Tedi trgovina- zaposlitev
Loni 15, seveda se ti smejejo, ker vsi poznamo take kot si ti. Ritolizniki. Isto je bilo pri nas v proizvodnji. In žal punce pri nas je isti šmorn. Nesposobni v kadrovski, nesposobni tehnologi, ne vsi večina pa ja. Se prijaviš za delo v pisarno, vzamejo uno k je razširila noge, zna pa žal samo to. Porazno, ne razumem kako taka podjetja sploh laufajo.
Mucamaca13, 26.02.2021 ob 21:11
Loni 15 ti si nisi samo ritolizing ampak si že globoko v riti. Tok hvališ preveč ampak sama v sebi veš da je odnos v Tediju podn. Za kozlat
No meni je še vedno prav super delati v Tediju. Res smo prav en super kolektiv, ki ga ni nikjer v okolici v Tediju.
Lubika276, 04.08.2021 ob 22:50
Zanima me zakaj delajo samo ene in iste osebe? Nekatere pa kot, da ne obstajajo. Pa niso na dopustu. Samo jih ne vidim na delovnem mestu.
Imas poslovodjo ki je skoraj ni v trgovini tiste ki so na blagajni pa delajo non stop. Lahko da so v drugem Tediju ker Tedi zelo rad pošilja svoje delavke okoli po Sloveniji v druge Tedije.
Maša458, 04.08.2021 ob 22:53
Imas poslovodjo ki je skoraj ni v trgovini tiste ki so na blagajni pa delajo non stop. Lahko da so v drugem Tediju ker Tedi zelo rad pošilja svoje delavke okoli po Sloveniji v druge Tedije.
Hvala za odgovor. Samo mi je pa čudno, da bi bila že cel mesec drugje. Sem skoraj vsak teden v Tediju v Celju. Zato mi je to čudno. Ker 4 osebe vidim samo 1x na mesec.
Meni je pa v Tediju zelo super delati. Imamo super kolektiv, super področno. Res se super razumemo. Plača je vredu. Glede večernih kontrol pa je tako, da ko pride pogleda področna, če je vse podpisano in to je to. Največ 5 minut in ne pol ure kot so bili prejšnji komentarji. Pa tudi v druge države ne hodimo.
No, jaz sem v Tediju zaposlena sedaj pol leta in moram rečt da resnično uživam.
Prišla sem iz podjetja kjer sem si od vse prisile in hitenja zlaganja robe uničila križ in psiho.
V tediju ni tega. Prišla sem ravno ko je bilo robe ogromno ampak se je zadeva umirila. Zaposlene pa odvisno od kolektiva, ljubljanske poslovalnice se punce vlečejo kot zmešane in išcejo tisoc in en razlog da se nekaj ne naredi, greš malo ven iz Lj in punce delajo z veseljem in motivacijo, trgovine so lepe in urejene. Tudi odnosi so od poslovalnice do poslovalnice razlicni, te si ekipa ustvari sama.
Stvari v tediju so se reeees obrnile na boljse, jaz uzivam. Placa ni bohvej kaj, to drzi, ce bi bilo vec kadra bi bilo še lazje delat in ful iscejo ampak itak se folk dans zaposluje samo tam kjer se daje ornk plače,… Tam sem bila zaposlena prej ampak raje v tediju delam za par eur manj, pa pridem iz sihta dokaj spocita domov.
Slediti je treba samo pravilom in biti natancen pri svojem delu in so v tediju srecni.
Podrocne pa so res super. Ni ene da bi bila nesramna, tecna. Vse so zelo motivirane in znajo vedno najdt lepo besedo. Forsirajo pa glih tko na njih kot morjo one sprozit stvari dalje. Ce to razumes ti je jasno da so tam zato da ti dajo navodila ne da so tvoje prijateljice. Ce so stvari narejene ni noben problem.
Vcasih imam obcutek da casov ko smo se borili za sluzbo ni vec in jih je prevec. Vsi bi ogromne place, delal ne bi noben, vsaka kritika ki pride od vodje pa je takoj oseben napad in odpoved in iskanje nove sluzbe.
Dajte no.
Skratka, tedi je postal top. Priporocam.
Tudi sama sem delala nekaj časa v Tediju.To je družini NEprijazno podjetje,tako da,če živite za firmo,vam bo ok,v kolikor vam je na 1.mestu družina,tako kot meni,se vam ne bo izšlo.Ko delaš po njihovih pravilih,si dober,ko se upreš,si najslabši.Lastnik je Nemc,zato pa tak razmišljajo v podjetju.Najbolj me je motilo,da iz dans na jutri nisi vedel,v kateri enoti boš delal.Kr naprej nekam hodit,spraznjevat in filat,urejat trgovine,pa za inventure pripravljat.V svoji enoti si bolj malo.
To je moja izkušnja.Lp
Groznoooo, samo stran od Tedija. Šikaniranje, poniževanje, delaš kot nor, mene so zbadale da sem prestara, klicale so me baba, žalile, delaš kot en suženj.
