Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tecnarjenje-razvajen???

tecnarjenje-razvajen???

nas mulc (4,5 m) ze nekaj casa protestira, ko lezi v postelji, na kavcu, v stolcku (lezalniku); ni lacen, pa tudi zaspan ne – enostavno hoce biti na rokah: najbolj, da ga nosim, plesem z njim, se gledam v ogledalo,
pa tudi ce kar sedim in ga drzim v narocju, je ok.
trenutno mi sedi v narocju, ko tole pisem. ja, racunalnik je zakon, tv se bolj – se prav trudim, da ni prevec izpostavljen, ampak vedno mi ne rata …

ga dam pod igrala, joka,
mu nastavim igrace, ogledalo, joka.
ali sem na dobri poti, da ga razvadim?
tolazim se, da bo bolje, ko mu bodo igrace postale bolj zanimive in ko bo znal sam sedeti.

???
vsako mnenje dobrodoslo!!!!!!!!!

Dojenčka ne moreš razvaditi. Hodil bi rad okrog, pa sam tega ne more, hkrati pa potrebuje tvojo bližino. Na forumu dojenje je enkrat Karmen objavila super članek z naslovom Nosite svojega otroka. Poišči z iskalnikom in preberi, ti bo takoj lažje.
In ja, okrog 6. meseca je bolje. Moja zdaj veliko več sedi, čeprav moram še vedno biti na dosegu roke, ampak vsaj križ ne trpi.

lp Andreja

Naša punči je sicer mlajša, ampak je skoraj ista pesem, samo da ko je nahranjena in dobre volje, je komot v ležalniku in si ogleduje svet okrob sebe in živahno gruli. Kadar se hoče nosit, jo malo ponosim, potem pa se usedem, ali pa jo poležim in sem zraven nje, ji pojem, jo držim za rokico. Ampak ne pali vedno. Po moje tako miceni niso razvajeni, ker pač v določenem trenutku začutijo nelagodje in zajokajo, ker drugače povedat ne znajo. Zakaj se radi nosijo? Ker se premikajo, toplo jim je, slišijo mamin glas, ….

Paramecij, oprosti, ker ti pišem pod to temo, vendar si zadnjič pisala o BIO PRAŠKU. Zanima me, če veš, kje ga prodajajo. Oprosti še enkrat in hvala za odgovor!
Lep pozdrav in veliko veselja z dojenčkom (žal nimam nasveta glede joka)!
Ajka

Moje mnenje je sledece…jaz svojega skoz prevazam okol…ce pa bi pet minut rabila zase al pa da kej pospravim, ga pac odlozim…in tistih pet minut je grozno kricanje….tudi v narocju mu ni vedno vsec….ko se odloci bo trmal pa pika…mogoce ga takrat zamoti kaksna animacija, a ne za vec kot pet minut…in jaz pravim, da otrocka zelo hitro lahko razvadis..res je, da potrebujejo vec pozornosti, saj so cisto odvisni od nas…pa vseeno…moj mali tocno ve,do kam mora da doseze svoje….tko da jaz ga sicer nosim okoli, ne vem pa, kaj bo, ko bom sla jaz v sluzbo, ker si noben ne bo jemal toliko casa izkljucno samo zanj…

Pri 6. mesecih (danes smo jih dopolnili) je otrok že malce manj “zahteven”. Marsikam lahko sam pride, se splazi in seže po tistem, kar ga zanima, še bolj je pozoren na zvoke in ker bolje vidi, tudi večrat rad samo mirno opazuje dogajanje.

Jaz mislim, da ga ne razvajaš. Samo takšna starost je pri 4-ih mesecih, da je svet čedalje bolj zanimiv zanj, ne more ga pa še sam raziskovati, zato potrebuje tvojo pomoč.

Naša miška je zahtevna in sitna samo, če je predolgo pokonci. Takrat vemo, da je skrajni čas za spanje. Tudi voziček je zdaj končno sprejela, ker lahko sedi in kuka ven s tistimi velikimi očki.

Kot bi opisovala našega petmesečnega pikca. Ti vsaj lahko tipkaš z njim v naročju. Jaz tega npr. ne morem. Prvih pet minut, dokler mu ni dolgčas, bi tudi on razbijal po tipkovnici (v ta namen sva mu namenila staro tipkovnico – mulc je zgodaj začel :))), potem se pa veselje neha in rit dviguje, ker hoče biti ves čas pokonci. Tudi tv ne pali dolgo, samo za par trenutkov se zazre v obraze (pozornost mu zbujajo lepotice – opa, mali :)) in konec, ni več zanimivo.

Tudi jaz se tolažim, da bo bolje, ko bo lahko sam sedel. Samo pol bo počasi začel tudi puzati, potem se bo šele začel lov po hiši :)))

Nisem ti dala nobenega koristnega nasveta, le tolažbo, da ni samo pri vas tako!!

Jaz, sem pred računalnikom vedno dopoldne ko so otroci v šoli, ali pa ponoči. Ko smo zbrani doma, se pogovarjamo, delamo…

Ne naučimo otrok sedeti pred TV in računalnikom zato, da nam dajo mir. Tile naši čveki so naša razvada s katero ne smemo obremenjevati družine. Moj mož pravkar komentira: še imaš nekaj zdrave pameti in mi ugaša raaččunalnik….,

:)))) Naš se sicer zaenkrat še zamoti sam ko je v vozičku ali po tleh ali na kavču … Ga pa prime recimo enkrat na dan, da se hoče nosit okoli in odkrivat še drugi svet in takrat ni šans da ga na noben drugi način zamotim. :)))

In mislim, da se jih ne da še razvadit. :))) Zdaj so pač tako zlo radovedni … sam kaj ko samo še ne morejo prist povsod kamor bi radi. :)))

Pri nas pa je tako samo zvečer po 19h in traja tja do 24h ali malo dlje. Takrat bi si rad razgledoval. Našemu še to ni dovolj, da je v naročju in jaz sedim. Ko se utrudim, ga odložim in potem spet protestira. Včasih se krega, včasih malo joka, včasih pa kar kriči.Potem pa ga spet malo nosimo. Vsake toliko časa pa mora nazaj v posteljo, da ne bi mislil, da bomo vso noč žurali.
Jaz mislim, da so to ene zelo pametne bučke in točno vedo kaj in kako. Jaz mojemu medtem ko leži in se krega razlagam, da moram poskrbet še za starejšega bratca in da ni edini na svetu. Največji šov je itak vedno, ko smo zvečer sami doma.

Razvajen ali ne, hoče biti v bližini najbližjih, ker se tako počuti udobno in varno; bolj je groza za nas, ko nas boli hrbet inp.

New Report

Close