Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tattoo in alergija na mačke

Tattoo in alergija na mačke

Zdravo
Včeraj sem si šla delat tattoo na zgornjo stran podlaketi.
Doma imam 2 mucki (zunanji) in sem nanju alergična – začnem se solziti, kihati, včasih se mi na nogah naredijo izpuščaji če imam izpostavljene (kratke hlače). Predvsem zaradi teh izpuščajev me zanima kako in kaj… strah me je tattoo izpostavit ko sem z muckama (v procesu celjenja), da koža ne bi slabo odreagirala na alergijo…
Zdaj me pa zanima, ali je vredu če si za tisti čas ko sem z njima dam preko tattooja folijo ali ne?
Danes sem to poskusila, ko pa sem prišla noter in sem si folijo odstranila, je bilo na foliji veliko odvečne barve – zaradi vročine in potenja – pa me zanima če to lahko počnem, ali ni dobro da se koža na tistem mestu tako poti?
Če pa ima še kdo kakšen predlog, pa kar na dan z njim (razen tega naj se znebim muck ker se jih definitivno ne bom) 🙂

Ne folijo gor dajat!
Pod folijo se koža poti, na koži so bakterije, ti imaš preluknjano kožo od tatuja in se ti komot vname.
Če se zagnoji ne bo tatuja, bodo samo brazgotine…

Kot prvo si si izbrala popolnoma napačen čas za delat tattooje (poletje, vročina, sonce, bazeni, morje).
Verjetno so ti dali navodila, kako se ravna v procesu celjenja.
Tri tedne se moraš izogibat močnemu soncu, morju, bazenom, koneckoncev tudi muckam, če si nanje alergična.
Mazat večkrat na dan z bepantenom plus in umivat z vodo.
Folij ipd.obližev se ne daje več nazaj gor (razen tistega prvega prvih nekaj ur, ki so ti ga dali gor).
Jaz bi na tvojem mestu imela kakšno tanjšo majčko z dolgimi rokavi gor in se izogibala pretirani igri z mucki, prve tri tedne. Ne pusti da ti preveč skačejo gor po rokah, ker verjetno ni ravno najbolje, če te opraskajo ravno tam, kjer se ti celi tattoo.
Ja, ti bo vroče, ampak, to je pač cena, za izbiro nepravega tajminga..

Naslednjič izberi pomlad in jesen (pozimi so kake saune in bazeni, kar tudi ne pride prav).

Najlepša hvala za odgovore! 🙂
Soncu se tako ali tako na veliko izogibam, sem večino časa notri ali pa v senci (če pa sem za kratek čas na soncu si pa tattoo pokrijem s kakšno jopico, tudi na morje ali na bazen v kratkem nimam namena iti tako da mi je bil problem edino z muckami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close