Tašča je vlomila v naše stanovanje
– boljšo ključavnico, boljšimi vrati, dodatno ključavnico, ključavnvicami na vsakih notranjih vratih, omaricah.
– Tašča je sicer lastnik, ampak ti pa imaš posest, mogoče jo lahko tožiš zaradi motenja posesti.
Jejhata! Nehajte srat, ker s takimi prijemi se ne bo dalo vec ziveti pod isto streho.
Poblem je v sineku, ki se “noce zameriti mamici”.
Ende! Fajrund!
Gospa, avtorica že zdaj ne more živeti pod isto streho. Če bo malo pritisnila oz. onemogočila to šnofo od tašče, ne bo čisto nič škodilo. Za izgubit nima ničesar
Če je ta mlada pametna, bo spokala.
Ker ni ničesar njeno, ne more eskalirat situacije, ker ko se bo ločila, bo mož uporabil proti njej. Tudi v primeru skrbništva – neuravnovešena mati.
To lahko še vedno stori, za izgubit nima nič. zato lahko pa vmes eskalira situacijo. Mogoče bodo možeku jajca zrasla in bo poskrbel za normalno situacijo. Če hoče še met družino, namesto psiho mamice, seveda.
Če je ta mlada pametna, bo spokala.
Ker ni ničesar njeno, ne more eskalirat situacije, ker ko se bo ločila, bo mož uporabil proti njej. Tudi v primeru skrbništva – neuravnovešena mati.
Veš kaj, saj oditi je tudi eskalacija, če slučajno ne razumeš, tudi to ji lahko mož očita, če je pod mamino kontrolo. Ravno ob odhodu se bo pojavilo vprašanje z otroci. Kar se tiče neuravnovešenih mater – pa ima sinek že eno nad glavo – svojo mamo – pa je ne prepozna kot take.
XstyleNa, 03.04.2024 ob 10:32
Bravo za neumnost…ampak da sta 100k vložila v bajto,ne verjamem.Z takšnim denarjem jaz niti pomislim ne,da bi mansarso delala….no,saj nisem…sem raje šla na svoje
Saj je vsem jasno, da tega denarja ni vložila. Ko vse ven pobere, se bo hitro videlo, da je mogoče 10.000€ vložila. Če jih je ona.
Moč, ki jo takšna mentalno neuravnovešena in spolno nepotešena ženska-tašča ima, se ne da izmeriti še z nobeno mersko enoto. Pozabite, da se bo kdaj uklonila svojemu možu, sinu in še najmanj snahi, takšna se je rodila. Njen mož, copatek, rabi prav takšno žensko – boginjo, čeprav se pred njo zateka v službo. Iz prve roke poznam moške, ki bi se prej vrgli čez most kot zdravo uprli svoji bolezensko posesivni materi. In tako bo žal tudi v tem primeru.
Nedoumljivo mi je, da leta 2024, snaho, ki se priseli v moževo hišo, v spošni zavesti nazivate TUJKA čeprav bi jo morali obravnavati kot enakovrednega člana družine ?? S tem sporočate, da se ženska s poroko ali koruzništvom, samoumevno postavi v podrejen položaj, enako velja za zeta.
Ljudje božji, pa če ste še tako zaljubljeni, dobro premislite, preden storite useden korak. Če bi 100 000 vložila v nakup stanovanja pa čeprav manjšega nekje na obrobju, bi danes imela mir a takšna tašča te odločitve svojemu sinu nikoli ne bi dovolila. Ona mora imeti nadzor, z njim se namreč na veliko prehranjuje.
Ja probat pač ne škodi tamladi, saj verjamem, da je vložila precej časa in denarja že tja. Pritisnit je treba tudi z druge strani, samo tako bo sinek MOGOČE sposoben nekje zdravorazumsko krmarit med obema, če samo stara pritiska, bo plesal po njenem. Če ni bilo palice z še z druge strani, je pač mama popolnoma prevzela dresiranje
Ubožica, 02.04.2024 ob 14:40
Ne, sosedov fant ni vlamljal, ker je bila lastnica zraven. L A S T N I C A ga je prosila naj ji pomaga vstopiti v njeno lastnino. Eni res ne štekate kaj berete???
Avtorica NI zgradila stanovanja. Stanovanje je že bilo, s streho in vsem. Ona si je samo že zgrajen prostor uredila po svoje. S čigavim denarjem??
posegala je brez pravne osnove v tujo “POSEST”, kajti ločiti je potrebno med lastnino in posest.
Ko oddajate stanovanje tudi ne vstopate kar po želji, saj ima najemnik “POSEST” nad vašo lastnino. Če kršitwe, ste kazensko odgovorni
Anonimno 8191, 02.04.2024 ob 11:31
Živimo v tastovi in taščini hiši. Prijazno sta nam odstopila neizdelano zgornje nadstropje. Med korono se je tašča upokojila, tast hodi še v službo, čeprav mu ne bi bilo več treba. Ga razumem, rajši je v službi, kot da trpi ženin teror, ki je vsako leto hujši. Enako je pri nas. Vedno bolj nas kontrolira in komandira. Tudi v naše stanovanje hodi nenapovedana brez trkanja, ker je vse pač njeno. Ne moremo ji razložiti, da stanovanje v katerem bivamo v bistvu ni njeno, saj je bil naš vložek vanj krepko čez 100.000 EUR. Žal birokratskih formalnosti še nismo uspeli urediti, za kar krivim mojega može, ki s svojo mama ne upa priti v konflikt. On tudi opravičuje vsa njena dejanja v imenu starosti, skrbi za nas, redoljubnosti in podobnega sranja, v resnici pa je ženska obsedena z nadzorom in zlobna. Počil mi je film, ko nam je v času naše dopoldanske odsotnosti preuredila vse kuhinjske omare. Klicala sem ključavničarja, da nam je namestil kjučavnico na vhodna vrata, ki je do sedaj nismo imeli, ker se nam ob vselitvi ni zdelo potrebno.
