Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Tečaj EUR – CHF

Tečaj EUR – CHF

Short pozicijo lahko kupiš tudi izven forexa npr. na stutgartski borzi. Jaz imam certifikat z vzvodom -10 in tu ne plačuješ nobenih obresti in nobenga spreminjanja eur v chf ni.
Obstajajo pa še drugi načini.
Pozanimajte se pri borznih hišah pa vam bodo svetovali kateri način je za vas najprimernejši in najcenejši da se zavarujete pred valutnim tveganjem.
Jaz sem samo povedal kako sem se zavaroval jaz. Sem pa short pozicijo že zaprl ker je eur trenutno v trendu rasti proti chf. Ko pa se bo obrnilo bom spet short na EUR.CHF.

Verjemi da za to short pozicijo trenutno plačaš obresti. Ali je to forex ali katerikoli drugi inštrument. V takšni ali drugačni obliki.Dnevno ti trgajo iz računa ali pa je to vključeno v tečaju, recimo terminski trgovanje z valutami. Tudi pri certifikatu je to vključeno. Malo se pozanimaj.

Nočem se kregat s tabo se mi pa zdi da ne veš kaj so certifikati. Moja trenutna pozicija bi bila vredna toliko kot tečaj eur-chf. In se spreminja procentualno s spremembo tečaja EUR-chf povečano za vzvod.
Tukaj si poglej :

http://derivate.finanztreff.de/derivate_einzelkurs_uebersicht,b,30,l,276,n,EURCHF%20SP%20MiniFuture1.67%20open%20end%20ABN,push,1,s,AA0MLM,zeit,0.html

če si pogledal vidiš sledeče:
Če kupiš sedaj ko je tečaj 1,55 boš plačal za en lot 0,79 eur.In kaj se zgodi potem.
Če tečaj chf zraste za 5% na 1,63 bom v izgubi za 63%, en lot bo vreden 0,29 eur
Če tečaj chf pade za 5% na 1,47 bom v plusu za 63%, en lot bo vreden 1,29 eur.

Vzvod pri trenutni ceni je -12,66.
Za nakup plačam 8,5 eur in za prodajo 8,5 eur provizije in nič drugih stroškov.

Kakšno kreganje, samo povem ti dejstvo.
Saj veš tudi sam kaj pomeni finančni vzvod. S tem si vse povedal. Kot če greš ti v banko in si sposodiš denar za delnice. Za sposojeni kapital se za vsak dan zaračunavajo obresti.
Pri valutah je tu značilnost, da je pomembna razlika med obrestnima merama valut in vrsta pozicije(long, short), ki določa ali ti prejemaš nekaj obresti ali plačuješ ampak bistvo sem povedal.

Tukaj si ne sposodiš denarja. Ampak kupiš papir-certifikat ki je vezan na vrednost določene delnice, derivata, valute….

Za forex in CFD-je velja tako kot si rekel. Če shortaš si v bistvu sposojaš in plačuješ obresti.
Pri certifikatih, opcijah tega ni ker ti dejansko kupiš določen papir certifikat po trenutni ceni in točno veš kje bo cena glede na to kako se bo gibala vrednost valute-delnice-derivata na katerega je vezan certifikat. Lahko je v minus (short) ali v plus (long)

Pri tem zgornjem certifikatu je važno samo razmerje med valutama eur-chf in nobene obrestne mere ne igrajo nobene vloge in nič obresti ne plačuješ ali dobivaš.

Tu si se malo zmotil.

http://certifikati.blogspot.com/2007/01/certifikati-s-financnim-vzvodom.html

glej pod – stroški financiranja

Očitno nekaj je na tem.

Sem šel še enkrat brati tvoje poste in sem spregledal tvoj stavek:
Ali je to forex ali katerikoli drugi inštrument. V takšni ali drugačni obliki.Dnevno ti trgajo iz računa ali pa je to vključeno v tečaju, recimo terminski trgovanje z valutami. Tudi pri certifikatu je to vključeno.
Res je to je vključeno v ceno . Ne trgajo ti z računa ampak to izdajatelj vkalkulira v ceno na borzi.
Se opravičujem sem te narobe razumel.
Ampak bistvo je, da se lahko danes enostavno zavarujemo pred valutnim tveganjem, kar je bil namen mojega odgovora na to temo.

LIBOR 0,5
http://www.finance.si/232334/%A9vicarska_centralna_banka_naj_bi_znova_zni%BEala_obrestno_mero

LIBOR 0,5
http://www.finance.si/232334/%A9vicarska_centralna_banka_naj_bi_znova_zni%BEala_obrestno_mero%5B/quote%5DTOREJ?????

tisti, ki že imajo kredit v CHF bodo imeli zelo poceni kredit

moj je 1, 5°% + 6 mesečni libor

Švicarska centralna banka je danes znižala ključno obrestno mero za 50 bazičnih točk. Gre že za četrto znižanje obrestne mere v zadnjih dveh mesecih v poskusu rešiti švicarsko gospodarstvo pred še hujšo recesijo, poroča Reuters.

Banka je ciljni pas za trimesečni LIBOR na švicarski frank znižal na 0,5 odstotka. Švicarska centralna banka bi sicer lahko bila prva evropska centralna banka, ki bi ključno obrestno mero znižala na nič, ko finančna kriza Švico potiska v recesijo, še piše Bloomberg.

Obrestno mero znižali že za 175 bazičnih točk

Švicarska centralna banka je svoje prvo zniževanje obrestne mere po petih letih začela 8. oktobra, ko se je pridružila ostalim večjim centralnim bankam. Od takrat je trg presenetila še z dvema znižanjema, skupno pa je obrestno mero znižala za 175 bazičnih točk.

kaj pomeni, če imamo 12 mesečni LIBOR CHF z začetkom 30.04.?
Da se mi bo obr. mera spremenila enkrat letno, na vrednost kot je na dan 30.4.? ALI
Da se mi bo obr. mera za leto vnaprej spremenila na dan 30.4. glede na povprečje obr. mere v preteklem letu?

Naš abanka ob iskanju kredita ni imela 6m liborja, samo 12m, smo pa izpogajali 1,25% pribitek. KaKO se vam zdi to (pribitek in 12m libor) glede na današnje razmere?

super, obrestne mere do 30.4.2008 verjetno ne bodo višali glede na razmere, tako boš imel od tega datuma skupno obrstno mero manj kot 2 %.

New Report

Close