Najdi forum

TEČAJ

Morda kdo ve ali obstajajo kakšni kuharski tečaji-npr. priprava slaščic, tort,morske hrane…toliko je stvari, ki jih profesionalni kuharji naredijo odlične. No, doma sicer eksperimentiram, ampak tako lepe torte kot v slaščičarni pa ne bom nikoli znala narediti.

MAja,

meni iz slaščičarne sploh niso všeč, bolje, da so narejene doma, uporabi testo in veliko sadja, pa smetane, z sokom od sadja pa testo namočiš, garantirano je ni v eni uri.

Primož

Primož! Z okusnimi tortami (sploh sadnimi) nimam problemov. Ne znam pa naredit kakšne dobre kuhane kreme, ker sem bolj umetniška duša pa bi rada naredila sto slaščic, ki bi izgledale kot na slikah. Sodobne slaščičarne pa že delajo takšne slastne tortice, daleč od tistih včasih-težkih, mastnih in nasitnih. Pa rahle čokoladne s kuhano kremo…z bleščečim, mehkim oblivom iz čokolade…sočna, a ne razpade…

Tečaji so pri sestri Nikolini v samostanu v Repnjah.(blizu Vodic pri Ljubljani)
Na tečaje za odrasle( 8 popoldnevov v enem mesecu) je treba čakati kar nekaj let, ker je tako zanimanje.
Tečaji za dijakinje in študentke pa trajajo 10 dni (bivaš tam) in so od julija do septembra.Tudi ni tako nujno, da si še vedno študentka…Poleg kuhanja se naučiš še šivanja s strojem. Vse skupaj ne stane veliko in je kar zabavno.

Pa tudi pri sestri Vendelini na Brezjah. Ampak se mi zdi, da kar dosti stane. Baje pa, da je res super.

Pri Nikolini je bilo pred 5 leti 17.000 SIT za 10 dni skupaj z vsemi stroški bivanja.

New Report

Close