Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Tast un tašča, zlata poroka

Tast un tašča, zlata poroka

Tast in tašča bosta proslavljala zlato poroko. Otroci (moj mož in njegova sestra) so jima kupili dopust na morju. Na praznovanje sta povabljena tudi moja starša in nihče nima ideje kaj jima kupiti, da ne bo kak lovilec prahu, da ne bo predrago… Ker tukaj vse veste, zbiram ideje. Hvala.

če ne veš, kaj kupit, potem podariš denar ali bone.
pa je zadeva rešena.

Glej, najbolje, da malo premisliš, če sta kdaj izrazila kako željo, kaj bi bilo fajn, da bi imela, ampak nimata, ker si tega ne moreta privoščiti (v mejah normale, seveda).

Če nimate nobene ideje, pa so res boni najboljša rešitev.

Denar?
Jaz sem imela slabo izkušnjo glede denarja. Z možem sva tašči za okroglo obletnico poleg šopka in majhne pozornosti dala še kuverto z denarjem, saj je tašča ob vsakem obisku dala vedeti, da naj ji ničesar ne nosimo,. ker ima vse, kar rabi in da niti nima kam več kaj dati. Je tudi po ovinkih nakazala, da bi ji denar prav prišel. Sva dala denar(nima veze koliko), ona pa je čez kakšno uro dala denar svoji hčeri. Tega ne bi niti vedela, ampak sem šla za mojim otrokom (v bližini stopnice) in sem slučajno videla, ko je v dnevni sobi ta isto kuverto, (ki sem jo sama okrasila in zato sem tudi vedela, kaj je to za kuverto in kaj je noter), izročila svoji hčeri z besedami: To pospravi, ti to bolj potrebuješ, kot jaz!
Bila šokirana zaradi tega, še bolj pa, ko ji je mož to omenil, potem pa je rekla, da niti v dnevni sobi ni bila cel dan, ne da bi dala denar naprej.

Ej, sem si rekla, nikoli več denarja nikomur, še najmanj pa njej. Rajši ji prinesem skuhano hrano, če ne bo imela za jesti, kot pa da ji dam denar, da si jo kupi. ker vprašanje, kam bi denar spet romal…

Joj ne morem denarja, ga imata zadosti. V bistvu imata vsega zadosti, ravno v tem je problem. Bone pa tudi ne. Kakšne bone le lahko daš starejšim ljudem ?

desetaka – od teh šoping centrov, ki so po celi sloveniji. a če so starejši, pa si ne kupujejo ničesar več?
ali pa bone od turističnih agencij, ne boš verjela, jih tudi imajo. pa porabita za kak izlet v toplice.

desetaka – od teh šoping centrov, ki so po celi sloveniji. a če so starejši, pa si ne kupujejo ničesar več?
ali pa bone od turističnih agencij, ne boš verjela, jih tudi imajo. pa porabita za kak izlet v toplice.[/quote]

Poslušaj, bona od New Yorkerja jima pač ne moremo podariti, se ti ne zdi. Ne gre za kak navaden RD, pač pa za zlato poroko. Bon za toplice je dobra ideja, samo finančno prevelik zalogaj za nekoga, ki ni ožja družina. Iščemo simbolično darilo. Je to tako težko razbrati iz mojega posta ?

ali pa bone od turističnih agencij, ne boš verjela, jih tudi imajo. pa porabita za kak izlet v toplice.[/quote]

Poslušaj, bona od New Yorkerja jima pač ne moremo podariti, se ti ne zdi. Ne gre za kak navaden RD, pač pa za zlato poroko. Bon za toplice je dobra ideja, samo finančno prevelik zalogaj za nekoga, ki ni ožja družina. Iščemo simbolično darilo. Je to tako težko razbrati iz mojega posta ?[/quote]
v city parku ni glih ena sama trgovina, ampak jih je mali miljon, ne samo new yorker. bon za toplice je pa lahko tudi za enodnevno kopanje, ni treba, da je štirinajst dni polni penzion.

ampak če hočeš komplicirat, boš pri vsaki stvari kompliciral. a ne da…
pa kupite en praholovc za 7 evrov, če misliš, da bo to boljše…

Kot simbolično darilo za tiste, ki imajo vsega dovolj, bi jim podarila unikatno svečo. Izdelujejo zelo lepe, z veliko motivi in tekst oziroma napisi so lahko prav posebej naročeni za obdarovanca…

mah in kakšna korist je pol od te sveče?
mene to že ne bi ganilo, res ne

Moja tast in tašča sta dobila darilni bon za 3-dnevno bivanje v termah Banovci z vključenim kopanjem seveda. Po vrnitvi sta bila navdušena, čeprav sta na začetku bolj tko tko sprejela. Najbolj pa je bil tast vesel v ceno vključenega tečaja za čebelarja, izlet na Muro in k mlinarju,…

Svečo? Ta je pa zmagovalna … le kdo bi si želel svečo in to z napisom? Stran vržen denar, po moje.
Takim, ki imajo vsega polno rit, se podari gospe lep šopek, gospodu res dobro buteljko recimo.

Poglej bone Zvezdar (v google vpisi zvezdar in ti bo vrglo ven). Imaš pakete različnih vrednosti in sama potem izbereta, kateri bon bosta koristila.

