Tefal actifry
Kupujem nov cvrtnik in sem se nekako že odločila za Tefal. Zatakne se pri modelu. Jih je toliko, da se ne morem odločiti.
Ima kdo med vami doma in bi delil izkušnjo in model katerega imate? Bi kdo bolj priporočal kakšno drugo znamko.
Predvsem me bega ta 2v1 kjer pečeš v dveh nadstropjih.
Hvala za vsako izkušnjo.
Zakaj pa v njem ne pripravljaš tudi druge hrane?
Sestra ima enega prvih modelov in v njem pripravi marsikaj. Sigurno je 5 dni na teden v uporabi. Zato se za nakup odločam tudi sama. Edino modeli me begajo.
Za ga držati v omari je res predraga zadeva. Ta 2v1 stane okoli 200€
[/quote]
ker imam boljše pripomočke za drugo hrano. sem probala enkrat narediti ocvrte piščančje fileje, pa je bila seveda polomija.
Hrana iz actifryja pač ni ocvrta, ampak obdelana z ventilacijo vročega zraka. Krompir ni pomfri, meso ni ocvrto, ampak zapečeno z vročim zrakom, tako kot če bi ga recimo dala na pekač in “ocvrla” v pečici. Skratka, kar nekaj.
Če kupuješ posodo za cvrtje, actifryja ne kupuj, ker boš v nasprotnem primeru razočarana.
Zakaj pa v njem ne pripravljaš tudi druge hrane?
Sestra ima enega prvih modelov in v njem pripravi marsikaj. Sigurno je 5 dni na teden v uporabi. Zato se za nakup odločam tudi sama. Edino modeli me begajo.
Za ga držati v omari je res predraga zadeva. Ta 2v1 stane okoli 200€
[/quote]
ker imam boljše pripomočke za drugo hrano. sem probala enkrat narediti ocvrte piščančje fileje, pa je bila seveda polomija.
[/quote]
Mi zaupaš kakšne pripomočke? Hvala
Trenutno imam samo pečico, ki je pa ravno v času, ko jemo največ pečenega stežka prižgem saj segreje celoten prostor.
Friteza se je pokvarila in pa tudi nismo najbolj navdušeni nad količino olja.
Nam je hrana iz pečice dobra. Samo segreje poleti celo hišo in poraba tudi ni zanemarljiva.
Klasičnega cvrtja se izogibamo.
[/quote]
Potem so take posode prava stvar za vas.
Tudi mi cvrte hrane ne jemo pogosto, ampak če se odločim narediti ocvrti sir, piščanca, pomfri…. pač uporabim klasični cvrtnik.
Aja, še nekaj. V tej posodi ne boš mogla narediti hrane za celo družino, boš morala peči bolj kot ne po porcijah.
[/quote]
Trenutno imam samo pečico, ki je pa ravno v času, ko jemo največ pečenega stežka prižgem saj segreje celoten prostor.
[/quote]
slow cooker. za 40 eur dobiš fenomenalen pripomoček, ki ti lahko “slabe” kose mesa spremeni v poslastico, pa minimalno dela je potrebno za maksimalen izplen
kuhinjski robot (thermomix) – praži, seklja, pasira, kuha na pari
pečico kar uporabljam, nimam občutka, da bi grozno segrela prostor, tud klime nimamo
ta dva uporabljam največ, actifry pa… redko
[/quote]
slow cooker. za 40 eur dobiš fenomenalen pripomoček, ki ti lahko “slabe” kose mesa spremeni v poslastico, pa minimalno dela je potrebno za maksimalen izplen
pečico kar uporabljam, nimam občutka, da bi grozno segrela prostor, tud klime nimamo
[/quote]
Hvala. Ja termomix bi imela Samo cena je zaenkrat nedosegljiva.
Kako pa delujejo tej lonci? Jaz si to predatavljam kot posode za podpeko samo, da je na elektriko? Torej založiš noter meso, zelenjavo, krompir in nato se počasi kuha? Ali imam zgrešeno predstavo?
[/quote]
Hvala. Ja termomix bi imela Samo cena je zaenkrat nedosegljiva.
Kako pa delujejo tej lonci? Jaz si to predatavljam kot posode za podpeko samo, da je na elektriko? Torej založiš noter meso, zelenjavo, krompir in nato se počasi kuha? Ali imam zgrešeno predstavo?
[/quote]
saj nimam prav thermomixa (preeedrago), sem ga pa sprobala spomladi, ko so imeli akcijo
kupila sem hoferjevega za 160 EUR.
malček slabši je kot thermomix glede funkcije kuhanja z mešanjem, sicer pa je čist kul in jurja razlike ne rezultira v kakovosti.
slow cooker pa deluje tako, kot si predstavljaš
[img]https://core-cdn.russellhobbs.com/images/prod_5040_19790_main.png[/img]
v črno posodo se naloži hrana in nato se kuha 6-9 ur. je na elektriko, ampak so temperature med 65 in 90 stopinj, tako, da lahko komot greš od doma, se nima kaj zgodit (so namenjeni ravno temu)
najboljši okus dobiš tako, da meso najprej v ponvi popečeš in nato preložiš v posodo, dodaš ostale sestavine in pustiš, da se kuha. jaz to dam delat ali preko noči ali preko dneva, da se skuha dokler pridem domov.
ker ne vre, ni panike, da bi se karkoli prižgalo. lahko pa namesto, da na začetku popražiš, na koncu daš v pečico pod gril in zapečeš. rebrca so tako najbolj okusna.
Živjo!
Če kdo še kupuje, sama sem ga uporabljala dosti pred leti s sostanivalci v tujini in mi je bilo res dobro, bom po moje zdaj naročila ko sem ravno videla da ima Mimovrste[/url] akcije, cena je res odlična v primerjavi s polno ceno.
Da se pripraviti tudi druge jedi, vsaj mi smo jih navadno, je pa odvisno za kaj ga rabiš, seveda.
LP