Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tast me ne mara

tast me ne mara

Pozdrav. Mene pa zanima kako rešit problem z tastom.. Vedno ko pridem k fantu, on že obrača oči, govori, da bom spet cel teden tam… Midva sploh ne govoriva.. Zadnjič je celo rekel da bo klical policijo, ker sem pri fantu. Mene to zelo prizadane, ker mu nikoli nisem nič naredila.
Stara sem 22, fant 24
Skupaj sva 3,5let
Stanujeva ne skupaj, ponavadi pridem za vikend k njemu.
Osebno z tastom ne govoriva, so pa take fore, da gre mimo vrat in govori, češ da sem že spet tam. Ko me zagleda reče “mati marija svetogorska” in ves čas piha ali kašlja. Takrat se počutim kot da sem kakšen hudič, nezaželena in me začne stiskati v prsih.. Potem z mamo svojo se pogovarjata da samo denar rabim, kar ni res, ker si z fantom finančno vse deliva. Kadar pridem pa delam vse, kuham, perem, likam, pucam, žival zrihtam, drva sem pomagala delati tudi, tašča me ima zelo rada.
Meni ne bi bilo težko dati napr. za elektriko 10€, samo zakaj bi jaz dala, če me sploh ne spoštuje.
Ima pa tudi hčerko, ki pa lahko počne vse kar hoče, tata ji plača vse… Ona peče s pečico vsaki dan(pečica je stara), midva morava pa paziti da pereva po 22h.
Ko pride zet na obisk, je vse sveto, on je zlati, čeprav ne migne niti s prstom za kaj naredit….

Izogibaj se obiskov pri tastu, kako drugače si organiziraj življenje s fantom. Ko se človek odloči, da nekoga ne sprejema, se je brezveze zaletavati vanj, zgrda ali zlepa.

zelo rada sem pri fantu ker imava tudi živalce za katere tudi skrbim.. Fant živi na podeželju

Še ena butara, ki bo čez 10 let tukaj jamrala čez dedce…

Ženska, če imaš kaj pameti, beži kolkr te noge nesejo! Včeraj bi bilo kasno!

zelo rada sem pri fantu ker imava tudi živalce za katere tudi skrbim.. Fant živi na podeželju[/quote]

Imaš hrbtenico? Imaš svoj jaz? Imaš dokaze v sebi, kaj ti ni prav? Torej!?
Živali me niso prepričale, si me pa ti, da ti ni najbolj mar zate.

Tudi sama mislim, da če si očitno zelo odkrito z njegove strani nezaželjena si skupne trenutke organiziraj drugače, predvsem pa drugje, recimo pri tebi doma, če je to mogoče? Sama si tega gotovo ne bi dovolila, ne zaradi fanta kaj šele zaradi živali.

Tast te je prebral takoj, njegovo revše od sina zatrapano, ga bo pa najebal…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Zanima me, kje imaš pamet? Zakaj, za božjo voljo, ženska, hodiš nekam, kjer si nezaželena??? Si usekana v glavo?

Pojdita s fantom stran in si ustvarita svoje življenje.

Tvoj fant pa nic ne nardi, ko njegov oce tebe zali in podi? To je namrec dosti vecji znak za alarm.

Pretehtaj – so zivalice in strezba (mislim halo?, ja pomagas tasci ne pa da si kot ena gospodinjska pomocnica) vredni ponizevanja tasta in ocitne brezbriznosti fanta? Nedvomno imas ze nacrte kako se bos priselila, skrebla za zivalice, gospodinjstvo in se kaj za povrh. Potem pa ko bos pregorela se te bodo pa znebili in dobili novo naivnico.
Itq je provokacija, ce pa slucajno ni, je pa to res zalostno. Prosim te vsaj, da preden vama ‘rata’ kak otrok pejta sama zivet s fantom – najem, studentski dom bilo kaj, da bos vsaj videla s cim imas opravka.

Sicer mislim, da nakladaš, ker po eni strani praviš, da samo čez vikend tja hodiš, po drugi strani pa, da moraš pazit, da po 22. uri pereš (kaj imaš pa za prat tam, če samo za dva dni prideš?), če je slučajno resnična zgodba, je pa odgovor na dlani. Pač ne tja hodit. Naj hodi fant k tebi na obisk. A ti slučajno računaš na to, da se boš tja selila v prihodnosti?

Da nekaj razčisrimo.. Fant drži za mene, z očetom tudi on ne govori in se vedno postavi za mene u takih situacijah.
Tista gospodinjskq opravila sem navedla zato da bi visli da nekaj delam da ne samo pohajam gor. Če bi bila možnost bi že zdavnaj šla proč, ma te možnosti ni.
Z fantom imava skupno prihodnost, tako da kakšnih namigovanj o razidenju zadržite zase prosim.
Če se postavim zase, ali mi lahko on, oziroma njegov oče ki je lastnik hiše in z katerim sem v dobrih odnosih prepove približevanje hiši?
Naj vam dodam še en podatek.. Tast tudi za svojo ženo, mojo taščo ne naredi nič.