Že pred prazniki smo odšli od doma in normalno, zaklenili vrata v naše stanovanje. Včeraj, ko smo se vrnili domov so bila vrata poškodovana, kazalo je na vlom. Prva stvar, ki smo jo naredili, klicali smo policijo. Ker ni nič manjkalo, nikomur ni bilo nič jasno. Na kar pride tašča in pove, da je plačala sosedovemu fantu, da vlomi, ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat. Zaprepadena in obupana sem, ker mislim, da se razmere ne bodo izboljšala. Ker smo vse kar smo imeli vložili v to stanovanje, nimamo pogojev iskati druge nepremičnine. Verjamem, da v danem trenutku prepis lastništva ne bo mogoč. Jaz sem obupana, moj mož pa misli, da ni nič takega, če nam pospravi kuhinjo. On res ne razume. Na misel mi je že prišlo, da vzamem otroka in se preselim k mojim staršem, ki so večino časa na vikendu in je hiša prazna. Kako bi se lotili reševanja situacije, če bi bili na mojem mestu?
Nabavi Inother vrata,avtomatsko zaklepanje. Vlom ni možen,z citavcem prstnega odtisa. Takrat bodi samo ti doma,da ti nastavijo na tvoj prst in otrok,kliči so original in se brez kartice( kartico skrij) ne da se ponaredit ali naročit. Ti imaš rezervo in enega mož( možu obesiš na obesek od avto ključev) . Te vrata imajo še dodatek 8zaklepanj ob daljšem dopustu,ga ročno vklopiš ob odhodu. Ni šans,da ga sosedov fant ali vlomilec vlomi…
Možu predlagaj,da se odselita,vložek( računi na vaju? ?) Tašci pred nos in naj vrne do centa. Me zanima,če se bo s tem strinjala ali nehala vdirat.
Vse se da uredit…
Anonimno 3337, 03.04.2024 ob 13:56
Nabavi Inother vrata,avtomatsko zaklepanje. Vlom ni možen,z citavcem prstnega odtisa. Takrat bodi samo ti doma,da ti nastavijo na tvoj prst in otrok,kliči so original in se brez kartice( kartico skrij) ne da se ponaredit ali naročit. Ti imaš rezervo in enega mož( možu obesiš na obesek od avto ključev) . Te vrata imajo še dodatek 8zaklepanj ob daljšem dopustu,ga ročno vklopiš ob odhodu. Ni šans,da ga sosedov fant ali vlomilec vlomi…
Možu predlagaj,da se odselita,vložek( računi na vaju? ?) Tašci pred nos in naj vrne do centa. Me zanima,če se bo s tem strinjala ali nehala vdirat.
Vse se da uredit…
Inotherm ..popravek
saj jih ni, 03.04.2024 ob 10:37
Saj je vsem jasno, da tega denarja ni vložila. Ko vse ven pobere, se bo hitro videlo, da je mogoče 10.000€ vložila. Če jih je ona.
Gole stene in ti vstrajaš,da je vložila v to minimalno. Na novo narejena kopalnica z vodovodom in elektriko,keramiko 16.000€ in to samo za kopalnico. Kaj pa ostalo- kuhinja kaj misliš? Dnevna in vsa inštalacija,parket,okna..in to samo stanovanje v bloku 2sobno. Eni ste genialci,ko se gre za druge. Ko zase trdite in se gre za vas enako pretiravate in ste še bolj pametni.
Ja imate pojma o stroških,mogoče še menjana strega,strešna okna na novo,dvig ostrešja. Ker nekoč so se strešni prostori dvigovali samo za 3- 4- šare. Kdo ne ve kaj je to..višina opeke z 3-4opekami v višino. Rust- brez izolacije samo podeskano in strešniki.
takole, 03.04.2024 ob 13:42
posegala je brez pravne osnove v tujo “POSEST”, kajti ločiti je potrebno med lastnino in posest.
Ko oddajate stanovanje tudi ne vstopate kar po želji, saj ima najemnik “POSEST” nad vašo lastnino. Če kršitwe, ste kazensko odgovorni
Snaha nima nobenega papirja kje v hiši živi. Lahko je v mansardi ali pa v pritličju. Ni najemne pogodbe. Nobene motnje posesti, ker je tašča lastnica in njen sin živi v temu stanovanju.
Snaha nima nobenega papirja kje v hiši živi. Lahko je v mansardi ali pa v pritličju. Ni najemne pogodbe. Nobene motnje posesti, ker je tašča lastnica in njen sin živi v temu stanovanju
Ne skrivaj se za papirji, defacto gre za posest, so čist lepo ustno zmenjeni, kdo kje živi in tudi na podlagi tega je bilo vlagano, kolikor je pač bilo. Zato pa je treba tu pristisnit, stara naj se izjasni uradno, kako glupo si ona to zdaj predstavlja, da mlada dva ne bi smela prdnit brez njene vednosti, mogoče bo potem sineku kapnilo, kak papak je, in se bo kaj spremenilo.