Če lezeš v rit je okej, če ne pa odpadeš, če si ritoliznik imaš srečo in potem z poslovodjo lahko hodiš na čike, če nisi tudi po vodo ne moreš ker te dajo za blagajno medtem ko one kofetkajo in čikajo. Bruha se mi ko se samo spomnim. Stran od Tedija
Večina verižnih trgovin ima podoben princip vodenja. Vodstvo pritiska nenormalno na področne, ti na poslovodje. Beležijo se promet poslovalnice, promet posameznika, urejenost trgovine, pričakuje se rezultat in absolutno pohlevnost poslovodij. Poslovodje pa pritiskajo navzdol. In v tem procesu stopi v prvi plan kurji možgan. Zmeraj in povsod so v prvem kadru prikimovalci, ki plešejo pod taktirko zaposlovalca točno tako kot oni hočejo. Najboljši so taki, ki sledijo brez kančka odpora. Kimajo, klečeplazijo. Na sestankih področnih sami sebi raje žugajo, se stresirajo s težo morebitne odpovedi. Redki so taki, oziroma takšne, ko gredo tja slišat, nato pa domov v svojo enoto motivirat. Prijateljica je pa točno takšna. Pride nazaj iz pranja možgan, skliče punce, pove nove cilje, nove zahteve nadrejenih, pove, da bodo pri njih še zmeraj naprej delali kot so, da upa, da čutijo vsaka svoj del odgovornosti, da bo vsem kar najlažje. Ima dobro in odzivno ekipo, pokrije zmeraj privatne potrebe, če ima katera potrebe urejanja kaj privat, zmeraj se uspe dogovoriti za menjavo, tudi pri dopustih si gredo na roke, ker se ve, da če bi ena rada šla za mesec dni na potovanje, da morajo druge to pokriti, ampak potem tista sama čuti, da je dolžna sodelavkam, ne firmi ali šefici. Ko pridem k njej na šiht, se čuti topel in dober medsebojni odnos. Seveda ni zmeraj tako idealno, so imeli tudi neprilagodljivo osebo v svoji sredini, vendar je, ker je čutila, da punce držijo vkup, potem sama šla drugam. Pritisk področnih, da jih razbijejo kot kolektiv, je bil nekaj časa nemogoč, tudi z začasnim razporejanjem trgovk drugam, ampak dosežen je bil kontra učinek, saj so bile te zaposlene glasnik dobre prakse, da se da, če se hoče. Prijateljico so poskušali podrediti na več načinov, v času debelih krav tudi z grožnjami odpusta, vendar ji dejansko niso našli ničesar tako zoprnega, da bi vzdržalo odpoved na sodišču. Danes so odnosi morda po poslovalnicah nekoliko boljši samo za to, ker ni več takega bazena ljudi, ki bi bili pripravljeni vstopiti na ta trg dela in so pritiski vodstva manjši. Videti namreč morate, da složen team je delodajalcu velik faktor tveganja za stavke. Morajo biti slabi odnosi in ustvarja se jih.
Prodajalci dobijo cca 1000 neto ce je vsaj +23 delovnih dni, malica je 6.90€…za poslovodje pa ne vem…sem delala nekaj casa v Tediju, delo kot delo je v redu,zanimivo,raznoliko,nikol ni dolgčas…je pa veliko odvisno od poslovodje,,poslovodja si izbere dolocene,ki imajo prednost in so po 1-2 uri v pisarni in kofetkajo,ostali pa delajo…v nasi poslovalnici se res veliko dela..norma je 2.5 paleti na eno zaposleno oz.to moras razdret paleto,sortirat kam kaj gre in zloziti v 4 urah, vmes se strankam pomagas,delas na pomozni blagajni…ce zelis dolgorocno delat v Tediju,moras biti hinavec,ce opazis manipuliranje z denarjem,moras biti tiho,ce poves podrocni o neprofesionalnem odnosu poslovodje, te “pozrejo” in vso krivdo zvalijo nate,,posteni delavci v Tediju nimajo kaj iskati,vsaj v poslovalnici kjer sem delala. Poslovodja “krade” ure tistim,ki so skoz v sluzbi in posteno delajo,in jih pise sebi ter svojim priliznjencem. Zaposlene se posilja tudi v cisto drugi konec drzave,pa tudi v tujino (Hrvaska, Belgija, Italija). Ce kaj rabis in poklices na upravo, te obravnavajo kot najvecjega sovraznika. Podrocna vedno drzi s poslovodjo. V nasem kolektivu smo 4 redno zaposlene dale odpoved, ker podrocna nic ni naredila glede mobinga s strani poslovodje. Ce poves svoje mnenje, moras pisati porocilo,da si užalil nadrejenega,tudi ce to ni res.
Sem delal v tediju preden sem prisel na RTV. Meni je bilo super, dela se 6 dni na teden 40 ur max. Pa ful imas popuste na ze tako poceni robo. Res imas ful ugodnosti in v tediju je vse res zelo kvalitetna roba ceprav vsi mislijo da je kitajski pofl, ni. Vse je za ameriski trg prirejeno za eu. V resnici vsi podcenjujejo tedi samo ker je poceni. Ni poceni to so normalne cene ljudje bozji. Vsi ostali trgovci vas imajo za ovce, zapomnite si.