Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tega ne bi rada naredila

Tega ne bi rada naredila

Z najboljso prijateljico sepoznava ze 20 let. Spoznali sva se v drugem razredu osnovne sole. Mi je kot sestra… ampak sedaj me prosi za nekaj z cimer si ne zelim mazat rok.

Njen fant se spravlja nanjo tako pravi. Ji vrjamem. Ne fizicno, ampak psihicno. Ko je kdo pri njima je vse perfect. Nikoli se je ni zalil pred mano, zadnji 2 leti naj bi jo zelo psihicno zlorabljal. Jo zali, ji grdo govori, vendar samo, ko sta sama. Nikoli pred drugimi pa tudi nikoli ne napise nic zaljivega prek sms-ov.

Stvar je taka, da prijateljica mi je povedala, da je spoznala nekoga novega, pred tremi meseci. Zdaj, ko ima dopust bi rada, da zanjo lazem, da sva skupaj sle nekam za 1 teden. Ona pa bi v resnici bila pri temu tipu, ki ga je spoznala.

Pravi, da bo pustila fanta, a se ne zdaj, saj noce it nazaj domov (z fantom zivita skupaj), sama pa ne bi rada zivela nekje kod podnajemnica, saj bi dala prevec denarja ven.

Povedela sem ze, da ce vara jaz ne bom nje izdala naj sama naredi kot misli, da je najbolje. Mi je povedala tudi, da je ze bila z tem moskim intimna pa sem rekla, da tega mi ne rabi razlagat, ker ne zelim poslusat o varanju. Tudi mene sta 2 tipa ze prevarala. Ko sem bil mala sem mogla gledat kak mati vara oceta… in ta tema mi ni ljuba..

Povedala sem pa tudi, da ne zelim v tem sodelovati. Jo imam rada, a pri varanju ji ne mislim pomagat. Sem ji ponudila, da bi lahko prisla zivet k meni. Pac bi mogla bit ona na kavcu, saj imam samo 1 sobno stanovanje. Tako, da ce ne zeli biti z fantom je lahko pri meni dokler ne najde stanovanja. Najemnine pa ji ni potrebno placevati saj je stanovanje moje (moj oce je pisal stanovanje name, on zivi v hisi z novo zeno). Prej je to stanovanje dajel v najem pri 21-ih letih pa sem se jaz vselila sem.

Zdaj pa je prijateljica name jezna. Krivi mene da bo ona spet trpela zraven svojega fanta, ce ne bom sodelovala. Meni se ne zdi da sem jaz kaj kriva… ampak mi je zelo zal ker se zdaj ne meniva dosti, saj je zelo jezna. Je rekla da imam cas , da razmislim do petka (takrat ko bi me 2 kao sli skupaj) pa je se reklada zgleda, da si bo mogla najti boljse prijateljice.

Mi je bilo kar hudo ker sem ji zmeraj stala ob srani, zmeraj bila na uslugo… a tega pa ne zelim naredit… in zdaj sem najslabsa oseba na svetu za njene pojme.

Po mojem si se čisto prav odločila .

Strinjam se s tabo in podpiram tvoje ravnanje.

Odgovor na objavo uporabnika
se vtaknem zraven, 20.06.2023 ob 10:07

Strinjam se s tabo in podpiram tvoje ravnanje.

Jaz bi pa svojo pizdo zraven vtaknila.

eh dej no dej, ne vem zakaj ti rabiš njenem fantu razlagat, da bosta šli skupaj na dopust? Mu bo to že ona povedala. Kot sama praviš je prav, da se sedanjega fanta znebi in to mora narediti na sebi najboljši način. Mogoče tudi tale novi ni nič boljši in je prav, da ga sproba, preden si novega kretena nakoplje na glavo.

Tvoja “prijateljica” je navadna lajdra. Ona spoznala nekoga, pa taka boga revica, da jo tip žali, ojojoj…. Doma ima kurbico in mora seveda biti spoštljiv do nje. Naj gre, od koder je prišla, pa bo, ane?

Kak ste ženske pra.sice. Najprej se fanta pusti, potem se gre z drugim. Ali pa se ga pusti in pika. Reči ji, naj gre g fantu in pove, da je konec.

Drugače pa bi jaz povedala fantu, če bi bila njena prijateljica.

O bed kk hude štorije.. čist oh in sploh 🤦

jajajajajaja, 20.06.2023 ob 10:14

Kak ste ženske pra.sice. Najprej se fanta pusti, potem se gre z drugim. Ali pa se ga pusti in pika. Reči ji, naj gre g fantu in pove, da je konec.

Drugače pa bi jaz povedala fantu, če bi bila njena prijateljica.

noben moški ne bi babi izdal svojega prijatelja, ve pa komaj čakate, da bi kaj slabega povedale o prijateljici. In to nekemu nasilnežu. Res ste prave prijateljice. Najbrž bi ratale čisto mokre spodaj, ko bi šle to tipu razlagat.