Kot že rečeno.. če ni provokacija, si hudo neumna, da hodiš tja. Najbrž sin računa da bo doma ostal na kmetiji a? In ne bi šel drugam, bognedaj na svoje, če je pa doma prostor in seveda delo… ti pa hodiš tja za deklo, pa še šimfajo te zraven.

Sicer pa… običajno pravijo, da če hočeš videti kakšna bo tvoja žena čez trideset let, samo njeno mamo poglej. Se bojim, da moraš ti pogledati tasta, če hočeš videti, kakšen bo mož.

Zakaj fant ne prihaja k tebi čez vikend?
Staoba brezposelna, da ne moreta na svoje?

Si pripravljena s takimi žaljivkami živeti 24 ur na dan?

Da lahko ti prepove vstov v hišo. In kaj boš zdaj? Šla na policijo in njih prepričala kako si dobra in super ženska samo papa me ne mara. Daj vzemi se v roke.
Ti hočeš spremeniti vse okoli sebe. Samo sebe pa ne poslušaš. Daj povej mi kaj bi ti meni svetovala. Spoznam fanta. Njegov oče ne mara sina, ne mara ženo in vse ostalo. Rad ima hčerko. Ko pridem na obisk mi spušča glasove in znake, ki se točno opazi, da provocira oziroma mu grem na jetra. Saj fant drži z menoj. Pove očetu kako pa kaj. Ampak očetu se fučka. Torej že v sami familiji je nekaj narobe – glede na moje dojemanje sveta. In ti kaj bi se rada poročila v tako familijo. Pa se daj. Vse imaš pred nosom pa še kar tišiš v pekel.

Drugače pa fantu reči greva v najem in to je to. To ti je ena taka možnost. Ne ampak ti bi tako rada da te ima papa rad.

Kako to, da te možnosti ni? A ti nimaš doma? A nimaš svoje sobe? Zakaj fant ne more priti k tebi na obisk preko vikenda? Malo razloži, ker nam očitno ni jasno.

A oba študirata in nihče nima službe? Enkrat bosta morala na svoje, če je vajina zveza resna.

ma taki so pri meni doma, en lahko dela vse, mene pa bi samo poniževala. to je dolgoročna smrt, tko počasno zastrupljenaj tvoje duše. da ti na kraj pameti ne pride, da boš tam živela.
kakšna butara si, najprej sebe glej, ti pa TAŠČA, pa ŽIVALI, p***** sebe glej, drugač te bodo uničili. jaz vem kaj govorim, ker s takim tipom ne moreš zmagat. on je ves srečen, da je dobil še 1 žrtev v hišo, ki jo lahko sistematično zj*** in se nad tabo izživlja. lahko mu tla ližeš, pa ne boš dovolj dobra.

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} enako razmišljam.

jaz bi na tvojem mestu tako naredil. prvo bi fantu povedal, dač e nismi starega v red spravit je konec. lahko gre kr po svoje! take pičke ne nucaš poleg sebe. vrjami. kar se tiče tašče. isto narediš pri tašči. poveš, ji da imaš tega dost in da ne rabiš poslušat nekih komentarjev več. da ti nisi tam neki hlapec njegov. če mu kaj ni prav ima ženo ali sina ali hčerko , kolege in župnika. povej ji, imaš dost nejga in njgovih izpadov in da ne boš dovolila da te bo kdo žalil. to je odraslo.
in poveš, da pač ne boš več prišla. pol pa naj ona red dela. red mora naredit tvoj fant in njgova mama. ti ne moreš, ker nimaš pravo glasanja. niti zato tam da delaš red. preprosto poveš tašči, da te več ne bo zarad itega pa tega. če te bo hotela kaj prepričat povej, da ti nisi njegova žena in da ne misliš tega sranja prenašat. ko se bo uredilo pa lahko spet prideš. če te bo fant želel videt, naj pride k tebi, če ne zna reda naredit. preprosto. če ne želi prit k tebi ne rabi. bo kdo drug prišel. verjetno pa je tako, da je stari potreben mladega mesa. nič druzga. rad bi te nasadil. in ga verjetno zelo rajcaš. če je to kakšne gorenc, ti so po večini perverznjakarji ampak sam oredki pri njih si upajo. osatli pasamo gobcajo!

