Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tedenski nakup

Tedenski nakup

20€ meso

15€ delikatesa

35€ zelenjava in sadje

4€ kruh

5€ jogurti, caj, kava in par malenkosti

4€ krompir in cebula

Kruh bo treba se dokupit, sadje in zelenjavo tudi, delikatese bodo verjetno za 2 tedna ali vsaj 10 dni, meso bo za en teden, pa se kaksno malenkost bo treba kupit cez teden.

Na okroglo, 100€ en vecji nakup, 50€ cez teden, 150 x 4 = 600€. Plus macek in pes nista se nic jedla, umili in oprali se tudi se nismo, tukaj gre sigurno se 300€ na mesec, 3 odrasle osebe, 1 macek in 1 mikro pes. En minimalec na mesec samo za hrano, osnovno gospodinjstvo in kozmetiko/higieno.

Odgovor na objavo uporabnika
mal racunam, 11.11.2023 ob 13:35

20€ meso

15€ delikatesa

35€ zelenjava in sadje

4€ kruh

5€ jogurti, caj, kava in par malenkosti

4€ krompir in cebula

Kruh bo treba se dokupit, sadje in zelenjavo tudi, delikatese bodo verjetno za 2 tedna ali vsaj 10 dni, meso bo za en teden, pa se kaksno malenkost bo treba kupit cez teden.

Na okroglo, 100€ en vecji nakup, 50€ cez teden, 150 x 4 = 600€. Plus macek in pes nista se nic jedla, umili in oprali se tudi se nismo, tukaj gre sigurno se 300€ na mesec, 3 odrasle osebe, 1 macek in 1 mikro pes. En minimalec na mesec samo za hrano, osnovno gospodinjstvo in kozmetiko/higieno.

3 odrasle osebe je 3000€ prihodka, ne?

Sirotinje nesposobne. Jaz toliko na teden samo za dobra vina zapravim. Veliko trošim, ampak mi dol visi, ker tudi dobro zaslužim.

to še za cigarete in kavico nimam dovolj za en teden.

Ravnokar ugotavljam isto. Isti nakup in za mulca nekaj nujno obveznega od včeraj do danes 300€. Drugi teden ne prestopim praga trgovine, pa če ponucam cunjo da si ta zadnjo obrisem hahaha dobro da sem kupila tudi toaletnega, je ta poceni ampak bo kar moral bit vredi!

Anonimno 3565, 11.11.2023 ob 13:39

Sirotinje nesposobne. Jaz toliko na teden samo za dobra vina zapravim. Veliko trošim, ampak mi dol visi, ker tudi dobro zaslužim.

Za vina mi je vseeno, raje kaksno dobro pivo, se raje pa dobro zgano pijaco spijem in po mojih izkusnjah, ni vedno cena tista, ki doloca, kaj je dobro.

jaz kupujem mesečno –  torej mesečni večji nakup konc meseca, ko je 10% popust

potem čez mesec pa samo še tisto kar je v akciji in na kupone…

je pa res,da ne jem delikatese – salam – edino sir, ki ga kupim vakumsko pakiranega, mesa jem bolj malo, večinoma mleto samo in piščanca -oboje gre v skinjo – piščanec za pripravo še – mleto naredim haše omako in čuftein dam v skrinjo. Ostalega mesa ne jem.

jogurti počakajo tudi cel mesec – tisti datum na njih – po njem so še sigurno slab mesec dobri, tako,da se lahko vnaprej kupi

hrana in vse je postalo božjastno drago res – trgovci so od korone naprej zblazneli in jaz res gledam kaj kupim

pa sadje in zelenjavo sem oklestila zelo v smislu pestrosti –  sploh sadje… jem jabolka , banane, avokado in pozimi kivi ostalega ne, ker je enostavno predrago

Kupujem sproti. Koristim tudi popuste, ko so.

Tudi sama ugotavljam da se je hrana najbolj podražila. Pa ne samo to, tudi kvaliteta je padla pa še skrčila se je količina. To mi je še huje, prov prevarantsko. Dajmo v embalažo od jogurta mal manjšo količino pa še mal ga razredčimo, saj noben ne bo opazil pa bo večji dobiček.

