Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Team building

Team building

Res je, noben team building ne reši problemov v podjetju. So pa fajn za druženje in zabavo, če je pa še kakšna aktivnost pa še toliko bolje.

TEAM BUILDING PROGRAMI

Odgovor na objavo uporabnika
Tako, 03.07.2016 ob 16:01

Sem prav žalostna, ko berem vaše pripombe. Sem namreč organizator teh dogodkov v naši firmi. Ponavadi ni zraven nobene tretje osebe, seminarje imamo na firmi med delovnim časom. Gre pa za izlete, oglede kakih tovarn in drugih obratov npr. Luka Koper, Pivovarna,… Je cel dan, včasih zapremo firmo, včasih vikend.
Vse plača firma. Me zanima (da bom lažje razumela sodelavce, ki nikoli ne gredo zraven, ali vam je res bedno eno soboto na 4 mesece reskirat za sodelavce, s katerimi preživiš 1/3lajfa?

Meni je… Najbolj neumna stvar so team biuldingi. sluzba je sluzba, druzba je druzba… in ne maramo vsi nekega igranja pred direktorji in vsemi… Poskrbite za dobre odnose, enakovredne sodelavce ter posteno placilo… ter nas z ostalimi neumnostmi pustite pri miru!!!!

Mi za team building izbiramo kaj zanimivega.

Hodimo: v Grčijo na jadranje, v Bosno ali Avstrijo na smučanje, na raft v Črno goro, v Amsterdam se zakaditi, v Dublin se zapiti, na pivo na Češko ali Nemčijo, …

Ja, to je bedno. Eni radi prosti čas preživljamo s prijatelji in družino, večino časa pa, kot si ugotovila sama, nam že tako ukrade služba.

Pa ajde, če je v delovnem času pa kaka ekskurzija je še ok. Ko pa se  žogaš, skačeš in podobne igrice, ki jih delajo otroci v vrtcu, pa je vse skupaj prav bizarno in tako bebasto, da bi človek najraje bruhal

Team building ima namen!

Če HR organizira TB samo zato ker je to “moderno” je to zmetavanje denarja…kar je precej pogosto.

Potrebno se je vprašati za namen!! Ne samo zato da se bodo prisilno nekaj “bondali” zaposleni.

Najprej pa se je potrebno vprašati ali so v HR oddelku pravi ljudje s pravim namenom…Ali pa so v oddelku neke “necakinje” VIP oseb

Tine813, 15.02.2023 ob 09:23

Res je, noben team building ne reši problemov v podjetju. So pa fajn za druženje in zabavo, če je pa še kakšna aktivnost pa še toliko bolje.

TEAM BUILDING

Pa kaj dogaja folku v glavi, da se gre kaj tako bizarnega. Mi na kraj pameti ne pride, da bi se namaškarala v klovna s špegli in se z nekim namaškeranim avtočkom šla s sodelavci neko abotno tekmo.  Kolikor toliko zdravemu razumu se to upira.

delavc, 14.10.2023 ob 17:17

Ja, to je bedno. Eni radi prosti čas preživljamo s prijatelji in družino, večino časa pa, kot si ugotovila sama, nam že tako ukrade služba.

Pa ajde, če je v delovnem času pa kaka ekskurzija je še ok. Ko pa se  žogaš, skačeš in podobne igrice, ki jih delajo otroci v vrtcu, pa je vse skupaj prav bizarno in tako bebasto, da bi človek najraje bruhal

Mi jih imamo, med delovnim časom. Kvalitetno izvedene, zanimive, jih izvajajo profesionalci. Ampak meni osebno se tudi zdijo bebavi in mi gre na bruh, vsakokrat, ko jih napovedo. Ne glede na to, da podpiram vsakršne napore firme, da izboljša odnose med zaposlenimi.

Vseeno se mi zdi, da je mogoče odnose izboljšati brez teh. Z boljšim vodenjem.

Anonimno 10896, 15.02.2023 ob 15:54

Mi za team building izbiramo kaj zanimivega.

Hodimo: v Grčijo na jadranje, v Bosno ali Avstrijo na smučanje, na raft v Črno goro, v Amsterdam se zakaditi, v Dublin se zapiti, na pivo na Češko ali Nemčijo, …

Da se morš it zapit v drugo državo s sodelavci in se ti to zdi kul, mora bit pa res žalosten lajf. Sožalje.

Team buildingi so kot šminka za prikrivanje razpok. In pa seveda biznis za izvajalce.

NesramnaResnica, 15.10.2023 ob 12:04

Team buildingi so kot šminka za prikrivanje razpok. In pa seveda biznis za izvajalce.

Team building, je še eno v nizu anglosaških sranj, ki jih nikakor ne sprejmem! Probleme je potrebno reševati pri samem izvoru, kriminalno mizerne osnovne bruto plače, in delovni pogoji. Pametnemu popolnoma dovolj!

Ali se lahko dobi odpoved zaradi team bulidinga če ne greš ker pri nas v firmi silijo da se mora iti a ne piše da je obvezno

Če se v oddelku, teamu dobro razumemo gremo na kakšno pijačo, to je pa to. Na teamdebildidnge pa ne hodim, ke je to zame zapravljanje časa. Overtime če je potreben, dokler ga plačajo noben problem, izobaževanje, sestanek strankami – ni problema, teamdebilding in delajo budale iz samega sebe, well ne hvala lepa. Dve firmi nazaj kjer sem delal, so recimo šli za dva dni in so dirkali s Poršeji… samo s hinavci na hodim. Ne hvala. Dejansko raje delam 8h, kot da moram iz sebe delat idiota 8h na teamdebildingu.

V podjetju kjer sedaj delam so pred 2 leti zamenjali vodstvo in eden izmed prvih ukrepov je bil, da se je na vseh lokacijah prepovedalo teamdebildinge. Lahko se organizira novoletna večerja za zaposlene, lahko se naredi piknik, izobraževanje – denar firma da brez problema, samo mora vsaka lokacija priložiti natančne podatke, kaj se plača. Če smrdi po kakšnem TBju, ni šans, da je denar.

Je pa pri nas izjemno priljubljeno nekaj drugega: vodstven kader nas pošiljajo na izjemno drage t.i. leadershit treninge, ki stanejo več tisoč frankov; nažalost v delovnem časi in na račun firme. Ko ti eden začne nalagat kako nekoga politično skurcat, pa kako nekoga prepričat (beri mu nabluzit goro puhlic, da vzame večjo odgovornost po možnosti za isto plačo) in kako uvajat spremembe (spet tako, da dobesedno nekmu tako predstaviš zadevo, da se skoraj počuti, da ti more plačat, da lahk še delat pridet)… da sploh ne začnem o psiholoških profilih, modelih in prepoznavanju profilov osebnosti in ravnanju z njimi… želodec se mi obrača…

Ameriškega sranja je v Evropskih podjetjih ogromno in vedno slabše je. Vodstven kader se ukvarja z vsem bedarijam, samo s vodenjem firme ne.

New Report

Close