Naslovnica Forum Starševski čvek Tasci sem rekla, da ni dobrodošla v nasem novem dlmu

Tasci sem rekla, da ni dobrodošla v nasem novem dlmu

2 leti sva zivela pri mozevih starsih. Ni slo drugace. V teh 2 letih sem iz strani tasce pozrla marsikatero stvar. Hinavscina ji kar kipi iz oci. Tudi do najinih otrok je bila nesramna. Ko mene ni bilo zraven ali moza, jih je vedno besedno ponizevala. Moz ji je veckrat rekel naj se ne vtikuje v nase zadeve, naj zivi svoje zivljenje. Ko je kdo prisel k hisi je bila vsa prijazna in nam pred vsemi ponujala zelenjavo iz vrta. Vsakic sem jo prijazno zavrnila ces da ne rabim, da sem ravno kupila ali dobila od svojih…
Pa je prisel cas, ko se za nas zacenja novo poglavje. Zgradila sva hiso, brez financnih injekcij starsev. Bilo je veliko odrekanja. Ampak zdaj se selimo v hiso. Samo naso hiso, nasa pravila,…
Tasci sem vceraj rekla, da ni dobrodošla v nasem novem domu, takrat, ko bom jaz doma. Je povesila glavo in zacela kokodakat, pa ji je tast (on je pa zlat clovek) rekel naj utihne, ker si je sama vse zakuhala in bo zdaj sama vse pojedla. Tudi moj moz ji je rekel, da bo dobro premislil, ce ji bo odprl vrata, ko bo, ce bo prisla na obisk.
Ko smo se odpeljali proti novemu domu, se mi je kamen odvalil od srca. Od srece sem jokala. Moz me razume, ker ve kako je bilo ti 2 leti. Ampak kot sem ze rekla na zacetku, res ni slo drugace.
Za vse, ki se boste spotaknile ob moje pisanje, naj povem, da pri tasci nisva zivela zastonj. Placevala sva najemnino in stroske, jo vozila po opravkih, trgovino, zdravnike…

Joj, tečni ste s temi taščami.

Ja, res ste tečne s temi taščami. Upam, da imaš sina in boš tudi ti nezaželena v starosti.

Heh, še dobro, da si bila ti dobrodošla za življenje pri njej. Tudi to je finančna injekcija aveš.
Saj ti ni držala pištole na čelu, da bi prav morala živet v njenem domu. Mirne duše bi lahko v najemu.

In zdaj se bodo vse tečne in nesramne tašče oglasile in napadle kot volk

In do smrti (njene ali tvoje) boš morala skrbeti zanjo. Tako narekuje zakon.

naj mi Bog nameni toliko sreče, da ne bi nikdar srečal take mone, kot si ti avtorica…

se pravi tašči si plačevala najemnino, medtem nekje pri neznancih pa ne bi mogla plačevati najemnine?
Malo boljšo zgodbico si bo treba izmisliti.
Sploh pa ne vem, zakaj bi tašča morala biti dobrodošla v vašem domu? To ja ni obveza.

Vsi vi, ki nimate izkušenj s strupenimi taščami, bodite raje tiho…pojma nimate, kaj lahko naredi tistih nekaj centimetrov mišice v taščinih ustih.

Pa da ne bo pomote…niso vse tašče take!! Se jih pa najde kar nekaj, ki res bruhajo ogenj.
Imam izkušnje? Ja, imam. Sicer moja ni bila najhujši primerek, pa sem kljub temu bila presenečena, da ena ženska usta premorejo toliko hudobije. Sama se nikoli nisem želela spuščati na njen nivo in se z njo nisem nikoli skregala v teh 25 letih, kar jo poznam.

Ker pa vedno pravim, da je v vsaki slabi stvari nekaj dobrega, je v mojem primeru dobro to, da mi je moja tašča pokazala, kakšna nikoli ne smem biti do svoje snahe.

Jaz sem pa vesela zate da si se je koncno resila!
Zdaj pa uzivaj v svojem domu in ne vleci negativne energije tasce s sabo.
Srecno

da sta obe sitni verjetno bi se lahko vsaka malo prilagodili in upam, da boš tudi ti kdaj tašča, ki bo morala marsikaj požreti….

No, če je tako kot praviš, potem sem vesela zate, da ste šli na svoje… Hkrati pa se potrudi, da tudi ti ne boš nekoč taka tašča, kot jo imaš ti.

edino pametno, pa glej da se boš zapisanega držala. Pa pazi, da si čez 20 let kakšne snahe ne navlečeš v hišo.

In kaj ste to neke prostovoljne mučenice, da rinete pod njihovo streho?

Potem si pa neumna, če si ob plačevanju najemnine poslušala še kokodakanje, ker drugje v najemu ti tega ne bi bilo treba – no, večinoma.

Jaz tudi upam, da malo dozoris in se s tasco pogovoris.