Ampak ljudje se pa ne dajo, pokupijo vse. Včeraj popoldan sem se peljala mimo parih šoping centrov, Hoferja, Lidla, parkirišča nabito polna.

anonimno572, 11.11.2023 ob 14:43

jaz kupujem mesečno –  torej mesečni večji nakup konc meseca, ko je 10% popust

potem čez mesec pa samo še tisto kar je v akciji in na kupone…

je pa res,da ne jem delikatese – salam – edino sir, ki ga kupim vakumsko pakiranega, mesa jem bolj malo, večinoma mleto samo in piščanca -oboje gre v skinjo – piščanec za pripravo še – mleto naredim haše omako in čuftein dam v skrinjo. Ostalega mesa ne jem.

jogurti počakajo tudi cel mesec – tisti datum na njih – po njem so še sigurno slab mesec dobri, tako,da se lahko vnaprej kupi

hrana in vse je postalo božjastno drago res – trgovci so od korone naprej zblazneli in jaz res gledam kaj kupim

pa sadje in zelenjavo sem oklestila zelo v smislu pestrosti –  sploh sadje… jem jabolka , banane, avokado in pozimi kivi ostalega ne, ker je enostavno predrago

SZ: kislo zelje, sveze zelje, redkvica, zelena solata, korenje, zelena, koleraba, por, jabolka, hruske, banane, grozdje, limone.

Mislim, da je to vse od SZ, kar sem kupila. Nic eksoticnega, nic izvensezonskega, nic v vecjih kolicinah, vse najbolj obicajno. 35€ se mi zdi ogromno za SZ, ki ne bo za cel teden.

Itak da je 35 € veliko za eno vrečko sadja in zelenjave.

Tako je … delam (plača 1800) za položnice in hrano.

Sem samska z dvema najstnikoma, ki pojesta… uf.. Še pa še.

Pa kaj naj….Iscem dodatno delo, ker enostavno tud za en letni dopust ne našparam😢.

Tako  pač je. Mi porabimo prej več, kot manj. A, da bi šla v kako mesnico, vzela večjo količino mesa, prosila za popust in dala v skrinjo si razmišljala? Pa večjo količino moke in kruhomat in si sami pečete kruh. Tako mi delamo. Pa kaka njiva in kaj pridelaš. Lovit popuste, dvojne pike, ob petkih je v Merkatorju 10 % popust.

Moji izdatki za tričlansko družino so enaki.

.  Potem se pa zbudiš.

Aja res in si privatnik ali kateri plačilni razred? Jaz vina ne pijem, včasih sem dan danes ga nisem spil pomoje že 15 let in res eno pivo na teden in imam odlične prihodke zelo odlične, ampak gledam da čim manj zapravim.

Pa odvadisi kaditi in kavo si naredi doma pa bo, je pa res da je v Sloveniji zelo drago vse in slabše plače in večji davki.

glede na posmeh avtorju prispevka in na vaše hvalisanje življenskega stila, se mi poraja vprašanje kako da si tukaj med “siromaki” krajšate čas in bildate ego😊

Se mi ne spi in se mi neda nič,razen na telefon in sledi o Sloveniji in tako jaz razmišljam o Sloveniji sami siromaki.

Simona76

21.11.2023 ob 17:10

Tako  pač je. Mi porabimo prej več, kot manj. A, da bi šla v kako mesnico, vzela večjo količino mesa, prosila za popust in dala v skrinjo si razmišljala? Pa večjo količino moke in kruhomat in si sami pečete kruh. Tako mi delamo. Pa kaka njiva in kaj pridelaš. Lovit popuste, dvojne pike, ob petkih je v Merkatorju 10 % popust.

_——–

pa ti, si kdaj razmišljala, da nekateri ljudje nimajo kam skrinje dat in niti nekih večjih količin moke skladiščit? in da nimajo njiv in podobnega?

Smo 3-članska družina in mesečno porabimo cca. 500€ mesečno za hrano. Leto dni nazaj smo porabili za isti nakup po 350€ mesečno. Potem je potrebno še otroku, ki raste dokupovat kaj za oblečt (kupujem vsak mesec nekaj). Prejšnji mesec sem ji nakupila nekaj stvari za oblečt plus bundo je smo porabili 700€. Uglaunm ja ful se je use podražilo.

Hrana se je podražila, so pa rudi nakupovalne navadi katastrofa. Hočeš, nočeš pogledaš v voziĉek ko stojim na blagajni in sori pol je pofla. Iz osnovnih sestavine nihče ne zna nič naredit ter sezonska zelenjave saje niso spet tok draga. Špar, Mwrkator pa majo skoz popusti, akcije…..tako da se da če se hoče. Ampak ja brez jamranja pa ne gre.

Jaz grem tedensko v trgovino in zapravim na nakup cca 70 € za hrano. Še malica v službi za oba pa sva na 400-500€. So bili časi, ko sem se ob obisku trgovine vprašala, če bom dosegla kvoto 30 € za koriščenje popusta, danes te dileme več nimam 🙂

Sirotinja si ti,da te  alkohol prevlada…

In potem se je treba norcevati iz tistih ki zasluzijo minimalca??? Joj kako ste eni zagledani samo vase, in ja ste na nek nacin bedni…. zato pa je tako kot je – vedno vec siromakov – kmalu bomo eni jedli spet le suh nic namazan kruh….

New Report

Close