Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča je vlomila v naše stanovanje

Tašča je vlomila v naše stanovanje

Odgovor na objavo uporabnika
Ubožica, 02.04.2024 ob 11:39

Dobila si stanovanje v uporabo, brezplačno, in zdaj se ne strinjaš s pravili. Res si uboga. Koliko denarja od 100.000E je bilo v resnici tvojega?

Ubožica ti, le teci k svojim staršem v hišo, ki spet ni tvoja. Tam bodo druga pravila. Boš tudi jamrala?

ni dobila stanovanja v uporabo, zgradila ga je, kapiši???

Največja napaka je žaL, DA JE BILA PREVEČ NAIVNA

Anonimno 8191, 02.04.2024 ob 11:31

Živimo v tastovi in taščini hiši. Prijazno sta nam odstopila neizdelano zgornje nadstropje. Med korono se je tašča upokojila, tast hodi še v službo, čeprav mu ne bi bilo več treba. Ga razumem, rajši je v službi, kot da trpi ženin teror, ki je vsako leto hujši. Enako je pri nas. Vedno bolj nas kontrolira in komandira. Tudi v naše stanovanje hodi nenapovedana brez trkanja, ker je vse pač njeno. Ne moremo ji razložiti, da stanovanje v katerem bivamo v bistvu ni njeno, saj je bil naš vložek vanj krepko čez 100.000 EUR. Žal birokratskih formalnosti še nismo uspeli urediti, za kar krivim mojega može, ki s svojo mama ne upa priti v konflikt. On tudi opravičuje vsa njena dejanja v imenu starosti, skrbi za nas, redoljubnosti in podobnega sranja, v resnici pa je ženska obsedena z nadzorom in zlobna. Počil mi je film, ko nam je v času naše dopoldanske odsotnosti preuredila vse kuhinjske omare. Klicala sem ključavničarja, da nam je namestil kjučavnico na vhodna vrata, ki je do sedaj nismo imeli, ker se nam ob vselitvi ni zdelo potrebno.

Že pred prazniki smo odšli od doma in normalno, zaklenili vrata v naše stanovanje. Včeraj, ko smo se vrnili domov so bila vrata poškodovana, kazalo je na vlom. Prva stvar, ki smo jo naredili, klicali smo policijo. Ker ni nič manjkalo, nikomur ni bilo nič jasno. Na kar pride tašča in pove, da je plačala sosedovemu fantu, da vlomi, ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat. Zaprepadena in obupana sem, ker mislim, da se razmere ne bodo izboljšala. Ker smo vse kar smo imeli vložili v to stanovanje, nimamo pogojev iskati druge nepremičnine. Verjamem, da v danem trenutku prepis lastništva ne bo mogoč. Jaz sem obupana, moj mož pa misli, da ni nič takega, če nam pospravi kuhinjo. On res ne razume. Na misel mi je že prišlo, da vzamem otroka in se preselim k mojim staršem, ki so večino časa na vikendu in je hiša prazna. Kako bi se lotili reševanja situacije, če bi bili na mojem mestu?

aja pa še to, pravno formalno gre za motenje posesti, kar je kaznivo dejanje, da ne upoštevam še poškodovanje tuje lastnine (če imata račune). Predlagam, da zbereš vso dokumentacijo, vse račune., jih spraviš na varno (tudi pred možem) jih kopiraš…Ne glede na to, kako se bo tole razpletlo.

Vsekakor pa najprej pridobi tvojega brezjajčnega moža na tvojo stran, Sicer lahko samo pokaš…

No, moja hči tudi stanuje v zgornjem štuku. Nikoli ampak res nikoli ne grem brez povabila gor. Nimam za kaj hodit. Vhod imajo pa od zunaj, tako da upam, da zaklepajo:). Grem samo po dogovoru zalit rože, kadar  so na dopustu. Pa imam ključ. To kar počne tale tašča pač ni normalno, no.

