Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka tečaj

tečaj

ojla!

mogoče kdo ve, če v Ljubljani še v novembru
organizirajo tečaj priprave na zakon, ki ga
zahtevajo župniki, če se želiš poročiti tudi
cerkveno.

hvala za informacije v zvezi s tem

Mojca

Velika večina župnikov ne zahteva nobenega tečaja. Midva sva šla enkrat pred poroko za 15 min k župniku na kavo, potem pa smo se poročili. Malo se pozanimaj, morda ne boš potrebovala tega “tečaja”.

Jaz pa vama kot “frišno” poročena svetujem, da gresta na ta tečaj. Midva sva tudi hodila in je res koristno. Nič ne posiljujejo z npr. vero ali kaj podobnega, ampak svetujejo, kako in kaj, če pride do kakšnega nesporazuma med zakoncema, potem enkrat pride “predavat” en izkušen par, enkrat je en zdravnik, ki govori o načrtovanju družine, ene dvakrat pa mislim da en pater, ki je ful hecen. Ne vem, nama se je zdelo zelo v redu in tudi če župnik ne bi zahteval, bi vseeno šla.
Midva sva hodila tu:

info.: ljubljanski župnijski uradi
in voditelj tečajev Vinko Vegelj, tel.:01/234-26-64
Od ponedeljka do petka, Krekov trg 1.
10.- 14. nov. ob 19:30
08.- 12. dec. ob 19:30

Zanj mi je povedala ena kolegica, ki ze hodi na priprave skupaj s svojim fantom.

Pravijo, da je zelo zanimiv tečaj čez celo leto. 1 krat na 14 dni na določeno temo. Spoznaš tudi veliko drugih parov.

p.Beno Lavrih je baje bolj umirjen in bolj toleranten… Mislim, da ga dobiš na istem naslovu kot Vinka Veglja. Tam okrog cerkve Jožefa Zrimskega nekje (v Ljubljani za gradom)

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Pri sv. Jožefu v Ljubljani (Zrinjskega 9) organizirajo celoletne pa tud vikend pakete priprave na zakon. Se splača iti, ker ne gre za tečaj, ampak spoznavanje “zakona”, odnosov, pogovoriš se z ginekologinjo ….

Sicer sama bolj preferiram celoletne priprave, kjer res razčistiš odnos, ampak če se tako mudi ….

Ojla!
Mene zanima koliko stane ta tečaj?hvala

jaz sem misla, da je zastonj

a ni?

M

Ti tečaji so zastonj!!!!!!!!! Vse pa le ni v denarju!

ni zastonj, saj se spomnim, da smo morali dati “prostovoljni prispevek”. Midva nisva hodila do konca zaradi nesporazuma s p.Vegljem, a vendar sva se nato poročila tako kot sva si želela.

ni zastonj, saj se spomnim, da smo morali dati “prostovoljni prispevek”. Midva nisva hodila do konca zaradi nesporazuma s p.Vegljem, a vendar sva se nato poročila tako kot sva si želela.

New Report

Close