Teden restavracij
Cena je šla v parih letih s 13 na 18 evrov na osebo. Še lani je bilo 18. Zdaj je že 19. Ja, ovce smo, ker nasedamo. Jaz nič več. Nazadnje veliko razočaranje. 80 evrov za celo družino, pa krneki. Teden restavracij je, zato spackajmo nekaj skupaj.
Verjamem, da je marsikje tudi dobro in okusno, ampak vključenih je preveč restavracij. Logika pove, da ne more biti povsod vrhunsko. Cena je pa povsod enaka. Adijo, pamet. Tako v restavraciji, ki je res high high, kjer imajo vrhunskega, priznanega kuharja, kot v zadnjem pajzlu na seznamu, kjer dobiš zmazek na krožniku. Pa so drugače mogoče znani po drugih jedeh, ki so za 2 tretjini cenejše. Ampak ne, oni se morajo iti teden restavracij, čeprav nimajo nobene zveze s konceptom.
Radi dobro jemo, tole bomo pa odslej bojkotirali.
Preden se naročiš poglej več menijev. Dobre restavracije imajo hitro zasedena mesta zato pohiti s prijavo.
Enkrat je za probat da vsaj veš kako izgleda drago kosilo za še kar dostopno ceno.
Vidim pa, da se nekatere restavracije ne potrudijo več tako kot prva leta. Ene zmečejo kar nekaj skupaj. Ene mislijo da so hamburgerji vredni 18e. Ene pa si zapomniš za celo življenje.
Kot sem rekla menije preštudiraj in pravočasno se naroči pa boste dobro jedli.
Teden restavracij je podoben nateg kot odprta kuhna. Oboje je narejeno za privabljanje množic kao da bodo ljudje jedli nekaj oh in sploh. Namesto normalne hrane imate predelane sestavine pripravljene iz poceni materialov. Samo nobl naslove imajo.
Skuta je skuta, meso pa meso. Potem pa tole zmrzuješ, cvreš, odmrzuješ, kuhaš ala nekaj sus …., itd..
Vse skupaj ni vredno 19 evrov, saj je med temi kar nekaj štarij, ki drugače nimajo bohvekaj obiska. V Ljubljani je to in, na Primorskem tudi, pa ljudje na FB objavijo, da so si lahko namesto za 30 privoščili za 19 ! Saj se ne ve, da je to v ta pocen tednu, če z objavo ene 14 dni počakaš! Ni vredno!
Kot so že rekli, si prej pogledaš ponudbo na območju, ki te zanima. JB recimo tokrat nudi
Pozdrav iz kuhinje
Pečena hobotnica na krompirju z wasabi omako, olivnim oljem, paradižnikom, olivami in tonkino skorjo
Sirov burek na jogurtu z svežimi kumarami, timijanovo olje, prekajena gosja prsa in zeljna solata
Marinirani pečeni svinjski vrat z medeno omako z gorčičnimi semeni in kaprami, pire sladkega krompirja, mariniran čemaž
Me pa pri organizatorjih moti, da pri vsem denarju, ki ga obrnejo s tem projektom, ne najdejo nekoga, ki bi poskrbel za pravilen zapis, npr. špargli, prsa, z svežimi itd.
Mene že to odvrne.
Daj ne pametuj. Bistvo odprte kuhne ni kuhinja oh in sploh, za to se gre v fensi restavracijo. Bistvo je, da imaš na enem mestu na voljo različne kuhinje in izbiraš med njimi. In ko sestaviš ceno obroka, prideš na enako kot v restavraciji. Pa lahko ješ tajsko, arabsko, indijsko ali tradicionalno slovensko. Ali vse troje. V tem je lepota odprte kuhne. Še vedno pa je to ulična hrana, trola, nič fensi. Fensi je samo za nekoga, ki ni nikoli bil, ve pa seveda najbolj, kako je tam.
Daj ne pametuj. Bistvo odprte kuhne ni kuhinja oh in sploh, za to se gre v fensi restavracijo. Bistvo je, da imaš na enem mestu na voljo različne kuhinje in izbiraš med njimi. In ko sestaviš ceno obroka, prideš na enako kot v restavraciji. Pa lahko ješ tajsko, arabsko, indijsko ali tradicionalno slovensko. Ali vse troje. V tem je lepota odprte kuhne. Še vedno pa je to ulična hrana, trola, nič fensi. Fensi je samo za nekoga, ki ni nikoli bil, ve pa seveda najbolj, kako je tam.
