Tedenski jedilnik za tiste, ki bi radi
TEDENSKI JEDILNIK ZA HUJŠANJE:
Poleg petih osnovnih pravil pri hujšanju ne smemo pozabiti na redno gibanje. Doma lahko delamo najrazličnejše vaje z lastno težo, kot so počepi, izpadni koraki, sklece, zgibi, trebušnjaki, vaje za stabilizacijo trupa, poskoki, predlaga Iztok.
Jedilnik za hujšanje s približno 1300 kalorijami na dan je pripravljen za žensko, ki je visoka 170 centimetrov in ima 70 kilogramov. Z jedilnikom, ki se ga je potrebno držati vsaj tri mesece, lahko shujša do 10 kilogramov. Jedilnik lahko posameznik prilagaja na svojo težo in višino. Če je oseba višje rasti in ima več kilogramov, naj zaužije več kalorij na dan in obratno. Jedilnik je narejen za pet dni, šesti dan si izberemo enega od njih po lastni izbiri, v nedeljo pa si lahko pripravimo kosilo po mili volji. Če grešimo en dan v tednu, to ne poruši shujševalne diete, pravi Iztok.
PONEDELJEK:
7:30 Zajtrk
jabolko – 300 g
skuta, 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe – 100 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
11:30 Malica
riževi vaflji – 3 vaflji, 30 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
tuna, konzervirana v olju – 80 g
rdeči paradižnik – 150 g
15:30 Kosilo
puran, hrbet brez kože, pečen – 150 g
brokoli – 180 g
olivno olje – 1 jušna žlica
voda – 1 plastenka 0,5 l
19:30 Večerja
voda – 1 plastenka 0,5 l
jajčni beljak – beljak 4 velikih jajc,
jajčni rumenjak – rumenjak 1 velikega jajca
motovilec – 150 g
olivno olje – 1 jušna žlica
Skupaj na dan 1.300 kcal.
TOREK
7:30 Zajtrk
mleko 1,5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 200 g
ovseni kosmiči – 80 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
11:30 Malica
pomaranče – 150 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
lahki sadni jogurt – 180 g
15:30 Kosilo
žrebičkovo meso, pečeno – 150 g
zelenjavna solata – 180 g
olivno olje – 1 jušna žlica
voda – 1 plastenka 0,5 l
19:30 Večerja
voda – 1 plastenka 0,5 l
kuhana špinača, – 150 g
pečena bela riba – 1 file
olivno olje – 1 jušna žlica
Skupaj na dan 1.374 kcal.
SREDA
7:30 Zajtrk
banane – 300 g
skuta, 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe – 100 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
11:30 Malica
riževi vaflji – 3 vaflji
voda – 1 plastenka 0,5 l
puranja prsa – 80 g
kumarice, vložene v kisu – 80 g
15:30 Kosilo
pečen losos – 150 g
brokoli – 180 g
olivno olje, – 1 jušna žlica
voda – 1 plastenka 0,5 l
19:30 Večerja
voda – 1 plastenka 0,5 l
jajčni beljak – beljak 4 velikih jajc
jajčni rumenjak – rumenjak 1 velikega jajca
motovilec – 150 g
olivno olje – 1 jušna žlica
Skupaj na dan 1.317 kcal.
ČETRTEK
7:30 Zajtrk
mleko 1,5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 150 g
ovseni kosmiči – 60 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
11:30 Malica
voda – 1 plastenka 0,5 l
pomaranče – 150 g
skuta, 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe
15:30 Kosilo
soja, kuhana – 200 g
kuhana in soljena cvetača – 180 g
olivno olje – 1 jušna žlica
voda – 1 plastenka 0,5 l
19:30 Večerja
voda – 1 plastenka 0,5 l
kuhana in dušena bučka – 200 g
piščanec,pečen na žaru – 100 g
olivno olje – 1 jušna žlica
Skupaj na dan 1.228 kcal.
PETEK
7:30 Zajtrk
jagode – 150 g
skuta, 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe – 100 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
11:30 Malica
tuna, konzervirana v olju – 80 g
korenje – 150 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
15:30 Kosilo
solata s škampi in zelenjavo – 400 g
fižolova juha – 200 g
voda – 1 plastenka 0,5 l
olivno olje – 1 jušna žlica
19:30 Večerja
voda – 1 plastenka 0,5 l
kuhana in dušena bučka – 200 g
pečena skuša – 1 file
voda – 1 plastenka 0,5 l
Skupaj na dan 1.355 kcal.
Drugič vsaj napiši iz kje je vir. Drugače si pa tole dobil/a tukaj
http://www.siol.net/trendi/lepota_in_zdravje/zdrava_prehrana/2013/02/jedilnik_ki_vam_bo_pomagal_shujsati_do_poletja.aspx
Nekdo se hoče tukaj “kititi s tujim perjem” a ne??
Jaz vem boljšega:
1. dan za zajtrk kaviar, za kosilo biftek in za večerjo ostrige, vse poplaknjeno s šampanjcem.
2. dan za zajtrk jagode, za kosilo kovač in za večerjo omaka s tartufi, spet poplaknjeno s šampanjcem.
3. dan in do naslednje plače poskusiš preživeti s tistim, kar ti je ostalo na računu.