Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča je vlomila v naše stanovanje

Tašča je vlomila v naše stanovanje

Odgovor na objavo uporabnika
ej tastara, 04.04.2024 ob 17:20

sicer si dobro preusmerila temo s tega, da njim stara dobesedno vlamlja, na to, kako ti garaš in plenice menjavaš. Če imaš ti občutek, da ti mladi niso  v pomoč in ti še zasebnost žrejo in te imajo za samoumevno, potem se moraš z njimi zmenit in njim meje postavit, tako kot mora avtorica tašči. Nima smisla, da jim namesto tega greš po gatah šnofat in omarice obrnit, ane?

A sem v prvem odstavku mogoče napisala, da podpiram ravnanje tašče??

Tudi avtorica mora problem rešiti sama s svojo taščo, forum ga ne bo, sploh ne s tako butastimi nasveti nekaterih. Samo tri rešitve so: ali se normalno pogovori, ali se skrega na mrtvo (in posledično živi v sovražnem okolju) ali pa spokajo od tam, kjer jim ni za biti.

mijav mijav, 04.04.2024 ob 13:47

KrEna836, 04.04.2024 ob 13:38

tudi js, 02.04.2024 ob 15:36

za hčer ii partnerja smo zrihtal mansardo.večinski vložek najin.dobili smo vnuka,se ne vmešavava,kvečjemu pomagava.tako to mora bit.

tudi js

02.04.2024 ob 15:36

za hčer ii partnerja smo zrihtal mansardo.večinski vložek najin.dobili smo vnuka,se ne vmešavava,kvečjemu pomagava.tako to mora bit.

Vprašanje za vas: kako ste uredili lastnino? Kdo je lastnik novo urejenega stanovanja? Hči? Oba s partnerjem? Vidva?

Sprašujem, ker bom verjetno kmalu na tem, hči resno razmišlja v to smer. Ne vidim nobenega problema predati lastništva njej in ga tudi bom.  Njegovi starši so po besedah hčere menda izjavili, da imajo zanj pripravljena sredstva in da mora on vztrajati pri enakovrednem lastništvu. Ne vem, v kateri pravljici živijo, skregani s trenutnimi cenami v gradbeništvu… ker denarja je za cca 3 m2 stanovanja v LJ 😆🤦🏽‍♀️. Kredit bi na račun dohodka lahko dobila le hči, nekaj imata našparano, ona več. Vložek torej daleč od enakovrednega in tako poceni do deleža ne vem, kje se lahko pride 🤷🏽‍♀️ – če se, jima ga kupim takoj, na njuno ime. Zaradi lastnih grdih izkušenj (popolna opustitev očetovske dolžnosti in posledično leta težkega prebijanja z otrokoma), pa ostaja globoko v meni, da v primeru razhoda zaščitim najprej njo (in morebitne otroke). Če se bosta razumela, pa teh težav itak ne bo.

ne bodi nora. Če ima že hči možgane v tamali, pa vsaj ti svoje uporabi. Če boš enemu otroku odstopila mansardo, je čisto ok, nikakor pa ne prepisuj na nikogar. v končni fazi tudi, kaj boš pa odstopila drugemu otroku? Saj si lahko vseeno uvidevna in ne uletavaš v mansardo. Onadva pa naj raje naprej šparata in si potem kupita kakšno nepremičnino, ki bo v osnovi njuna za prihodnje generacije.

Brez skrbi, ena šola mi je bila dovolj. Hčeri sem povedala, da nanj ne bom prepisovala. Ona naj vlaga v nepremični del, on v premičnine, ki jih v končni fazi lahko tudi odnese. Dovolj fer tudi zanj.

Drugi otrok ne bo nič prikrajšan, oba bosta dobila približno enako. Toliko pa sem poštena.

Začni se obnašati kot ona. Ne najavljeno se pojavi v njenem stanovanju, ob vseh mogočih urah. Če ona lahko hodi k tebi, lahko tudi ti hodiš k njej. Mogoče ji ne bo všeč in ti bo postavila mejo. In takrat imaš priložnost, da tudi ti začneš postavljati mejo. Verjetno ne razume, kako moteče je lahko takšno vdiranje v zasebnost, ker še nikoli ni tega doživela. Zato ji daj priložnost, naj tudi ona to doživi.

