Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Team building

Team building

Razmetavanje denarja prisluzenega na plecih delavcev. Zaljivo. Mar bi dali dodatek k placi. Vemo kake so in kako hitro se visajo zivlj. stroski.

Zdaj so v japijevskih bučah popularne nove škarje za striženje ovac – boot campi. Tam pa jim perejo možgane s tem, da skačejo po nekih trampolinih in vzklikajo gesla. Čisto v stilu hepi-hepi in podobnih sekt. Meni bi se zdelo ponižujoče, da me nek blefer degradira na nivo skakajoče in vreščeče opice, za kar ga podjetje še plačuje. Folku se je res spipalo.

Če imaš dobre odnose v firmi, dobro in pošteno in redno plačaš, potem ne rabiš nobenega team bildinga. Nekajkrat na leto pelji sodelavce na ornk kosilo in je to to.
Seveda v službenem času.

Vse kar služba zahteva od mene izven službenega časa, je hud poseg v moj zasebni čas. In tega ne maram in potem ni prijetno.

Sem dost po naključju naletel na tole temo in prebral par zapisov in moram rečt, da se z nekaterimi ne strinjam. Valda, če folk na takšnih dogodkih fejka in se pretvarja, potem je to itak brez smisla, ampak recimo, da izhajamo iz debate, da so odnosi v podjetju načeloma ok.
Meni pa se ravno zdi, da je super, da se na trenutke gre s sodelavci na nekaj čisto drugačnega, kot je delo v podjetju. To namreč ne pomaga samo odnosom med sodelavci, ampak tudi je lahko super tudi za čisto osebni razvoj. Če so igre zanimive, izzivalne in zares zahtevajo sodelovanje med člani ekipe potem je to lahko zelo zdravo za ekipo in posameznika.

To odnosom ne pomaga čisto nič. Če ti je všeč kot posamezniku, nekaj odneseš od tega, sicer so pa to jajca na kvadrat. Veš kaj je tim bilding? Da proizvodnja laufa, kot je treba in vržeš kvaliteten produkt na trg. To je tim bilding. Tele igrice so pa jajca in izgovor za lenuhe.

včasih smo imeli team buildinge vsak dan po šihtu v bližnjem bifeju

Jp, zdravo za ritoliznike.

To odnosom ne pomaga čisto nič. Če ti je všeč kot posamezniku, nekaj odneseš od tega, sicer so pa to jajca na kvadrat. Veš kaj je tim bilding? Da proizvodnja laufa, kot je treba in vržeš kvaliteten produkt na trg. To je tim bilding. Tele igrice so pa jajca in izgovor za lenuhe.
[/quote]Kaj da ne, mi imamo komunikacijske delavnice in pomaga….se naslednji dan še bolj zdrapamo okoli tega, zakaj smo en dan zaparavili v nič in kdo je brez veze tam sedel, namesto, da bi delal.😅

Ampak optimist pa si, proizvod na trg, ko v Sloveniji toliko proizvajamo, odkar smo samostojni.😁

Kaj da ne, mi imamo komunikacijske delavnice in pomaga….se naslednji dan še bolj zdrapamo okoli tega, zakaj smo en dan zaparavili v nič in kdo je brez veze tam sedel, namesto, da bi delal.😅

Ampak optimist pa si, proizvod na trg, ko v Sloveniji toliko proizvajamo, odkar smo samostojni.😁
[/quote]
Ja, glede tega imam srečo.

Kaj da ne, mi imamo komunikacijske delavnice in pomaga….se naslednji dan še bolj zdrapamo okoli tega, zakaj smo en dan zaparavili v nič in kdo je brez veze tam sedel, namesto, da bi delal.😅

[/quote]

Imam srečo. Dejstvo je, da če veš zakaj hodiš v službo, so ti igrice zguba časa. Profit imajo edino ti kurčevi mešalci megle, ki s tem služijo in ritolizniki, ki šefom šepetajo, kako dobre ideje imajo.

O team buildingu imajo zaposleni različna mišljenja, mogoče imajo tudi kakšne slabe izkušnje. Teh dogodkov ne smemo enačiti z sindikalnimi izleti, na katere smo včasih čisto radi hodili. Takrat na izletu nismo nobenih obveznosti, samo zabavo. Mogoče so zato team buildingi nekoliko nepriljubljeni, ker je potrebno vseeno malo sodelovati in komunicirati s skupino.

http://etc-adriatic.si/2017/02/12/team-building-za-podjetja/

Ne “nekoliko nepriljubljeni”, ampak veliki večini zdravo mislečih ljudi se zdi ta uvožena novotarija en sam blef in hinavščina. Prisilno “bondanje”, animiranje kot na rojstnodnevnih zabavah vrtičkarjev, prazne parole, slabo prikriti manipulatorski prijemi … to je moteče in ne sodelovanje. Sem še iz časov, ko smo se z veseljem družili spontano, brez animatorjev, sodelovali in si pomagali v službi in privatno. V soboto skočili kolegu pomagat delat plato, bolni sodelavki porihtat otroke, prevzeti delo drugega in včasih celo njegovo napako. Še zdaj nas vežejo prijateljstva in lepi spomini.
Danes pa so odnosi navkljub timbildingom in drugim (včasih še bolj debilnim) prijemom v qrcu. Celo leto vlada nezdrava tekmovalnost, fovšija, medsebojno podhebavanje, skrivanje informacij, metanje polen pod noge in tega v enem dnevu s par igricami ne moreš ozdraviti. Vse floskule o sodelovanju, pripadnosti so le metanje peska v oči, na katere padajo v glavnem le neizkušene naivčine.

