Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Tavševa

Tavševa

Tavševa je edina, ki si je javno upala povedati resnico, za razliko od drugih, ki veliko govorijo, povedo pa ničesar.

Ka je pa povedva!?

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Ampak ponavadi je fino, če povedano podkrepiš tudi z dokazi.

Kar pa zanjo žal ni mogoče trditi.

Ampak ponavadi je fino, če povedano podkrepiš tudi z dokazi.

Kar pa zanjo žal ni mogoče trditi.[/quote]

ma dej nehej, kako ni podkrepila z dokazi, a 160 izpiskov in pisem (zbranih v 3 dneh) ni dovolj, al kako??

Tavševi kapo dol!!! Edina je, ki je javno opozorila med politiki, da revščina dejansko obstaja v Sloveniji in da ni vse tako rožnato, kot nam opeva Janša…Seveda Janša to opeva, ker ne želi priznati, da je slabo vodil državo na socialnem področju!!! Tudi če je želela sam kupovati glasove s to izjavo, je mojega kupila!!! Če bi imeli take vse politike, bi bili kmalu socialna država kot Švedska!

potem ima dva glasova!

na volitvah jih bo še ene par (žlahta…)

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Jaz mislim, da bo prevzela vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volilcev SDSu, vsaj tistih, ki so leta 2004 volili Janšo, zato ker jim je obljubljal višje plače(evropske) ter višje pokojnine… Do volitev še nbi daleč, nič bati….

Mislim, da ne. Ironično se mi zdi, da bo izgubila ravno zaradi nizkih vložkov v marketing, čeprav si zasluži veliko glasov.

Skandinavske države so se v zadnjih 20 letih kar spremenile. Kar so ugotovili tudi naši sindikalisti, ko so imeli strokovno ekskurzijo po skandinaviji že pred nekaj leti. Zato tudi nimajo več polnih ust o skandinavskem modelu (če si pozoren pri raznoraznih intervjujih in okroglih mizah). Npr. delavec ni več zaščiten kot kočevski medved, saj ga je precej lažje odpustiti kot pri nas. Če se ne motim, so z izjemo Norveške tudi davki na delo nižji kot pri nas (sem prištevam tudi raznorazne prispevke, ne samo dohodnino), ker so ugotovili, da je pametno obdavčiti tudi lastnino, npr. nepremičnine, če hočeš, da imaš zdrav trg dela, ne pa da vse gospodarstvo škriplje pod davčnim primežom. Potem so tukaj tudi strožji pogoji upokojevanja. In tako naprej.

In sedaj praviš, da je lažje živeti v Sloveniji kot na Švedskem in da je Slovenija bolj socialna država kot švedska, ne vem na katerem planetu živiš, razn če si edn tistih v sloveniji, ki prejema višino švedske plače, potem te čisto razumem!

Skandinavske države so se v zadnjih 20 letih kar spremenile. Kar so ugotovili tudi naši sindikalisti, ko so imeli strokovno ekskurzijo po skandinaviji že pred nekaj leti. Zato tudi nimajo več polnih ust o skandinavskem modelu (če si pozoren pri raznoraznih intervjujih in okroglih mizah). Npr. delavec ni več zaščiten kot kočevski medved, saj ga je precej lažje odpustiti kot pri nas. Če se ne motim, so z izjemo Norveške tudi davki na delo nižji kot pri nas (sem prištevam tudi raznorazne prispevke, ne samo dohodnino), ker so ugotovili, da je pametno obdavčiti tudi lastnino, npr. nepremičnine, če hočeš, da imaš zdrav trg dela, ne pa da vse gospodarstvo škriplje pod davčnim primežom. Potem so tukaj tudi strožji pogoji upokojevanja. In tako naprej.[/quote]

zakaj pa še nimamo davka na nepremičnine, kaj misliš, a????

Za to ker so komunajzarji največji lastniki nepremičnin…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

dragi frančišek, morala bi ga sprejeti ta vlada, prejšnja je naredila osnovo za ta zakon, torj nimajo komunajzerji nič pri tem. (popis nepremičnin je pa tudi ža davno opravljen)

A je to tako težko razumeti ? Standard in socialne pravice nista neločljivi kategoriji. Ena najbogatejših držav, Nizozemska, ima tak nivo socialnih pravic, da bi Semoliča doletel infarkt, če bi pri nas padli na njihov nivo. In nedolgo nazaj smo imeli sistem, ki je povsem v ospredje postavil delavca in njegove pravice. Pomisli, kaj se je tistim sistemom zgodilo.

Tako da, ja, skandinavske države so se kar spremenile, niso več tisto, kar so bile v 70-ih in 80-ih. Daj se malo informiraj.