Bolano koliko se vas postavlja na stran tastare. A ko sta pa obnavljala in vlagala v hišo velike denarje je pa ni motilo?? Takrat pa ni priletela v stanovanje in se začela pizdit zakaj ji NJENO steno barvajo v drugo barvo? Toliko obtožujete tamlade, kako dandanes izkoriščajo samo zato, da prikrijete lastno pokvarjenost. Tastara je tamlada dva izkoristila, da ji bajto zastonj zrihtata, zdaj pa počne še hujše svinjarije.

Spoštovana gospa,

Takoj k odvetniku in ločitev.

Celo življenje vas bojo vodili za nos, saj vi ste za njih igračka, bolj kot se boste jezila, bolj vam bodo nagajali.

ČE BI VAŠ MOŽ  LJUBIL, BI DO TEGA NIKOLI NE PRISLO.

Budale. Ce ste meli 100k na zalogi bi dali polog za stanovanje pa bi blo.

A nihče od vas kretenov ne vidi, da je zgodbica izmišljena, da avtorica sploh ne odgovarja in da se kregate okoli oslove sence?

Nobena tašča ne bi šla vlamljat ključavnice, ker noče “da je bajta zaklenjena”. A ne gre za druga vhodna vrata? In jih je celo noč odklenjena pustila, celo odprta, ker je bilo kao vlomljeno? Zakaj? Da bi šla kuhinjo pospravit? A vi sploh vidite, v kakšne nebuloze verjamete? Dokaz za to, da gre za izmišljeno bedarijo je, da avtorica ne odgovarja, že to je dovolj. To je nek modearator kopiral in ruknil gor z novim datumom, vse za klike. Dajte malo razmislit, no. In zdaj boste razlagali, kako je vseeno, če je izmišljeno, ker take tašče obstajajo. Ne v mojem svetu. A vi ste že slišali za kakšno, ki je šla vlamljat v ključavnico vhodnih vrat stanovanja otroka, zato da bi kuhinjo pospravila. Pa ker ona noče, da se vrata zaklepajo. Vhodna vrata SE ZAKLEPAJO. Če bi že obstajala taka, bi kvečjemu počakala da se vrnejo in potem zahtevala ključ. Kaj bi dosegla z vlomom? Ključavnico bodo itak menjali in bo spet isto. A bo vsako vlomila? Dajte malo zdrave pameti, no.

Vsaj se v usodo in uživaj ❤️

Dobra protivlomna vrata, pa bo moral naslednjič sosedov mulc steno podret, da pride vešča od tašče notri.

Ubožica, 02.04.2024 ob 12:58

Tujka se je naselila v mansardo ki ni njena, njihov sin je vlagal v mansardo se pravi v hišo svojih staršev, ki bo nekoč tudi njegova, saj avtorica ne pove koliko samo njenega denarja je res v mansardi, naslov teme je “je vlomila v NAŠE stanovanje” in podobno.

Tašča NI vlomila v VAŠE stanovanje, ker NI VAŠE ampak NJENO! Torej ni vloma, ker je odpirala svojo lastnino, ki jo je tujka po svoji volji zaklenila.

Če se mama in sin strinjata, da se ne bo zaklepalo, se ne bo zaklepalo. Avtorica nima nobene pravice tu.

Zato se pa ne seli v mansarde brez vnaprej jasnih in napisanih pravil. Ampak avtorica je z veseljem pograbila ponujeno brezplačno stanovanje, zdaj bi pa komandirala. Tašča se ji ne pusti, in si ne dovoli komandiranja v lastni hiši. Če snahi kaj ni všeč, se lahko loči in gre živeti k svojim staršem, tam vlaga v njihovo mansardo in privleče novega deca v njihovo hišo. Me zanima kako bo njen oče gledal in kaj bo njena mati dovolila prišleku.

Wtf?

