tašča zahteva odpoved poroke!
Po moje je njbolj pametno da s fantom stojita za svojimi odločitvami skupaj in ne pustita da bi tašča oziroma kdorkoli preirano vplival na vaju. Očitno je tvoja tašča precej razvajena in navajena kontrolirat življenje svojih bližnjih ( ki ji seveda to pustijo). Če se ji sedaj podredita lahko pričakujeta težave tudi v prihodnje drugače pa bo verjetno spredvidela kje so meje. No vsaj upam da se vama bo dobro izteklo.
Midva s partnerjem imava podobne težave z njegovimi starši. Za poroko sva jim povedala zgodaj in sedaj skušata vso stvar narediti po svoje . Zaradi tega je bilo že ful veliko vika in krika. Pravzamprav nama s fantom to na naek način koristi, ker sva se na neka način trdneje povezala in dobila trdo kožo tako da naju stvari ki jih drugi mislijo ne prizadenejo več.
V bistvu se po določenem času ( včasih ne komunicirata nekaj dni= na koncu le sprijaznita da na svojega sinčka pač nimata vpliva.
Jaz pravim čim prej tem bolje.
Dokler si s fantom stojita ob strani se s tem ne obremenjuj preveč. Če pa vaju to spravlja v nesoglasja potem je čas za temeljit pogovor.
No to je moj nasvet: VELIKO SREČE!!!
zakaj imam občutek, da si nekaj zamolčala? zakaj sta skrivala datum poroke?
sicer pa če mislita, da prirejata poroko samo zaradi sebe se ti ni treba sekirat, če jih nekaj ne bo prišlo.
moja hči si je sama določila datum poroke in nas z njim takoj seznanila. toda, ker so nekateri njej dragi ljudje že takrat imeli druge plane je datum prestavila z 14 dni. tako se dogovarjajo ljudje, ki se spoštujejo.
meni bi se moj mož smilil, če bi njegovo mater enostavno ignorirali. mati je samo ena, kakršna koli že je.
poročita s v ljubezni ne v sovraštvu. naj bo ta dan srečen za vse!
Se strinjam deloma s tabo, “ena tuja”; vendar je bodoca tasca za potoko vedela ze pol leta pred poroko, to pa se mi zdi, da je normalen cas, da si rezervira termin,…Mislim, da je tu v ozadju samo nagajanje…
Tezko je biti z mozem, ki ga ima pod komando njegova mama (=je mamin sinek)…Jaz vem, da tako ne bi mogla niti zelela ziveti.
Odlocitev na koncu je od para, kdaj, kje kako, se zelita porociti, menim, se posebej ce sama vse placata.
Uh joj, lissa, upam da se bo čim bolje uredilo, sicer te pa razumem, ker sem jaz v podobni situaciji, vendar tukaj moji starši komplicirajo sto na uro.
Midva sva odpovedala datum, ampak na željo mojega fanta, ker je rekel, da ne želi biti skregan (jaz nisem niti za milimeter popustila), ampak sva se tako nazadnje skupaj odločila (še celo bodoča tašča mi je rekla, da imam samo eno mamo in če ona misli, da še ni pravi čas zato, naj počakam malo, potem pa se odločim, in če bo zopet komplicirala, me bosta oba s fantom branila in se trudila, da bo to najlepši dan v mojem življenju in da bomo prišli skozi brez prevelikih zamer).
Veš mogoče, zakaj tašča noče poroke, a je kar iznenada prišla ta njena muha?
Sicer pa upam, da si že uspela kako rešiti in ti močno stiskam pesti za naprej.
Lp Darja napisal:
> Uboga lissa!
>
> Držim pesti, da se bo vse uredilo tako, da boš zadovoljna.
>
> Sama še nimam tašče “uradno”, me pa že zdaj določene stvari
> malce skrbijo, kako se bom spopadala z njimi. Upam, da je fant
> na mestu in te bo podprl.
>
>
> Veliko sreče!
Pri naju je ista situacija!
Najboljše kar lahko storiš je, da se ne pustiš ustrahovati in ne prestavljaš poroke!
To je VAJIN dan, vidva se bosta poročila. Če tašče in ostalih ne bo, jim je pač lahko žal, ker bosta zamudila najlepši dan v sinovem življenju!
Jim bo žal in jih bo sram.
To ni tvoj problem, zato se nikar ne pusti ustrahovati!
Poročita se, ko bosta vidva želela in se ne ozirajta na druge!!!
Že kar nekaj časa je, kar sem bila zadnje na tem forumu… In ko pridem vidim tole… Brez besed… Pa kaj si ta tvoja tašča misli da je? Ji res ni jasno, da je to VAJIN in SAMO VAJIN dan?
