Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Team building

Team building

[/quote]

Totalno bedno je eno soboto reskirat za to, da se gleda, kako eni lezejo v rit in hinavijo in na ta način pridobivajo boljšo pozicijo. Niti pod razno se ne mislim komu hinavsko smejčkat. Če me to stane položaja in ugleda, naj bo tako. Če je bolj od dela cenjeno in plačano prilizovanje, hvala, ampak mene ni zraven.

Še bolj bedno pa je gledanje, kako se smejčkajo eden drugemu med kolegi, pa se ve, kako si zasajajo nože v hrbet. Tega se že ne grem, ker del tega nisem, razen, če me prisiliš.

Namesto organizacije nekih novidobnih hepi-hepi dogodkov se raje loti organizacije dobre delovne klime sproti. Seveda je to dosti tezje in ni moderno, rezultati pa so dosti boljsi. In ko bodo zaposleni iskreno sodelovali, si pomgali in se ne tozarili med sabo, bodo kar sami kdaj zavihali rokave in organizirali kaki piknik ali sli po sihtu na kavo.

[/quote]
Da. Prav zato, ke je že 1/3 dovolj. Podoben občutek imam ko gre za nadure. Če gre za nujno stvar, ni problema, če gre pa za neumnost, pa prav hudega veselja nimam. In mimogrede, kjer delam, se zastopimo razmeroma dobro. In imamo tim bilding 24/7/356.

Namesto organizacije nekih novidobnih hepi-hepi dogodkov se raje loti organizacije dobre delovne klime sproti. Seveda je to dosti tezje in ni moderno, rezultati pa so dosti boljsi. In ko bodo zaposleni iskreno sodelovali, si pomgali in se ne tozarili med sabo, bodo kar sami kdaj zavihali rokave in organizirali kaki piknik ali sli po sihtu na kavo.[/quote]

Se strinjam z napisanim.

Še preveč časa preživim v službi, tako, da nimam namena hoditi še na razne team buildinge in gledati sodelavce, ki se hinavsko smehljajo in se prilizujejo šefom. Mi gre na bruhanje od takih ljudi.

Se vse potrpi..ce je pa v privat casu je zguba zivljenja..

Eni nikoli ne bi nič naredili, se ničesar udeležili, so pa prvi v vrsti ko se zgražajo nad klimo v firmi.

Tocno to. Se ena neumna ameriska novotarija, ki jo forsirajo nadebudni japiji, ki hocejo nekaj na silo.

Teambuilding so amreiška japi sranja. Ko bom imela plači kot ameriški japi….pa grem z veseljem:)

[/quote]

Ja mi je. Moj delavnik je 40 urni delavnik in za točno toliko sem plačana. Ostalo je moj prosti čas, čas za družino in ostalo. Šefi in sodelavci v ta čas ne pašejo, na noben način.

Ne vem, zakaj bi se nečesa udeleževala, če čez celo leto odnosi niso korektni in fer. Samo zato, da na ven izgledamo kot srečna družinica. Ni šans, jaz se tega ne grem.

[/quote]

Ja, meni je to res bedno. Odnosi v podnu, šef izkoriščevalski, jaz pa naj se še v svojem prostem času grem nek cirkus in se prisiljeno smejčkam, da bo zgledalo, da je vse ok.
Klime se ne popravlja s tim bildingi in nekakšnimi izleti, ampak s korektnim odnosom do zaposlenih in s korektnim plačilom. Je pa res, da je to težje kot enkrat na 4 mesece organizirat cirkus.

[/quote]

Ne vemo kako je v vaši firmi. Ampak v večini firm je tako, da se ljudem ne da gledati v službenem času hinavcev, zahrbtnežev, grebatorjev…kaj šele, da bi jih gledali v privat času z neko idejo, ki se ji reče team building pogruntavščina. Zakaj bi se nekaj pretvarjali? Ko imaš opravka s hinavci, zahrbtneži, manipulatorji itd. ti zdrava pamet pravi, da se s takimi osebami nimaš kaj družit in kao nekaj bildat ampak bi jih za prvim ovinkom najraje treščil z dilo po glavi, če bi bilo dovoljeno. Noben team building ne pomaga, če odnosi niso urejeni. Lahko se samo pretvarjamo…ampak jaz se ne bom pretvarjal zato ne grem, razen če določenih oseb ne bi bilo na dogodku. To pa vem, da ni možno. Če v službenem času ne morem izbirat s kom imam opravka, definitivno lahko izbiram v privat življenju.