A je to tako težko razumeti ? Standard in socialne pravice nista neločljivi kategoriji. Ena najbogatejših držav, Nizozemska, ima tak nivo socialnih pravic, da bi Semoliča doletel infarkt, če bi pri nas padli na njihov nivo. In nedolgo nazaj smo imeli sistem, ki je povsem v ospredje postavil delavca in njegove pravice. Pomisli, kaj se je tistim sistemom zgodilo.

Tako da, ja, skandinavske države so se kar spremenile, niso več tisto, kar so bile v 70-ih in 80-ih. Daj se malo informiraj.[/quote]

ma sedaj pa res ne vem več, ali na tem forumu sodelujejo samo požrešni kapitalisti, al kako???

valda imajo delavci pravice in prav je da so v ospredju, saj so edini, ki kapitalistu pridelajo dobiček, mar ne.

poglejte si primer ELEKTRONČKA in njegovega lastnika, ve kaj dela, zato so njegovi delavci zanj na prvem mestu, pa naredi več dobička kot marsikdo drug.

Joj, kakšno razmišljanje. Skoraj škoda izgubljati besed … kdo pa je kapitalist ? In kdo delavec ? Madonca, govorimo preprosot o dveh subjektih, ki podpišeta pogodbo o sodelovanju. Ta pogodba je posebne vrste, ampak še zmeraj gre samo za pogodbo, s katero se strinjata obe pogodbeni stranki (kar sta dokazali s podpisom). Gre torej za obojestransko korist. Mislim, no, glede takih osnov se je potrebno pregovarjati. Pejte nazaj v šolo.

Ne mešaj podjetja in države. Poznam podjetja (konkretno v ZDA), ki nudijo zaposlenim predšolsko varstvo otrok, 24h zdravnika na lokaciji podjetja, brezplačno hrano (in kuharja), masažo, in tako naprej. Skratka zadeve o katerih lahko samo sanjamo, da nam jih bo omogočila država. Zakaj ? Ker je to ZELO drago in ni je države na tem svetu, ki bi to lahko nudila vsem prebivalcem. In seveda je povsem logično, da bo zadovoljen delavec bolj produktiven kot nezadovoljen, kar dobro ve vsak lastnik podjetja. Nezadovoljen delavec bo pač zamenjal službo. Meni so te zadeve povsem jasne, kar mi pa ni jasno je to, da mnogi hočejo imeti vseobsegajočo državo z sposobnostmi božanstva. “Država ki ti lahko vse nudi, ti lahko tudi vse vzame,” je rekel nek modri mož pred par stoletji.

Joj, kakšno razmišljanje. Skoraj škoda izgubljati besed … kdo pa je kapitalist ? In kdo delavec ? Madonca, govorimo preprosot o dveh subjektih, ki podpišeta pogodbo o sodelovanju. Ta pogodba je posebne vrste, ampak še zmeraj gre samo za pogodbo, s katero se strinjata obe pogodbeni stranki (kar sta dokazali s podpisom). Gre torej za obojestransko korist. Mislim, no, glede takih osnov se je potrebno pregovarjati. Pejte nazaj v šolo.

Ne mešaj podjetja in države. Poznam podjetja (konkretno v ZDA), ki nudijo zaposlenim predšolsko varstvo otrok, 24h zdravnika na lokaciji podjetja, brezplačno hrano (in kuharja), masažo, in tako naprej. Skratka zadeve o katerih lahko samo sanjamo, da nam jih bo omogočila država. Zakaj ? Ker je to ZELO drago in ni je države na tem svetu, ki bi to lahko nudila vsem prebivalcem. In seveda je povsem logično, da bo zadovoljen delavec bolj produktiven kot nezadovoljen, kar dobro ve vsak lastnik podjetja. Nezadovoljen delavec bo pač zamenjal službo. Meni so te zadeve povsem jasne, kar mi pa ni jasno je to, da mnogi hočejo imeti vseobsegajočo državo z sposobnostmi božanstva. “Država ki ti lahko vse nudi, ti lahko tudi vse vzame,” je rekel nek modri mož pred par stoletji.[/quote]

da začnem od spodaj: kdo tvori državo??? Kaj je država? se učijo otroci že v OŠ, tako da mislim ne bo težko odgovoriti.

hja jaz jih poznam tudi pri nas, pa pri bljižnih sosedih tudi, tako da ni potrebe it čez lužo, ampak, za ta podjetja je čakalna vrsta zaposlitve zelo dolga, običajuno delovce najdejo sami.

se strinjam, nezadovoljen delavec bo poskušal zamenjati službo, pa jo bo lahko, je pri nas to tako enostavno, povej??

žal zaenkrat lahko mešam še podjetja in državo, ker ima država še veliko podjetji v lasti in tam imajo ljudje, neboš verjel, tudi zelo slabe plače, če ne najslabše, medtem pa menedžerji, da ne govorim.

sicer smo pa govorili o delavskih pravicah in njihovih mestih, kajne?

New Report

Close