Drugega, kot da pritisneš na moža, da se z njo nekako dogovori, ne vidim. Mogoče, da kakšno bedarijo naštimaš, ki bi  ful hrup zganjala, ko bi kdo vstopil, naslednjič pa kaj drugega. Pa zanalašč kakšne uporabljene tangice ipd po tleh pustiš ipd, pa kakšen dildo…

Ubožica, 02.04.2024 ob 12:58

Tujka se je naselila v mansardo ki ni njena, njihov sin je vlagal v mansardo se pravi v hišo svojih staršev, ki bo nekoč tudi njegova, saj avtorica ne pove koliko samo njenega denarja je res v mansardi, naslov teme je “je vlomila v NAŠE stanovanje” in podobno.

Tašča NI vlomila v VAŠE stanovanje, ker NI VAŠE ampak NJENO! Torej ni vloma, ker je odpirala svojo lastnino, ki jo je tujka po svoji volji zaklenila.

Če se mama in sin strinjata, da se ne bo zaklepalo, se ne bo zaklepalo. Avtorica nima nobene pravice tu.

Zato se pa ne seli v mansarde brez vnaprej jasnih in napisanih pravil. Ampak avtorica je z veseljem pograbila ponujeno brezplačno stanovanje, zdaj bi pa komandirala. Tašča se ji ne pusti, in si ne dovoli komandiranja v lastni hiši. Če snahi kaj ni všeč, se lahko loči in gre živeti k svojim staršem, tam vlaga v njihovo mansardo in privleče novega deca v njihovo hišo. Me zanima kako bo njen oče gledal in kaj bo njena mati dovolila prišleku.

Si pa res ubožica … funkcionalno nepismena … No, saj očitno nisi edina. Pa saj tašča ni nikamor vlamljala, vlomil je sosedov fantiček. On je pa vlomil v tujo hišo, ane?

slainte, 02.04.2024 ob 13:57

@Logično 02.04.2024 ob 13:10
Ti ne štekaš! Tašča ni prepisala mansarde na svojega sina zato je še vedno NJEEENOOOO! Ti si prepisala stanovanje na otroka in stanovanje ni tvoje. Bo šlo?

Pa se kako dobro stekam.
Cetudi mojemu otroku NE BI prepisala stanovanja, mi niti v dno jajcnikov ne bi prislo na misel, da otroku omejujem stanovansko intimo.

O tem je tukaj govora.

Mentaliteta razmisljanja, v stilu MOOOOJEEE, pa peesda, imejte MOOOJEE.

A ti povem se zakljucek moje, nesojene, tasce?
Deca sem na suln vrgla. V letu dni je nesojeni tasci umrl moz. Sinek je po ocetu podedoval neko kucerino na dezeli in se preselil tja.
Evo, pa ima moja, nesojena!, tasca zdaj “MOOOJJA hisa”

Pred casom je bil tukaj en post, kjer se je mama pizdila, da v lasnem domu ne bo trkala na vrata svojih otrok. No, za moje pojme, isti curc, drugo pakovanje!

Bo slo?

Ne gre ti. Saj bo bolje.

Ne, sosedov fant ni vlamljal, ker je bila lastnica zraven. L A S T N I C A ga je prosila naj ji pomaga vstopiti v njeno lastnino. Eni res ne štekate kaj berete???

Avtorica NI zgradila stanovanja. Stanovanje je že bilo, s streho in vsem. Ona si je samo že zgrajen prostor uredila po svoje. S čigavim denarjem??

Jaz bi se, če bi se dalo, odselila, še prej pa spravila zgornji štuk v prvotno stanje. Vse kar sta naredila odmontiraš in, če se ne da, uničiš, pa greš, če ne bo možen dogovor. Seveda, če imaš račune.

Anonimno 7587, 02.04.2024 ob 14:43

Jaz bi se, če bi se dalo, odselila, še prej pa spravila zgornji štuk v prvotno stanje. Vse kar sta naredila odmontiraš in, če se ne da, uničiš, pa greš, če ne bo možen dogovor. Seveda, če imaš račune.

Da si bo nakopala še tožbo zaradi uničenja lastnine? Nisi normalna!

Sicer se strinjam, da ni prav, da tašča tako postopa, vendar bi ti lahko vedela že od samega začetka, da bo tako.

Si se pač odločila za tak način. To je pač dela paketa – tako dobre kot slabe stvari.