Se ne udeležujem več. A da bi morala še dodatno poslušati tiste, ki že v službi težijo in zatirajo druge? Ne, hvala.

Imamo ga vsako leto…več al manj traja cel dan, bli smo pa tud že 2 dni. Kar se tiče druženja (če je sevda prava ekipa), je čist kul. Dvomim pa da se zarad tega skrhani odnosi kaj popravijo.
Vedno imam tut kakšnega predavatelja. Lani smo meli Janija Prgiča in je blo top!
Bistvo TB je da se po končanih igrah in predavanju začnemo nažirat s hrano in pjačo, pa densat. Sledi razvrat pozno čez mrak. Dokler organizatorjem ne začnemo najedat in nas počas sterajo domov.

Kaj naj rečem, tudi mi imamo Team buidinge, ki so postali kar malce vsiljivi in vedno eno in isto, en sam otroški vrtce, pa nič ne odnesemo.
Moram priznat, da smo imeli pa lansko leto Survival, nad katerim smo bili vsi navdušeni. Odbita stvar, pa še pono koristnih stvari, smo bli kot otroc.

Spodaj je link, če koga zanima Vaš link
https://www.nomad2000.si/ultimate-survival

Ti si vsiljiv s to bebavo samopromocijo, a ti gre tako slabo, da si niti ene reklame ne moreš plačat? In če lažeš takole po forumih, kakšen si potem šele v biznisu.

Japiji z amero modnimi muhami zdaj delajo celo znanost in dajejo fensi imena temu, čemur smo včasih rekli pijanka ali sindikalc. Ej, je bilo veselo in marsikaj nepozabno ;). Nobenih prodajalcev megle alias koučev nismo rabili. Res, da smo bili mlajši, brez otrok, a bili smo bolj brezskrbni in neobremenjeni, sodelavci v pravem pomenu besede in ne tekmeci. Danes pa – hvala lepa za prisilna druženja, motiviranja. Dajte mi mir s to navlako in mi ne uničujte časa, ki ga rabim zase in za svojo družino.

Tretjino lajfa preživimo v službi, marsikje se običajno dela več kot 8 ur, in to med ljudmi, ki jih nisi sam izbral za svojo družbo. A zdaj naj bi pa še v soboto rinil nekam z njimi namesto, da sem z družino ali družbo, ki si jo izberem sama. Ali pa preprosto v miru počivam, ker sem utrujena od službe?

V našem podjetju smo že dlje časa razmišljali da bi kaj takega tudi sami preskusili. Na začetku smo bili malo skeptični saj nismo želeli klasičnega vikend dopusta kjer bi vsi takoj po prihodu zavili v bližnjo gostilno, ampak smo želeli nekaj v smislu iger. Na trgu je res cel kup podjetij, ki izvajajo te vrste programov vendar smo se v firmi odločili za podjetje Nomad2000 in smo res zadeli v polno. Podjetje je uslišalo vse naše želje in zahteve, uredili so celotno organizacijo (prevoz, oprema, prenočišče) tako, da res nismo imeli nobenih skrbi.
Brez dvoma priporočam nomad2000.

Prilagam še povezavo na njihovo spletno stran: https://www.nomad2000.si/team-building

Razlika med zgornjim tekstom in dozivetjem je ocitna. Zanic. Nezadostno. Namig: vnaprej morate imeti pripravljen odgovor na vprasanje “Koji ku*ac pa jaz to rab’m?!?”

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Dobra plača in urejeni medsebojni odnosi so najboljši team building.

To je samo izgovor za razvrat med zaposlenimi.

Team buildingi so poceni orodje za nategovat ovce. Posledice slabih odnosov, mobinga itd. noben team building ne more odpraviti.

New Report

Close