1. Če nekje nisi zaželena, ne hodi tja.
2. Če nimata kje biti (kot praviš), potem se pač družita drugače – saj so še popoldnevi, dnevni izleti, večeri, spita pa pač vsak zase pri sebi doma. A je res nujno potrebno “spat” nekje? Bosta pač stanovala skupaj, ko bosta finančno to zmogla.
3. Oče je lastnik hiše in če mu greš na živce, ima vso pravico, da ti reče, da tam nisi zaželjena in da prosim ne hodi k njemu v hišo – kaj tu ni jasno?
4. Če sta si omislila živali na tuji zemlji (tastova zemlja), je to izključno vajina krivda in slepomišenje. Znebita se živali. Ko bosta živela na svojem, pa si jih spet omislita.
5. To je življenje. Včasih je preprosto, včasih pa ne. Ne rini z glavo skozi zid. Zlasti ne, če je to tuj zid, ne pa tvoj.
6. Če sta 22 in 24 to pomeni, da sta ali študenta ali pa brezposelna. Upam, da prvo. Torej hitro knjige v roke, potrpet ta čas (tudi brez vikend sobivanja), doštudirat in poiskat job. Potem pa na svoje. Če pa sta brezposelna, potem pa je samo eno, poiskat job in it na svoje. Obe poti sta si pravzaprav zelo podobni.
7. In ne razglabljaj preveč o “hudobnem” tastu – on je kakršen je. In zaradi svoje bodoče snahe se prav gotovo ne bo spreminjal. Raje ti poglej, kaj lahko narediš za svojo prihodnost, ne pa da se obešaš po drugih.

A nimaš čisto nič ponosa, da se hodiš smešit nekam, kjer se delajo norca iz tebe? Pa kaj ti je, si mogoče mazohist? Zakaj točno rabiš te nizke udarce in poniževanje?

Najprej si odgovori na ta vprašanja, potem pa se s fantom usedita na nekam nevtralnem terenu in karte na mizo. Če nimata denarja za najem, potem si druženje organizirajta tako, da se bosta OBA počutila kolikor toliko normalno. Ker tole ni za nikamor. Pa pozabi njegovo mamo, sestro, tasta, hišo, živali… nič od tega ni tvoje in absolutno nobene pravice nimaš računati na karkoli od tega. Na malo prijaznosti že, ne pa tudi na brezplačno bivanje v tuji hiši. Oba sta že nekaj časa polnoletna, kar pomeni, da ni nihče dolžan skrbeti za vaju, vse je samo dobra volja staršev. Dokler fantič ne bo imel ničesar svojega, nima pravice zahtevati ničesar niti zase, kaj šele za svoje prijatelje ali dekle. Tako na žalost je, nehajta se slepiti. Če mu je res do tebe, bo zavihal rokave in se potrudil obdržati dekle, se pravi zaslužiti denar za najemnino. Pri teh letih res ni treba, da parazitirata v tuji hiši na tuje stroške in računata na njihovo dobro voljo in spoštovanje.

Postavita se na svoje noge ali pa prekinita zvezo.

Tast te videti ne more, ti pa še kar lezeš tja?

Meni bi samo enkrat to rekel pa me nebi ne on, ne njegov sinko nikoli več videla. Pri meni se mora vsak hitro odločiti – ali fotru pove kar mu gre (če je fotr pač “pameten”) pa gre na svoje in imava mir ali pa bo sam ostal. Če me nekje nekdo ne mara – mene tam ni. Na srečo sem do sedaj imela same zelo v redu “taste in tašče”.

Znanke tast tudi že od vsega začetka videt ne more. Kao ona ni po njegovem okusu. Menda je tast pričakoval, da ga bo sin za vsako punco posebej vprašal ali je njemu všeč ali ne. Je imel mož pred njo kar nekaj punc pa je tast vse hitro odgnal. Ona budala je pa vztrajala in se z sinkotom poročila. Sedaj ji tast dela takšne in drugačne probleme, da se ji že kar meša.

Če si pametna beži čimprej stran.

Ja nekaj je narobe, najprej mi pojasni tvoj vir dohodka, fantov vir dohodka, predstavljam si da sta oba lenuha, tasta pa tudi ne razumem, a je hudič v njemu, ali je pa toliko žleht.

Eni ste se pa pustite poniževat do amena. Zakaj hodiš k tastarmu, zakaj mu pospravljaš?

Ljubi bog, ne morem verjeti. Avtorica, očitno si tip človeka, po katerem lahko max tlačijo. Tvoj fant je en drek vreden, da dovoli to, čeprav praviš da se z očetom ne razume, to tolerira, saj se ni odselil. Kako sploh lahko hodiš k njemu domov ??? Če je fant na kmetiji, torej bo verjetno tam ostal. In ti boš pristala na tako življenje, kjer se boste kregali ? Potem pa se čudimo, da je toliko družinskih tragedij.

zelo rada sem pri fantu ker imava tudi živalce za katere tudi skrbim.. Fant živi na podeželju[/quote]

Ti nisi pri fantu, ampak pri njegovem očetu, v njegovi hiši. Tast ima na svojem pravico, da se obnaša po svoji volji. To ni fantova hiša. Pojdita vidva raje na svoje.

Ti imaš pa pravico, da tastu, ko bo star in bo potreboval pomoč, obrneš hrbet.

New Report

Close