Jaz še vedno ne razumem, zakaj se ne odselite. Tudi, če ste vložili 100 tisočakov in tam živeli 10 let, je še vedno cenejše, kakor pa, če bi v tem času najemali in plačevali vse stroške in dodatno varstvo…

ma enkrat, ko bosta slišala de prihaja, ultra napadi tvojega moža, kot dasi tok horny, desci so itak zabiti, oziroma zrežiraj, da ju zaloti v postli. mislem de ne bo več pol gor hodila krava stara.

Tašča je psihopat, mož je papak, ti pa neumnica, ker si na njiju vezana. Pritisni na moža, da začne meje postavljat, če ne, pa se odseli k svojim staršem. Jebali te bodo v glavo, dokler ne boš presekala. Če greš, se bo mogoče mož zamislil in bo kaj ukrenil. Če ne, bo pač samo on prenašal naprej. V tej situaciji pač ne moreš vztrajat, ker se ti bo strgalo. Tako da karkoli drugače nardiš, bo bolje.

Lahko pa za hec poskusiš tudi z boljšo ključavnico, boljšimi vrati, dodatno ključavnico, ključavnvicami na vsakih notranjih vratih, omaricah. Naučiš se menjat sama menjat cilinder, pa menjavaš redno. Pa se bo stara namatrala. Če bo treba vsakič vrtat in vlamljat n sosede klicact, ko hoče skodelice premikat, bo mogoče obupala. Ali pa bo vaju vrgla ven, potem se bo mogoče papak od moža predramil. Ti pa itak hočeš oditi že na 3/4

Tudi pravno imaš mogoče kakšne možnosti. Tašča je sicer lastnik, ampak ti pa imaš posest, mogoče jo lahko tožiš zaradi motenja posesti. Če lahko dokažeš, da tam živiš že leta in leta, imaš po vsej logiki posest in s tem imaš pravico do zasebnosti, lastništvo ni vse.

Seveda ti lahko to pravico v prihodnje tudi odreče, ampak mora bit vse po regelcih, pisno, z roki itd. Ona naj eskalira do te mere, prisili jo, da se izjasni uradno, kako si ona predstavlja to vse skupaj, pa naj na sodišču pove, da ona misli, da ima pravico vaju gledat med kavsom, ker je bajta njena.

Ker zdaj tast in mož ji popuščata in raje pritiskata na tebe, ker prej popustiš, če bosta pa videla, da greš ti na nož, pa bosta začela pristikat na njo, naj se umiri.

Stara tudi v prazno naklada. V moji bajti ne bo noben zaklepal, ja dreka. Daj kljčavnico na novo, boljšo, dodatno. Pa naj jo pričaka spet. Kaj boš, stara? Ajde, naslednja poteza…

Ker v resnici vsi vejo, da je psihička, pa zaklepanje pa zasebnost ni nič takega nerazumnega, to je norma. Pa naj ona eskalira, nori, karkoli. Ti ji živce spij, zakaj bi ona samo tebi? Vztrajna bodi.

za hčer ii partnerja smo zrihtal mansardo.večinski vložek najin.dobili smo vnuka,se ne vmešavava,kvečjemu pomagava.tako to mora bit.

Peter Pan320, 02.04.2024 ob 14:56

Jaz še vedno ne razumem, zakaj se ne odselite. Tudi, če ste vložili 100 tisočakov in tam živeli 10 let, je še vedno cenejše, kakor pa, če bi v tem času najemali in plačevali vse stroške in dodatno varstvo…

vložili so 100 k, čebi šli na svoje takrat na začetku, bi imeli sedaj 100 k svojega premoženja.

Zdaj je v nekih ceglih, ploščicah,  tuje nepremičnine

– boljšo ključavnico, boljšimi vrati, dodatno ključavnico, ključavnvicami na vsakih notranjih vratih, omaricah.

– Tašča je sicer lastnik, ampak ti pa imaš posest, mogoče jo lahko tožiš zaradi motenja posesti.

Jejhata! Nehajte srat, ker s takimi prijemi se ne bo dalo vec ziveti pod isto streho.
Poblem je v sineku, ki se “noce zameriti mamici”.
Ende! Fajrund!