Se strinjam s predhodnicami, ki so napisale, da ji ne popusti. Verjemi, če ji boš sedaj popustila bo VEDNO na vse možne načine poskušala izsiliti svoje in pogosto ji bo tudi uspelo. Ne pusti, da vs epomembne odločitve v VAJINEM življenju nekako postanejo njene odločitve…
Resnično upam, da se bo stavr uredila.
Pa veliko sreče!
Tudi jaz imam na žalost grozno (bodočo) taščo.
Še preden me je sploh spoznala, je že imela kup stvari povedati čez mene (na podlagi ene same fotografije).
Ko me je končno spoznala, je bila do mene sicer vsiljivo prijazna, a mi je moj fant povedal, da je takoj ko so prišli domov, začela kritizirati vse na meni in ga prepričevati, da naj si najde drugo. Potem se je več let trudila razdreti najino vezo s tako podlimi domislicami, da je skorajda neverjetno (fantu je pisala “anonimna” pisma o tem, da se jaz dobivam z drugimi in podobno.)
Po vseh teh letih ni stanje nič boljše. Zdaj se bova poročila, pa nama je jasno in glasno dala vedeti, da naj poroko odpoveva, ker zanjo to ni najbolj primeren čas. Namesto, da bi se veselila in vsak poskusila biti normalna (že zaradi sina), je dobivala prave histerične napade in prek vseh mogočih prevar poskušala priti do tega, da poroke ne bi bilo (klicarila po sorodstvu in jih prepričevala o tem, kako sem slaba in da naj nihče ne pride na poroko).
Moj bodoči mož ima še dva brata in sestro. In ta ženska ne mara niti enega – en brat je že poročen, pa nje ni bilo na njegovo poroko, ker ne mara žene, drug brat še ni poročen, ampak tudi njegove punce mama ne prenese, sestra ima pa že več let fanta, ki pa prav tako ni dovolj dober za njo.
Ta ženska ves čas skuša razdreti veze – tako najino kot tudi veze drugih svojih otrok.
Na koncu si je zaradi vseh teh stvari uničila svojo, saj se je pred leti mož (ki me ima zelo rad) ločil od nje.
Radi me imajo tudi drugi v njegovi družini, samo z mamo je nekaj hudo narobe (v glavi nima vse poštimano).
Zato sva se odločila, da njegove mame ne bova povabila na poroko. In seveda je zdaj spet vse narobe. Zdaj pa bi gospa rada prišla in prav tako po vsej sili hoče izsiliti, da bi jo povabila.
Groza.
Na srečo moj fant 100% drži z mano in mu je za mamo skorajda že vseeno. Tudi stikov že več let skorajda nima z njo, ker jih sam noče.
Pomembno je, da naju moja družina (in večina njegove) ima rada in da se veselijo z nama. Zato bodo tudi povabljeni na poroko.
Najbolj pomembno se mi zdi, da tvoj bodoči mož 100% drži s tabo. Jaz osebno menim, da na poroko povabimo tiste ljudi, ki jih imamo radi in s katerimi želimo deliti svoje veselje ob poroki (in ne vabimo tistih, s katerimi se ne razumemo, pa jih moramo povabiti da ne bo zamere). Če se oba strinjata, pač tašče ne povabita, saj si ne želita pokvarjenega poročnega dneva (glede na to, da tvoj bodoči mož z njo skoraj nima stikov) in namesto nje povabita njegovega očeta. Verjetno bodo drugi gostje razumeli (še posebej njegovi bratje in sestra, ker kot praviš ima tašča v njihovih primerih iste izpade kot pri vama). Če so vsi ostali vajini sorodniki in prijatelji na vajini strani, vama tašče res ni treba upoštevati.
Čestitam, da si zdržala vso to neodobravanje in poskuse, da bi tašča razdrla vajino zvezo.
Shibuja, zelo znano mi zveni tvoja zgodba.
Jaz sem tudi za en drek snaha, zaenkrat še neuradna, pa vse pred mano so bile tudi zanič in tudi možev brat in sestri pri 30+ še nimajo partnerjev, ker so vsipotencialni partnerji oz. partnerke zanič. Za taščo seveda. Ona je pa super in za k njim ni noben “prtepenc” dober.
Imam pa srečo, da je mož 100% z mano !
ja pa če noče pridit na poroko pa naj doma ostane…njen problem…kot je že ena rekla. ugotovila je da tvoj s teboj misli resno. njej pa to ni všeč. sej kolegica ma podobne probleme. mislila sta se poročit letos septembra pa sta potem “pozabila” na vse ker ji je njegova mati skoraj glavo razbila ko sta sporočila, da se bosta vselila pa našla stanovanje ter se poročila. menda njenega sinčka edinčka NOBENA baba nebo odpelala iz bajte, da je sam njen. brez beze se obremenjevati z njo.