Ce so vsi normalni, ne gre zdaj za naše in vaše.. Ce sta dovolila ureditev stanovanja v drugi etaži je to prijavljeno samostojno gospodinjstvo, ki pa lastniško ni urejeno… Ce je sin edini dedic ni problema… In zakaj se podcenjuje ženske.. Da niso nič vložile, da morajo plesat kot tašča pravi… To pa je že čist nenormalno…,

Tašča pa naj pospravi svojo glavo.. Ocitno ni diht.. Soba od otroka je otroška soba in ima otrok pravico do zasebnosti.. Mansarda je stanovanje in prebivalci imajo pravico do zasebnosti..

Sicer pa ljudi to lastništvo boli.. Ker na gmajno bodo tut celo bajto nesl

Anonimno 8191, 02.04.2024 ob 11:31

Živimo v tastovi in taščini hiši. Prijazno sta nam odstopila neizdelano zgornje nadstropje. Med korono se je tašča upokojila, tast hodi še v službo, čeprav mu ne bi bilo več treba. Ga razumem, rajši je v službi, kot da trpi ženin teror, ki je vsako leto hujši. Enako je pri nas. Vedno bolj nas kontrolira in komandira. Tudi v naše stanovanje hodi nenapovedana brez trkanja, ker je vse pač njeno. Ne moremo ji razložiti, da stanovanje v katerem bivamo v bistvu ni njeno, saj je bil naš vložek vanj krepko čez 100.000 EUR. Žal birokratskih formalnosti še nismo uspeli urediti, za kar krivim mojega može, ki s svojo mama ne upa priti v konflikt. On tudi opravičuje vsa njena dejanja v imenu starosti, skrbi za nas, redoljubnosti in podobnega sranja, v resnici pa je ženska obsedena z nadzorom in zlobna. Počil mi je film, ko nam je v času naše dopoldanske odsotnosti preuredila vse kuhinjske omare. Klicala sem ključavničarja, da nam je namestil kjučavnico na vhodna vrata, ki je do sedaj nismo imeli, ker se nam ob vselitvi ni zdelo potrebno.

Že pred prazniki smo odšli od doma in normalno, zaklenili vrata v naše stanovanje. Včeraj, ko smo se vrnili domov so bila vrata poškodovana, kazalo je na vlom. Prva stvar, ki smo jo naredili, klicali smo policijo. Ker ni nič manjkalo, nikomur ni bilo nič jasno. Na kar pride tašča in pove, da je plačala sosedovemu fantu, da vlomi, ker v njeni hiši nihče ne bo zaklepal vrat. Zaprepadena in obupana sem, ker mislim, da se razmere ne bodo izboljšala. Ker smo vse kar smo imeli vložili v to stanovanje, nimamo pogojev iskati druge nepremičnine. Verjamem, da v danem trenutku prepis lastništva ne bo mogoč. Jaz sem obupana, moj mož pa misli, da ni nič takega, če nam pospravi kuhinjo. On res ne razume. Na misel mi je že prišlo, da vzamem otroka in se preselim k mojim staršem, ki so večino časa na vikendu in je hiša prazna. Kako bi se lotili reševanja situacije, če bi bili na mojem mestu?

Postavi pogoj, da mož ( pa naj dobi teh 100.000 od mame) kupi parcelo (ali hišo) daleč proč in začnita zidat. Pogoj, vselitev v novo hišo v 3 letih, sicer ločitev. Do takrat pa selitev v najemniško stanovanje, ven iz te hiše. Ali pa naj tast in tašča takoj prepišeta nadstropje na vaju in vama dasta mir. Takega dedca ne potrebuješ. Tašča je psiho, tvoj mož nedorasel, ti pa si možgane očitno pustila doma, ko si vlagala v tujo hišo. Če bi postavila pogoj, da vama pred vlaganjem prepišejo nadstropje, bi ti bilo sedaj lažje.