@Anonimno 8191 se naj pogovori s partnerjem -> maminim sinckom, postavi meje glede rovarjenja tasce po fletu, mu odlocno pove, da se, v nasprotnem, odseli.

V kolikor mamin sincko ne sprejme pogojev, naj pa naknadno razmislja.

Meni je to nepredstavljivo. Pri nas ni nikoli nihče šnofal naokrog. Niti babice ne. Jaz ne vstopam v sobo otrok brez trkanja že nekje od srede OŠ.

Živim v mansardi. Mama ni vstopila k nam nikoli, razen na povabilo (kosilo, peljati psa lulat,…). Ampak to je zelo poredko. Jaz sem vsak dan pri njej, ji prinesem iz trgovine, spijeva kavo. Če rabm kaj jo prosim in mi prinese. Letos smo imeli nek rota virus in smo vse pobruhali ter nismo uspeli posušiti. Sem jo prosila za rezervno deko in vem kje so shranjene pa mi na karaj pameti ne pride, da si jo sama vzamem. V svojo otroško sobo vstopim samo, če mi mama naroči naj grem not in vzamem xy. Edino kar vzamemo brez vprašanja je kozarec vode. Še mleka iz hladilnika ne vzamemo brez dovoljenja (ne ona ne jaz), ampak se pokličemo.

Vhode imamo ločene.

Pošte si ne odpiramo.

A ljudje res nimate nobenih mej?

potuhni se, 02.04.2024 ob 16:24

vložili so 100 k, čebi šli na svoje takrat na začetku, bi imeli sedaj 100 k svojega premoženja.

Zdaj je v nekih ceglih, ploščicah,  tuje nepremičnine

100k bi šlo za najmnino in stroške vzdrževanja

Logično, 02.04.2024 ob 13:10

slainte, 02.04.2024 ob 12:59

@Anonimno 8191 02.04.2024 ob 11:31
ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat.

Hoho, tole sceno poznam iz prve roke.
Je, sicer nesojena, tasca uletavala, brez trkanja, ker je TO NJENA HISA, ali sem bila oblecena ali gola, jo ni zanimalo.
Sem se pogovorila s partnerjem in dobila isti odgovor kot ti: NOCEM SE MAMICI ZAMERIT.

Odselila sem se, nikoli vec prestopila praga njene bajte. Odjebi!

Mojemu otroku sem, takoj po dedovanju, prepisala stanovanje.
Veckrat sem tam, vendar NIKOLI brez najave, NIKOLI mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli urejala, pospravljala ali se kakor koli vmesavala.

Odseli se!

Ti ne štekaš! Tašča ni prepisala mansarde na svojega sina zato je še vedno NJEEENOOOO! Ti si prepisala stanovanje na otroka in stanovanje ni tvoje. Bo šlo?

Ne, ne bo šlo. Jebaj se gospa. Sem lepo vse zapisal. Samo ti ne znaš brati.

samo računaj, 02.04.2024 ob 16:27

100k bi šlo za najmnino in stroške vzdrževanja

ali pa v svojo nepremičnino, ane!

Spoštovana- pravilno ste se odločila, saj je stanje nevzdržno, mož- njen sin pa se je kar na drži za kislo.

Takoj vam bo življenje lažje.

Peter Pan320, 02.04.2024 ob 16:29

Ne, ne bo šlo. Jebaj se gospa. Sem lepo vse zapisal. Samo ti ne znaš brati.

Pri vseh imenih, morate ravno mojega uporabljati? Kaj je narobe z vami?

tko687, 02.04.2024 ob 16:37

ali pa v svojo nepremičnino, ane!

običajno je ceneje v najemnino

Ni nujno, da so imeli že v začetku 100.000€. Lahko so vlagali v 10 letih toliko. Kakšno je stanovanje za 100.000€ v mansardi? Mislim da avtorica pretirava. Četudi ima v stanovanju najdražje mašine, jih lahko odklopi in odnese k sebi domov. Pipe, umivalnike, bane, wcje, omare, postelje, je vse premično in lahko vzame. Če to vse odšteje, je vprašanje koliko je res tega vložka v stanovanje. Ker mansarde so ponavadi že izolirane. Stene pa tudi niso 100.000€.

New Report

Close