Tašči sem za rojstni dan dala šopek rož, ona ga pa nese na grob??
Ja pa bi ji dala denar, pa bi šla sama kupit rože, ki bi jih pol nesla na grob. Ali pa ji v kuverti napisala, kaj naj s tvojim poudarjenim denarjem po tvojih željah stori. Ali ji za svoj rojstni dan izrazi željo, da umakne tisto vazo iz mize, ko ti naokrog prideš.
[/quote]
Sorry, odgovor je za avtorico.
Taka je tvoja tašča? Nič posebnega.Veliko je takih ljudi med starejšimi.
Boš vprašala zakaj? Ker včasih ljudje niti niso praznovali rojstnih dni.Ampak bolj godove .Rekli so : Imendan…
Rojstni dan jim ni pomenil toliko, niti ga niso praznovali.Posledično niso dobili daril, (saj niti denarja ni bilo za to) niti jih niso bili vajeni sprejemat…In tako se ti ljudje niso naučili te socialne veščine.
Upam, da zdaj kaj bolj razumeš taščo.Ni žleht, ni čudakinja, samo te navade ji ni nihče PRIVZGOJIL.
Kar je tebi samoumevno, njej pač ni.
Saj ni tako težko – se malce vživeti v kožo starejših ljudi…samo vedeti moraš, kako so ljudje včasih funkcionirali…Preberi si kakšno knjigo na to temo….
Pred mnogimi leti sem tašči podarila šopek za rojstni dan, občudujoče ga je gledala in me potem prav previdno vprašal: A mi boš kaj zamerila, ker ga bi nesla na mamin grob? Seveda sem ji rekla, da ga lahko nese, le zakaj bi imela kaj proti?
Tašča ni imela pokojnine. Denarja je bilo malo, zato je bila prisiljena varčevati.
Na tvojem mestu ne bi bila jezna. Ponavadi šopek v hiši zelo hitro ovene, na pokopališču, če je ugodno vreme, pa lahko zdrži 14 dni.
in to sem vedela. Običajno je iz šopka vzela kakšen cvet in ga imela v sobi, ostalo je odnesla na grob, ali pa sosedi, ki ji je večkrat naredila kakšno uslugo (ko je bila slabšega zdravja je celo nas prosila, da tako naredimo). Mene to sploh ni motilo, je pa motilo njeno drugo snaho . Ljudje smo si pač različni. In če dobro pomisliš, to res ni stvar, zaradi katere bi se človek v življenju dodatno obremenjeval