[/quote]
Odprta kuhna, vsaj v Ljubljani je ena velika svinjarija! Posodo perejo v vodnjaku pred cerkvijo, na wc hodijo skupaj z gosti v podhod Tromostovja, rok si ne perejo, ker ni kje! Kaj je torej fensi! A to da ješ arabsko- kar seveda ni res, ta kuhinja je daleč od njihove.A da ješ tajsko, indijsko! Tudi to dvoje nima nobene zveze z kuhinjami teh dežel. Niti približek niso. In s trolami zmerjaj koga drugega, ne mene. Pa dober tek pri vsej svinjariji. Ni vse v ceni, je tudi v pripravi. In na odprti kuhni v Ljubljani je pač svinjarija. Pa piši kolikor hočeš!
[/quote]
Odprta kuhna je draga za to, da parkiram daleč stran, čakam v vrsti v totalni gužvi, sedim na čistem soncu na štengah, si sam postrežem in jem z lesenim beštekom. Prvo leto je bilo zanimivo, drugo leto smo parkrat šli, zdaj ne hodimo več.
Jaz sem jih naštela štiri?
[/quote]
Tri so:
Pečena hobotnica na krompirju z wasabi omako, olivnim oljem, paradižnikom, olivami in tonkino skorjo
Sirov burek na jogurtu z svežimi kumarami, timijanovo olje, prekajena gosja prsa in zeljna solata
Marinirani pečeni svinjski vrat z medeno omako z gorčičnimi semeni in kaprami, pire sladkega krompirja, mariniran čemaž
Te tri jedi dobiš za 19€? Sej to je pa v redu cena.
[/quote]
Poglej še ceno pijače, potem ti bo vse jasno! Račja prsa so iz zmrznjenih rac, cena 2 evra kg, sladki krompir je kila 1,80, mariniran čemaž??? Medena obloga… Dejte no dejte, vsa ta fensi packarija je en navaden biznis. Kadar ( in to je vsak dan) grem mimo JB ima prazno. Zakaj pa izven tedna restavracij nihče ne zahaja k njemu?
Poglej še ceno pijače, potem ti bo vse jasno! Račja prsa so iz zmrznjenih rac, cena 2 evra kg, sladki krompir je kila 1,80, mariniran čemaž??? Medena obloga… Dejte no dejte, vsa ta fensi packarija je en navaden biznis. Kadar ( in to je vsak dan) grem mimo JB ima prazno. Zakaj pa izven tedna restavracij nihče ne zahaja k njemu?
[/quote]
Praznijo zaloge, idealen način, da se znebiš stare hrane.
Odprta kuhna, vsaj v Ljubljani je ena velika svinjarija! Posodo perejo v vodnjaku pred cerkvijo, na wc hodijo skupaj z gosti v podhod Tromostovja, rok si ne perejo, ker ni kje! Kaj je torej fensi! A to da ješ arabsko- kar seveda ni res, ta kuhinja je daleč od njihove.A da ješ tajsko, indijsko! Tudi to dvoje nima nobene zveze z kuhinjami teh dežel. Niti približek niso. In s trolami zmerjaj koga drugega, ne mene. Pa dober tek pri vsej svinjariji. Ni vse v ceni, je tudi v pripravi. In na odprti kuhni v Ljubljani je pač svinjarija. Pa piši kolikor hočeš!
[/quote]
Ne bi vedela, kako je v Ljubljani. Tvojih kompleksov glede tujih kuhinj tudi ne mislim zdravit.
Tri so:
[/quote]
Omenjajo še pozdrav iz kuhinje..
Odprta kuhna je draga za to, da parkiram daleč stran, čakam v vrsti v totalni gužvi, sedim na čistem soncu na štengah, si sam postrežem in jem z lesenim beštekom. Prvo leto je bilo zanimivo, drugo leto smo parkrat šli, zdaj ne hodimo več.
[/quote]
Očitno govoriš o Ljubljani. Jaz parkiram čisto blizu, gneče ni, sedim za mizo v senci. Če govoriš o tem, da si postrežeš sam, si pa očitno odprto kuhno zamešal s kakšno gasilsko veselico.
[/quote]
Odprta kuhinja mi je bila na začetku všeč, pač nekaj novega. Mi pa ni všeč, prevelika gužva, pretirano kazanje ljubljanskih snobov, ne dobiš mize pa še ne naješ se.
Gostila Grič Šentjošt nad Horjulom nas je razočarala. V vseh pogledih. Edino ena kelnarica je bila zelo prijazna ( to je popravilo celoten precej klavern utis).
Vse te gostilne so mnogo precenjene, žal.
Prijetno sem bila presenečena v Kamniku pod Krimom v gostilni Pri Mari. Nisva bila v sklopu tedna gostiln, ampak enkrat slučajno. Odlična hrana, zelo prijazna postrežba.