaz še k svojemu otrok ne uletavam kar tako.

Srečno!

@Ubožica – zelo se ne strinjam s tabo.

slainte, 02.04.2024 ob 12:59

@Anonimno 8191 02.04.2024 ob 11:31
ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat.

Hoho, tole sceno poznam iz prve roke.
Je, sicer nesojena, tasca uletavala, brez trkanja, ker je TO NJENA HISA, ali sem bila oblecena ali gola, jo ni zanimalo.
Sem se pogovorila s partnerjem in dobila isti odgovor kot ti: NOCEM SE MAMICI ZAMERIT.

Odselila sem se, nikoli vec prestopila praga njene bajte. Odjebi!

Mojemu otroku sem, takoj po dedovanju, prepisala stanovanje.
Veckrat sem tam, vendar NIKOLI brez najave, NIKOLI mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli urejala, pospravljala ali se kakor koli vmesavala.

Odseli se!

Ti ne štekaš! Tašča ni prepisala mansarde na svojega sina zato je še vedno NJEEENOOOO! Ti si prepisala stanovanje na otroka in stanovanje ni tvoje. Bo šlo?

Za take obstajajo varjante  kot so štrom na kljuki, ali senzor gibanaj v povezavi s sireno katere se ne da ugasniti brez kode, morda alarm na varnostni službi, bodo pridrveli in babo odpeljali…

@Logično 02.04.2024 ob 13:10
Ti ne štekaš! Tašča ni prepisala mansarde na svojega sina zato je še vedno NJEEENOOOO! Ti si prepisala stanovanje na otroka in stanovanje ni tvoje. Bo šlo?

Pa se kako dobro stekam.
Cetudi mojemu otroku NE BI prepisala stanovanja, mi niti v dno jajcnikov ne bi prislo na misel, da otroku omejujem stanovansko intimo.

O tem je tukaj govora.

Mentaliteta razmisljanja, v stilu MOOOOJEEE, pa peesda, imejte MOOOJEE.

A ti povem se zakljucek moje, nesojene, tasce?
Deca sem na suln vrgla. V letu dni je nesojeni tasci umrl moz. Sinek je po ocetu podedoval neko kucerino na dezeli in se preselil tja.
Evo, pa ima moja, nesojena!, tasca zdaj “MOOOJJA hisa”

Pred casom je bil tukaj en post, kjer se je mama pizdila, da v lasnem domu ne bo trkala na vrata svojih otrok. No, za moje pojme, isti curc, drugo pakovanje!

Bo slo?

potuhni se, zahinavi in poskusi diplomatsko prepričati moža, da uredi premoženje s prepisom zgornjega dela na vas.

Poznam podobno situacijo, umrl mož , dokumentacija neurejena, vse sta vložila v “tastovo bajto”, sedaj ni nič njenega in jo mečejo ven.

Če ne bo uspelo, začni varčevati za črn fond (sef) ker enkrat ti bo tako počilo da boš odšla.  Če bo v redu, z ,možem, sicer pa sama.

New Report

Close