Sopeta, 04.04.2024 ob 16:09

Anonimno 6357, 02.04.2024 ob 11:35

A bejž no 😁

Zanimivo branje

Ne bom rekla za Ljubljano. Drage snahe. Kaj se silite in maltretirate. Kdo vam brani, da greste na svoje. Itak ne cenite tega, da vam da kdo streho nad glavo. Mešajte beton, prelagajte opeko… kot sva jo midva z možem. Pa hodte v službo. Vzemite kredit in odplačujte pa vse kar zraven paše… vse to sva z možem naredila, 5 let sva živela v skupnem gospodinjstvu s taščo. Krasna ženska s svojimi posebnostmi. VENDAR SVA JO SPOŠTOVALA IN ZANJO SKRBELA DO NJENE SMRTI.

Dobila sva snaho v hišo. Tepe in vpije na svoji dve punčki. V službo ne hodi. Vpije na naju, mene je celo udarila, ko sem posredovala pri pretepu otrok. Nikoli ni dovolila stikov z vnuki. Sin je predlagal selitev. Ona pa vpila da ne bo delala in hodila v službo. V njeno stanovanje nimava vstopa..

KDO JE SEDAJ TUKAJ DEBIL?

Žal si je sama zaprla vrata do naju. Do sina. Do okolice. Razkopala sama svoj zakon.

Glede njenega obnašanja preveč prič, ki sva jima še branila, da niso poklicali policije.

Čez dve leti se upokojiva. Ni res, kakor si boš postlal tako boš spal..

Hvala Bogu, da sta drugi dve snahi njeno čisto nasprotje, da ne rečem normalni.

Pa srečno… Vlomila v stanovanje… ha…

Ko naju ni doma imava tudi vlom… v hladilnik…

Joj, draga tašča in tast, v vašem primeru pa sta nasrkala vidva. Pa kje je našel takšno perlo? In, če je že prej ni dovolj spoznal, se sprašujem kje ima vajin sin oči sedaj. Tu sem na vajini strani, saj če je vse res kar pišeta, mora vajin sin to leno babnico postaviti pred vrata in dobiti skrbništvo za otroka. Tako boste vsi normalno zaživeli, otrocinimeli lepo otroštvo, sin pa si bo imel možnost najti normalno žensko, ki bo poskrbela tudi za vaju, ko bosta potrebovala pomoč.

Prvič nikoli ne bi živela pri tašči, se posebej ce je moz bedak, ki se ne postavi zame. Zdaj pa bodi pametnejsa in pojdi, ce ne mores drugam zacasno k staršem. Grozno…

Ubožica, 02.04.2024 ob 11:39

Dobila si stanovanje v uporabo, brezplačno, in zdaj se ne strinjaš s pravili. Res si uboga. Koliko denarja od 100.000E je bilo v resnici tvojega?

Ubožica ti, le teci k svojim staršem v hišo, ki spet ni tvoja. Tam bodo druga pravila. Boš tudi jamrala?

Te boli ja, ker si ista mevza kot njen moz.

Anonimno 10765, 05.04.2024 ob 08:00

Joj, draga tašča in tast, v vašem primeru pa sta nasrkala vidva. Pa kje je našel takšno perlo? In, če je že prej ni dovolj spoznal, se sprašujem kje ima vajin sin oči sedaj. Tu sem na vajini strani, saj če je vse res kar pišeta, mora vajin sin to leno babnico postaviti pred vrata in dobiti skrbništvo za otroka. Tako boste vsi normalno zaživeli, otrocinimeli lepo otroštvo, sin pa si bo imel možnost najti normalno žensko, ki bo poskrbela tudi za vaju, ko bosta potrebovala pomoč.

Vse res, ampak zakaj bi snaha skrbela za njegove?

Pa se preseli z otrokom in majn jamraj…

Patrickstar, 05.04.2024 ob 06:59

Wtf?

Ce so vsi normalni, ne gre zdaj za naše in vaše.. Ce sta dovolila ureditev stanovanja v drugi etaži je to prijavljeno samostojno gospodinjstvo, ki pa lastniško ni urejeno… Ce je sin edini dedic ni problema… In zakaj se podcenjuje ženske.. Da niso nič vložile, da morajo plesat kot tašča pravi… To pa je že čist nenormalno…,

Tašča pa naj pospravi svojo glavo.. Ocitno ni diht.. Soba od otroka je otroška soba in ima otrok pravico do zasebnosti.. Mansarda je stanovanje in prebivalci imajo pravico do zasebnosti..