Kratko, jasno in resnično.

Včasih smo delali, sindikalni izleti, službene zabave, imeli smo se lepo. Ne pa neke bučke TB.

Namesto da bi vodilni dali zaposlenim solidne plače in človeške delovne pogoje, jih raje degradirajo v opice, ki se z nekimi čudnimi špegli (kot na sliki v reklami) prestopajo med krogci sredi trga. Pa kdo je tu nor?

Namesto da bi vodilni dali zaposlenim solidne plače in človeške delovne pogoje, jih raje degradirajo v opice, ki se z nekimi čudnimi špegli (kot na sliki v reklami) prestopajo med krogci sredi trga. Pa kdo je tu nor?
[/quote]

Podpis x 100…

Iz vseh komentarjev lahko naredim zakljucek, da je 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} forumasev tukaj nezadovoljnih s svojo sluzbo. Zakaj pa je ne zamenjate?

Mi na firmi (nisem vodilni kader) imamo 1x letno jadranje, 1x letno druzenje/pijanko in 1x letno neko aktivnost zunaj (piknik/go kart/paintball…). Moram rect da je super.

Se pa strinjam – organizirajte si sami, ker veste kdo bi kaj rad. Najemat neke couche in imeti voden teambuilding je neumnost, ki vecini ne bo vsec. Ce ima podjetje pametnega sefa bo dal anketo med zaposlene in zbral tisto, kar vecina zeli + nikogar ne bo silil v to.

Zaradi parih hepihepi “aktivistov”, ki bi kar naprej nekaj organizirali, pa res ne bi menjala službe.
Zanimivo, da so najbolj zagreti pobudniki timbildingov običajno tisti, ki imajo precej razjahano privatno življenje. Tisti, ki imajo zasebno vsaj za silo pošlihtano, ne čutijo posebne potrebe po dodatnem druženju s širšim krogom sodelavcev v prostem času. Kakšna pijača po službi občasno s tistimi, s katerimi se res dobro razumeš, čisto zadostuje.

A to je pogoj za dobro službo, v kateri rad delaš?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Zaradi parih hepihepi “aktivistov”, ki bi kar naprej nekaj organizirali, pa res ne bi menjala službe.
Zanimivo, da so najbolj zagreti pobudniki timbildingov običajno tisti, ki imajo precej razjahano privatno življenje. Tisti, ki imajo zasebno vsaj za silo pošlihtano, ne čutijo posebne potrebe po dodatnem druženju s širšim krogom sodelavcev v prostem času. Kakšna pijača po službi občasno s tistimi, s katerimi se res dobro razumeš, čisto zadostuje.
[/quote]

Se strinjam, pri nas je več ali manj vse lažno hinavsko in razdeljeno v sekte in potem so na piknikih vsi hepi in združno žurirajo, malo prej so se pa sabotiral in metal polena pod noge. Pa raznovrstno oportunistično in podkupovalno druženje, da lahko črpaš informacije iz drugega, ki jih potem drugič uporabiš … ja itak.

Če je pa šef sposoben in zna vodit kolekiv kot en kapitan … potem so pa take stvari res superca, ampak pri nas je to taka redkost.

Team buildingi samo kažejo na to, da so odnosi v firmi pokvarjeni.

Team building je orodje s katerim se pristopa, ko so odnosi zjebani…noben team building ne more odpraviti zafuranih zadev. To je zahodnjaška pogruntavščina s katero se lažje manipulira.

Absolutno drži. Prisilno veseljačenje za vsako ceno in špilanje nekih abotnih igric z ljudmi, ki se čez teden v službi težko gledajo, če si že direktno ne mečejo polen pod noge. Zna pa biti zanimivo za tiste, ki komaj čakajo, da imajo razlog, da zginejo od doma.

Teamdebildingi so, vendar opcijski. Delam ogromno, ampak da bom pa sedaj se v prostem casu gledal folk iz sluzbe – ne hvala lepa. Grem domov in cem met mir / razen ce je kaksna stranka za postinat – delo ni problem, siljenje nekam pa je.

In ja smo nasli temo kjer se strinjamo: metanje denarja skozi planke. Toliko hinascine kot je v teamdebildingih svet ni vidu.

New Report

Close