Poslušaj, bona od New Yorkerja jima pač ne moremo podariti, se ti ne zdi. Ne gre za kak navaden RD, pač pa za zlato poroko. Bon za toplice je dobra ideja, samo finančno prevelik zalogaj za nekoga, ki ni ožja družina. Iščemo simbolično darilo. Je to tako težko razbrati iz mojega posta ?[/quote]
v city parku ni glih ena sama trgovina, ampak jih je mali miljon, ne samo new yorker. bon za toplice je pa lahko tudi za enodnevno kopanje, ni treba, da je štirinajst dni polni penzion.

ampak če hočeš komplicirat, boš pri vsaki stvari kompliciral. a ne da…
pa kupite en praholovc za 7 evrov, če misliš, da bo to boljše…[/quote]

In ti si prepričana, da sta ljubljančana. Sta starejša človeka, ki se niti v sanjah ne bi peljala 100 km daleč, da izkoristita en bon za ne vem kaj v city parku. Če napišem, da ne pride v poštev, že vem zakaj to napišem in prosim ne me prepričevati o nasprotnem. Bon za toplice odpade, saj so vse preko 150 km oddaljene od nas in tudi kopanje v bazenih jima ne pomeni kaj dosti.
Nič ne kompliciram, rada bi le, da dobita nekaj s čimer bosta zadovoljna in, da ne bo predrago.
Res ne vem kaj si se tako spravila name, ko sem napisala, da tvoj predlog ne pride v poštev.

Uh bonov kolikor hočeš: lahko jima recimo kupite bon za prelet s helikopterjem nad Triglavom (to je dobil moj “tast” za abrahama npr.) polet z balonom verjetno ni več aktualen, lahko bone za savnanje, lahko bone za kakšne masažice, ali pa naprimer za izlet v Benetke. Možnosti je ogromno od tistih cenovno ugodnejših do dražjih. Odvisno kaj tast in tašča rada počneta nenazadnje tudi koliko sta pokretna.

Hvala za tole idejo. Bojim se, da ne bo nič uporabnega, saj sta onadva taka malo čudna človeka. Vsega imata dovolj, zanima ju ne nič posebnega… Res težko za najti pravo darilo.

Ojoj saj vem, da dobro misliš, samo helikopterji, savne in masažice…tako boni bi šli v smeti. Benetke so predrage.

mah in kakšna korist je pol od te sveče?
mene to že ne bi ganilo, res ne[/quote]

…tebe ne bi ganilo, ker nisi toliko stara, njiju pa mogoče bi.
Naša dva recimo je. Je pa res, da smo si različni.

Jaz bi kupila tisti šampanjec z zlatimi lističi + eno lepo lončnico orhidejo. Bi dala v cvetličarni zavit in čestitko zraven, da se ve od koga je.

Jaz – priznam – sem bolj pristaš praktičnih daril. Mogoče so tudi taki časi – praholovci so res metanje
denarja stran.
– mogoče kakšno enoletno naročilo na kakšno revijo, ki bi ju zanimala?
– ena košara dobrot (sadje, kakšna dobra salama, vino)
– kakšen bolj široko zastavljen športni pripomoček – recimo teleskopske palice za na sprehode, ali
posoda za piknike ali taborenje

Ojoj saj vem, da dobro misliš, samo helikopterji, savne in masažice…tako boni bi šli v smeti. Benetke so predrage.[/quote]

na raznih kuponkotih ves čas ponavljajo ponudbe za izlet v Benetke in sicer za 30€ po osebi-to pa le ni tako drago.
Za svečo pa tudi sama mislim da je samo še en lovilec prahu.

Kakšen izlet bi bil mogoče še najboljša varjanta. Moram poiskati kakega lokalnega ponudnika. Večina agencij ima odhode iz Ljubljane, kar že spet predstavlja zanju svojevrsten podvig. Saj vem, da že težim, samo onadva sta res malo tako… težka za obdarovanje. Vsak posebej še še, skupaj pa…

Kaj pa kovček ali kozmetični kovček da bosta imela za na morje. Ali dve blazini za na morje ali celo ležalnik, če ga imata kam dati? Ali dve enaki veliki brisači, hladilno torbo….Ali pa poglejte ponudbo na destinaciji kamor gresta pa tam kaj vplačajte…izlet z barko na sosednji otok npr.

Če gre za simbolično darilo, predlagam:
– košaro izbranih čajev in medu,
– košaro različnih olj (oljčnega, bučnega, orehovega, … in balzamičnih kisov),
– košaro različnih suhomesnatih izdelkov in sira, zraven pa buteljko vina (kot je že ena pred mano predlagala),
– če je kje v bližini kakšno gledališče, bi bili v redu vstopnici za gledališko predstavo (npr. Špas teater iz Mengša)
– vstopnici za koncert narodnozabavnega ansambla (npr. Modrijani ali kaj podobnega)

Podariš npr. nekaj denarja za akcijo Botrstvo http://www.val202.si/botrstvo/. Izbereš si eno izmed predstavljenih zgodb, denar nakažeš na račun za to družino, natisneš zgodbo in dodaš sporočilo osebno sporočilo. Tako smo mi ta konec tedna naredili za mojega očeta. Bil je – srečen! Ves čas je ponavljal, kako da se on tega nikoli ne bi domislil in da je ta naša gesta zanj boljša od vsakega darila, ker da ima vse, kar potrebuje.

New Report

Close