Tedenski nakup
20€ meso
15€ delikatesa
35€ zelenjava in sadje
4€ kruh
5€ jogurti, caj, kava in par malenkosti
4€ krompir in cebula
Kruh bo treba se dokupit, sadje in zelenjavo tudi, delikatese bodo verjetno za 2 tedna ali vsaj 10 dni, meso bo za en teden, pa se kaksno malenkost bo treba kupit cez teden.
Na okroglo, 100€ en vecji nakup, 50€ cez teden, 150 x 4 = 600€. Plus macek in pes nista se nic jedla, umili in oprali se tudi se nismo, tukaj gre sigurno se 300€ na mesec, 3 odrasle osebe, 1 macek in 1 mikro pes. En minimalec na mesec samo za hrano, osnovno gospodinjstvo in kozmetiko/higieno.
mal racunam, 11.11.2023 ob 13:35
20€ meso
15€ delikatesa
35€ zelenjava in sadje
4€ kruh
5€ jogurti, caj, kava in par malenkosti
4€ krompir in cebula
Kruh bo treba se dokupit, sadje in zelenjavo tudi, delikatese bodo verjetno za 2 tedna ali vsaj 10 dni, meso bo za en teden, pa se kaksno malenkost bo treba kupit cez teden.
Na okroglo, 100€ en vecji nakup, 50€ cez teden, 150 x 4 = 600€. Plus macek in pes nista se nic jedla, umili in oprali se tudi se nismo, tukaj gre sigurno se 300€ na mesec, 3 odrasle osebe, 1 macek in 1 mikro pes. En minimalec na mesec samo za hrano, osnovno gospodinjstvo in kozmetiko/higieno.
3 odrasle osebe je 3000€ prihodka, ne?
Anonimno 3565, 11.11.2023 ob 13:39
Sirotinje nesposobne. Jaz toliko na teden samo za dobra vina zapravim. Veliko trošim, ampak mi dol visi, ker tudi dobro zaslužim.
Za vina mi je vseeno, raje kaksno dobro pivo, se raje pa dobro zgano pijaco spijem in po mojih izkusnjah, ni vedno cena tista, ki doloca, kaj je dobro.
jaz kupujem mesečno – torej mesečni večji nakup konc meseca, ko je 10% popust
potem čez mesec pa samo še tisto kar je v akciji in na kupone…
je pa res,da ne jem delikatese – salam – edino sir, ki ga kupim vakumsko pakiranega, mesa jem bolj malo, večinoma mleto samo in piščanca -oboje gre v skinjo – piščanec za pripravo še – mleto naredim haše omako in čuftein dam v skrinjo. Ostalega mesa ne jem.
jogurti počakajo tudi cel mesec – tisti datum na njih – po njem so še sigurno slab mesec dobri, tako,da se lahko vnaprej kupi
hrana in vse je postalo božjastno drago res – trgovci so od korone naprej zblazneli in jaz res gledam kaj kupim
pa sadje in zelenjavo sem oklestila zelo v smislu pestrosti – sploh sadje… jem jabolka , banane, avokado in pozimi kivi ostalega ne, ker je enostavno predrago
Tudi sama ugotavljam da se je hrana najbolj podražila. Pa ne samo to, tudi kvaliteta je padla pa še skrčila se je količina. To mi je še huje, prov prevarantsko. Dajmo v embalažo od jogurta mal manjšo količino pa še mal ga razredčimo, saj noben ne bo opazil pa bo večji dobiček.
Ampak ljudje se pa ne dajo, pokupijo vse. Včeraj popoldan sem se peljala mimo parih šoping centrov, Hoferja, Lidla, parkirišča nabito polna.
anonimno572, 11.11.2023 ob 14:43
jaz kupujem mesečno – torej mesečni večji nakup konc meseca, ko je 10% popust
potem čez mesec pa samo še tisto kar je v akciji in na kupone…
je pa res,da ne jem delikatese – salam – edino sir, ki ga kupim vakumsko pakiranega, mesa jem bolj malo, večinoma mleto samo in piščanca -oboje gre v skinjo – piščanec za pripravo še – mleto naredim haše omako in čuftein dam v skrinjo. Ostalega mesa ne jem.
jogurti počakajo tudi cel mesec – tisti datum na njih – po njem so še sigurno slab mesec dobri, tako,da se lahko vnaprej kupi
hrana in vse je postalo božjastno drago res – trgovci so od korone naprej zblazneli in jaz res gledam kaj kupim
pa sadje in zelenjavo sem oklestila zelo v smislu pestrosti – sploh sadje… jem jabolka , banane, avokado in pozimi kivi ostalega ne, ker je enostavno predrago
SZ: kislo zelje, sveze zelje, redkvica, zelena solata, korenje, zelena, koleraba, por, jabolka, hruske, banane, grozdje, limone.
Mislim, da je to vse od SZ, kar sem kupila. Nic eksoticnega, nic izvensezonskega, nic v vecjih kolicinah, vse najbolj obicajno. 35€ se mi zdi ogromno za SZ, ki ne bo za cel teden.
Tako pač je. Mi porabimo prej več, kot manj. A, da bi šla v kako mesnico, vzela večjo količino mesa, prosila za popust in dala v skrinjo si razmišljala? Pa večjo količino moke in kruhomat in si sami pečete kruh. Tako mi delamo. Pa kaka njiva in kaj pridelaš. Lovit popuste, dvojne pike, ob petkih je v Merkatorju 10 % popust.
Simona76
21.11.2023 ob 17:10
Tako pač je. Mi porabimo prej več, kot manj. A, da bi šla v kako mesnico, vzela večjo količino mesa, prosila za popust in dala v skrinjo si razmišljala? Pa večjo količino moke in kruhomat in si sami pečete kruh. Tako mi delamo. Pa kaka njiva in kaj pridelaš. Lovit popuste, dvojne pike, ob petkih je v Merkatorju 10 % popust.
_——–
pa ti, si kdaj razmišljala, da nekateri ljudje nimajo kam skrinje dat in niti nekih večjih količin moke skladiščit? in da nimajo njiv in podobnega?
Smo 3-članska družina in mesečno porabimo cca. 500€ mesečno za hrano. Leto dni nazaj smo porabili za isti nakup po 350€ mesečno. Potem je potrebno še otroku, ki raste dokupovat kaj za oblečt (kupujem vsak mesec nekaj). Prejšnji mesec sem ji nakupila nekaj stvari za oblečt plus bundo je smo porabili 700€. Uglaunm ja ful se je use podražilo.
Hrana se je podražila, so pa rudi nakupovalne navadi katastrofa. Hočeš, nočeš pogledaš v voziĉek ko stojim na blagajni in sori pol je pofla. Iz osnovnih sestavine nihče ne zna nič naredit ter sezonska zelenjave saje niso spet tok draga. Špar, Mwrkator pa majo skoz popusti, akcije…..tako da se da če se hoče. Ampak ja brez jamranja pa ne gre.