Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika TATARSKI BIFTEK PORJAVI

TATARSKI BIFTEK PORJAVI

mene pa zanima, zakaj mi tatarski biftek porjavi, nekje pa vidim, da ostane svetlejši, bolj rdečkast. kaj je fora tega?

oksidativni proces krvi – meso je surovo in krvavo, ne?

tsiti biftek, ki je lepo rožnat, je pa obdelan s konzervanski ali pakiran v plinski barieri ( kot večina vakumpak mesa in izdelkov iz mesa)….

Veliko bolje je, da porjavi, ima precej manj umetne svinjarije v sebi. Ni vrag, če ne bodo počasi začeli pri kupljenih dodajat rjavega barvila, da bo zgledal bolj “bio”.

Prekrijes ga s folijo, pa bo bistveno manj spremenil barvo.

En znanec, ki ga dela za prodajo, je rekel, da biftek spremeni barvo zaradi svežih začimb in zelišč. On uporablja suhe začimbe in zelišča, tudi česen in čebulo v prahu.


Oksidira! Rdečkast ostane tisti, ki mu dodajo barvo!

New Report

Close