In kaj ste to neke prostovoljne mučenice, da rinete pod njihovo streho?
[/quote]

In kaj ti lapaš, če ne veš kje živim??? Niti enega dneva in noči nisem preživela pod taščino streho…sem že od samega začetka na svojem, pod svojo streho. Nama z možem ni rinila nikoli nobene pomoči, tudi, ko sva to res rabila, medtem, ko je za njeno hčero bilo vedno vse na razpolago, tako, da se z nji nikoli nisva okoriščala. Niti otrok nisva nikoli vozila k njej v varstvo.
In zakaj naj bi bila prostovoljna mučenica? Ker se ne maram z osebo, ki nima pospravljenega podstrešja, prepirati? Na obisk k njej grem, ko sama žalim in odidem, ko jaz tako želim in če začne sejati svojo nesramnost, jaz grem. Kaj se dogaja potem, me ne zanima…

In kaj ti lapaš, če ne veš kje živim??? Niti enega dneva in noči nisem preživela pod taščino streho…sem že od samega začetka na svojem, pod svojo streho. Nama z možem ni rinila nikoli nobene pomoči, tudi, ko sva to res rabila, medtem, ko je za njeno hčero bilo vedno vse na razpolago, tako, da se z nji nikoli nisva okoriščala. Niti otrok nisva nikoli vozila k njej v varstvo.
In zakaj naj bi bila prostovoljna mučenica? Ker se ne maram z osebo, ki nima pospravljenega podstrešja, prepirati? Na obisk k njej grem, ko sama žalim in odidem, ko jaz tako želim in če začne sejati svojo nesramnost, jaz grem. Kaj se dogaja potem, me ne zanima…
[/quote]

Ti si se poistovetila z avtorico, ne jaz.

je izjemno provokativna oseba, ampak spoštovanje si zasluži pa zato, ker je na svet spravila mojega moža. Sem pa bila toliko pametna, da nikoli nisem delila z njo strehe, ker sva si zelo različni.
Druga zgodba je s svakinjo, odprta vojna traja že kakih 5 let, pa še ji ni kapnilo, da je te vojne kriva sama.

Ti si se poistovetila z avtorico, ne jaz.
[/quote]

oh, funkcionalna nepismenost…

No, samo da si zdaj srečna. Ne vem, čez koga boš udrihala v prihodnje. Najbrž je na vrsti mož.
Malo slabe vesti pa le imaš, da si se tu gor na dolgo in široko skokodakala?

Da te ni sram,da takole pises,nekomu,ki ga niti osebno ne poznas??!! Ali si kdaj slisala za besedo TRPLJENJE??! Ce bi vsaj malo pokazala socutja do socloveka, bi te tudi jaz razumela,tako ti recem, da si clovek vampir,ki samo jemlje,in pije energijo iz cloveka!
Avtorici pa: Naj ti koncno sonce srece,in miru posije v tvoje novo zivljenje! Ja,in prav imas,da zapiras vrata toksicnim, hinavskim ljudem!
Srecno !

never give up:) Good night, Good night! Parting is such a sorrow That I shall say good night till it be morrow W.Sh.

Je SLAVISTKA in jo motijo napake v tekstu?

Gotovo sedaj najbolj pametujete tečne tašče. 🙂 Jaz razumem avtorico. In ji verjamem. Sama s taščo nimam težav, se odlično razumeva. Vidim pa primer tečne in zelo hudobne tašče pri prijateljici. Njena tašča je celo mene poskušala prepričati, kako grozno snaho ima. Nisem mogla verjeti svojim ušesom, koliko hudobije je lahko sposoben nekdo, ki ima tudi sam otroke, družino in ve, da sta že brez vmešavanja drugih zakon in starševstvo ena ne ravno lahka preizkušnja. In zakaj tak odnos? Ker je ona vedno upala, da no njen sin izbral hčerko njene prijateljice, kako bi to bilo srčkano, da bi se nekoč skupaj igrala v peskovniku, čez toliko let pa poročila. Poroka med družinskimi prijatelji. Tašča pa prepričevala vse, tudi njega, da bi ona druga bila gotovo boljša zanj. Nikakor ji ni potegnilo, da očitno nimata teh interesov, saj bi lahko kadarkoli bila skupaj, pa nikdar nista bila. Kaj vse je lagala ljudem o svoji snahi! Še dobro, da jo ljudje poznajo, vejo, da je konfliktna in da je ena trapa in je niso preveč zares jemali, ter verjeli ravno vsega. Nekaj časa je bilo res hudo, dokler ni mož zarobanil in svoji materi povedal, da bo tega počasi dovolj. Odnosi so sedaj znosni. Niso ne vem kaj, a vsaj nekoliko umirjeni. Ampak mislim, da brez posredovanja moža prijateljica ne bi zdržala več dolgo. Tako da kar verjemite, da so tašče lahko zelo hudobne, sploh take, ki so pretirano navezane na sinove, ki preko njih uresničujejo neke svoje sanje in če ne gre, so prepričane, da je za to kriva ena tretja oseba, ki jim je speljala sina. In če ste tako taščo uspeli zgrešiti, bodite raje tiho in ne pametujte.

In mimogrede: nikoli niso živeli pod isto streho s taščo. Mlada dva sta od vsega začetka na svojem.

Čestitke, da si se rešila slabih razmer in da greš v svojo hišo. Uživaj in bodi srečna kolikor moreš. Enkrat mi je nekdo rekel, da če slabih razmer ne bi bilo, ne bi znali ceniti dobrega. Uživaj in bodi vesela.