Tattoo – zaposlitev?
Odvisno za kakšno delovno mesto. Za delo z ljudmi ne. Za čepenje v pisarni ja. Zakaj? Ker je od mnenja ljudi odvisno, kako uspešen boš. In ker je tattoo še vedno veliko ljudem nesprejemljiv oziroma je za njih asociacija na nekaj negativnega, pač ne potrebujem slabe reklame v firmi. Tudi če nimam nič proti tattoojem, nasprotno, so mi celo všeč, moje mnenje tu ne koristi, če je moj uspeh odvisen od mnenja ljudi. Žal.
Ne.
Tako kot se ne bi zapletal s potetovirano babo. V poletnih mesecih se jih precej vidi. Takoj vem, da je to pokvarjena roba.
https://www.healthline.com/health/tattoo-side-effects#risks
https://listsurge.com/top-10-negative-side-effects-permanent-tattoos/
Je pa to precej odvisno od nekih ciljev, smernic, organizacijske kulture, šeg in navad v nekem poslovnem okolju. V bankah npr. sigurno, da imajo bolj strožja pravila glede tega.
Ja to mene tudi zanima. Imam že dva tatuja, sicer na nevidnih mestih (za ušesom in na boku), ampak me zadnje čase mika, da bi si dala naredit še enega na podlahtnici. (jelena ali volka, geomeric).
Po eni strani razumem, da je težko zaposliti človeka, ki ima tatu na vidnem mestu in zgleda rahlo negativno, ampak to še ne definira njegove osebnosti, sposobnosti za opravljanje dela.
Ampak, če pogledamo po zgodovini, tudi eni največjih svetovnih politikov, poslovnikov so imeli tatuje (Justin Trudeau, Nikolaj II, Caroline Kennedy… ), in jih ni to nič oviralo pri opravljanju njihovega dela.
Tatoo definira ravno osebnost. Sposobnosti ne, osebnost pa definitivno. Cele značajske študije so narejene o tem, kdo so ljudje, ki se dajo tetovirati. In ja, delodajalec se ima pravico odločiti, da ne želi v ekipi človeka z osebnostnimi značilnostmi, ki opredeljujejo tetovirance. S tem se morate sprijazniti preden se odločite za tak poseg na telo. O tem, da je to grdo, niti ne bom, ker je to stvar posameznika. Bo pa zanimivo, kaj se bo zgodilo, ko to ne bo več moderno ter in. Takrat bodo cveteli pa laserski dermatološki studii kot zdaj tatoo studii. Glavno, da kroži denar.
Ko k meni pridejo na razgovor, najprej jih vse pošljem v laboratorij – kri, urin, itd.
Potem sledi RTG, pa razne magnetne resonance, itd.
V kadrovski sem zaposlil strokovnjaka za rodoslovje in imenoslovje. Ta preuči v nulo družinsko drevo vsakega.
Imam hekerja, ki vdre v računalnik kandidatov in brska po datotekah itd.
V knjižnici mi posredujejo sezname knjig, ki jih kandidati berejo. No, s tem se ne matram dosti, ker se na splošno bere zelo malo.
Na banki pa me razsvetlijo o finančni opismenjenosti bodočih zaposlenih.
Edini dovoljeni tatuji, sta začetnici mojega imena in priimka. Po možnosti znotraj lovorjevega venca: Veni, Vidi, Tatuji.
Večji je tatu, večja je možnost, da bodo podpisali pogodbo za nedoločen čas.
Ko k meni pridejo na razgovor, najprej jih vse pošljem v laboratorij – kri, urin, itd.
Potem sledi RTG, pa razne magnetne resonance, itd.
V kadrovski sem zaposlil strokovnjaka za rodoslovje in imenoslovje. Ta preuči v nulo družinsko drevo vsakega.
Imam hekerja, ki vdre v računalnik kandidatov in brska po datotekah itd.
V knjižnici mi posredujejo sezname knjig, ki jih kandidati berejo. No, s tem se ne matram dosti, ker se na splošno bere zelo malo.
Na banki pa me razsvetlijo o finančni opismenjenosti bodočih zaposlenih.
Edini dovoljeni tatuji, sta začetnici mojega imena in priimka. Po možnosti znotraj lovorjevega venca: Veni, Vidi, Tatuji.
Večji je tatu, večja je možnost, da bodo podpisali pogodbo za nedoločen čas.
[/quote]
Kam lahko pošljem prijavo za delo?
Če ustrezaš razpisanim kriterijem in se izkažeš v poskusnem obdobju, DA. Drugače NE.
Bolj kot tatuji naj vas skrbijo vaše objave na družbenih omrežjih in odnosi v bivših firmah in priporočila. Povem iz prve roke: VSE preverijo. Slovenija je tako majhna, da lahko po FB (in drugje) še tako zaklepate objave, se najde frend od frenda, ki ima frenda s frendom v zvezi z vami;)