Sicer pa ljudi to lastništvo boli.. Ker na gmajno bodo tut celo bajto nesl

RAvno za vaše in naše se gre, ker je avtorica že v naslovu napisala, da so ulomili v njeno stanovanje. Ni njeno stanovanje torej ni vloma.

RUN BABY RUUUUUUUN….. Steram vse u tri lepe krasne pa tako familijo…spakiri otroke in lep pozdrav

Magda195, 04.04.2024 ob 18:49

Spoštovana gospa,

Takoj k odvetniku in ločitev.

Celo življenje vas bojo vodili za nos, saj vi ste za njih igračka, bolj kot se boste jezila, bolj vam bodo nagajali.

ČE BI VAŠ MOŽ  LJUBIL, BI DO TEGA NIKOLI NE PRISLO.

[/quotAMEN

Anonimno 5786, 05.04.2024 ob 08:59

RUN BABY RUUUUUUUN….. Steram vse u tri lepe krasne pa tako familijo…spakiri otroke in lep pozdrav

Bo sterala moža, vzela otroke in tekla pod drugo tujo podstreho. Kjer bo spet zastonj bivakirala in jamrala nad pravili.

Anonimno 6801, 02.04.2024 ob 13:42

Za take obstajajo varjante  kot so štrom na kljuki, ali senzor gibanaj v povezavi s sireno katere se ne da ugasniti brez kode, morda alarm na varnostni službi, bodo pridrveli in babo odpeljali…

Hahaha! Najboljši nasvet!

Ja, to je problem, ki bi ga bilo potrebno resiti.

Cudezne palice ni, za nazaj storjenih napak ne morete popravljati.

Ce se s tasco ne morete pogovoriti, poiscite mediatorja, da ji razlozi kaj je sprejemljivo. V njenem svetu  je ocitno drugace kot v vasem.

Srecno!

seveda138, 04.04.2024 ob 21:07

A nihče od vas kretenov ne vidi, da je zgodbica izmišljena, da avtorica sploh ne odgovarja in da se kregate okoli oslove sence?

Nobena tašča ne bi šla vlamljat ključavnice, ker noče “da je bajta zaklenjena”. A ne gre za druga vhodna vrata? In jih je celo noč odklenjena pustila, celo odprta, ker je bilo kao vlomljeno? Zakaj? Da bi šla kuhinjo pospravit? A vi sploh vidite, v kakšne nebuloze verjamete? Dokaz za to, da gre za izmišljeno bedarijo je, da avtorica ne odgovarja, že to je dovolj. To je nek modearator kopiral in ruknil gor z novim datumom, vse za klike. Dajte malo razmislit, no. In zdaj boste razlagali, kako je vseeno, če je izmišljeno, ker take tašče obstajajo. Ne v mojem svetu. A vi ste že slišali za kakšno, ki je šla vlamljat v ključavnico vhodnih vrat stanovanja otroka, zato da bi kuhinjo pospravila. Pa ker ona noče, da se vrata zaklepajo. Vhodna vrata SE ZAKLEPAJO. Če bi že obstajala taka, bi kvečjemu počakala da se vrnejo in potem zahtevala ključ. Kaj bi dosegla z vlomom? Ključavnico bodo itak menjali in bo spet isto. A bo vsako vlomila? Dajte malo zdrave pameti, no.

A za psihopate pa še nisi slišal(a)?

Razumem te in v slovenskem prostoru je to čisto normalno.Zberi pogum in naredi kar čutiš ker nakoncu boš nagrajena

Če se mož ne potegne za ženo, je papak in copata. Sledi neizbežna ločitev, ker se bo tebi enkrat ftrgalo. Razloži mu, da sta ti in otrok na prvem mestu in daleč za vama starša. Srečno.

New Report

Close