Nimaš kaj razmišljati, ker si že pravilno razmislila.

mijav mijav, 20.06.2023 ob 10:13

eh dej no dej, ne vem zakaj ti rabiš njenem fantu razlagat, da bosta šli skupaj na dopust? Mu bo to že ona povedala. Kot sama praviš je prav, da se sedanjega fanta znebi in to mora narediti na sebi najboljši način. Mogoče tudi tale novi ni nič boljši in je prav, da ga sproba, preden si novega kretena nakoplje na glavo.

Ne rabim jaz njemu razlagat… ampak potrdit njeno zgodbo. Prit tud na obisk in se pretvarjat, da greva skupaj. Je pac tak da ji tud ne zaupa najbolj, ker 1x ga je skoraj prevarala in je zvedel, da si je z enim pisala, posiljala gole fotke pa tak dalje. Mene bi ona imela, da sem tam da potrdim zgodbo, povem kam greva itd.

Jaz se nimam kaj vtikovat. Ona naj po svoje naredi in jaz ne bom nic okoli govorice nosla njenemu fantu, da ga ona vara. To bosta razresla sama kako vesta in znata. Ona ve, da se jaz z varanjem ne strinjam, ampak itak ona ne bo mene poslusala, jaz ji lahko dam samo nasvet. Ce me ne poslusa pa naj dela kar zeli. Tudi, ce me odjebe zaradi tega, ker ne zelim potrdit njene zgodbe da greva nekam skupaj je ne mislim nic izdat. Bota sama resla svoje stvari. V njuno vezo se nimam jaz kaj vtikat.

Se pravi si sokriva varanja, ker veš, da tvoja prijateljica vara fanta in mu ne poveš.

Najboljsa prijateljica zeli da ji pomagam pri varanju, 20.06.2023 ob 11:10

Jaz se nimam kaj vtikovat. Ona naj po svoje naredi in jaz ne bom nic okoli govorice nosla njenemu fantu, da ga ona vara. To bosta razresla sama kako vesta in znata. Ona ve, da se jaz z varanjem ne strinjam, ampak itak ona ne bo mene poslusala, jaz ji lahko dam samo nasvet. Ce me ne poslusa pa naj dela kar zeli. Tudi, ce me odjebe zaradi tega, ker ne zelim potrdit njene zgodbe da greva nekam skupaj je ne mislim nic izdat. Bota sama resla svoje stvari. V njuno vezo se nimam jaz kaj vtikat.

To je bilo za uporabnika MIJAV MIJAV sem mislila, da je citiralo, pa ni.

Prvi naj jo futra in ji plačuje streho nad glavo, medtem, ko se ona fuqari z drugim.

Faq no

jajajajajaja, 20.06.2023 ob 11:11

Se pravi si sokriva varanja, ker veš, da tvoja prijateljica vara fanta in mu ne poveš.

Ne mislim se vtikovat v nobeno vezo.

Se je 1x ze opekla in ne mislim bit spet jaz bad guy… sem eni prijateljici povedala, da me njen tip osvaja. On je zanikal, ona me je odjebala.

Okol so me sinfali ces da zslim pozornost in da lazem.

Cez kaki dve leti je zvedela, da se njen tip goni okoli, ampak je se vedno vstrajala, ker je imela z njim otroka.

To ni moja veza. Naj resijo sami. Jaz ji ne pomagam pri varanju, se ne lazem za njo. Vara ga ona sama. Jaz sjcer neke stvari vem, ampak to je njena stvar kdaj, kaj, in kako bo mu povedala za varanje. Ce bi mene kaj fant spraseval bi mu samo rekla, da ce kaj dvomi v njo se mora pogovorit z njo in ne z mano.

Tuji problemi se me ne ticejo dokler me nekdo ne vlece v njihove probleme kot sedaj.

Avtorica, odločila si se zelo prav.

Je pa vprašanje, ali je to sploh tvoja prijateljica in njene moralne vrednote so res na psu. Mogoče pa je fant ljubosumen ravno zato, ker ve, da je kurbi ca.

Pra si ca, 20.06.2023 ob 11:15

Prvi naj jo futra in ji plačuje streho nad glavo, medtem, ko se ona fuqari z drugim.

Faq no

Kje to pise da jo on prezivlja? Delita si stroske, za hrano, poloznice, najemnino. Ne zeli pa biti podnajemnica na svojem, ker potem vse ona placa. Nic se ne deli na polovico ane… logika.

Pri meni pa tud ne zeli biti, ker bi mela samo kavc na voljo. Vsaj 4 do 6 mesecev bi rada mela, da bi si malo vec nasparala preden bo sla kam na svoje, je rekla.

Ti pa si kr zmisljujes, da ji on daje streho nad glavo, jo om hrani… halo… tega sploh ni bilo omenjeno. Razen tega, da ne zeli it nazaj k starsem in da se ne zeli najemniskega stanovanja sama placevat.

“sama pa ne bi rada zivela nekje kod podnajemnica, saj bi dala prevec denarja ven.” in to ti preberes kot on placuje vse, on jo hrani, on jo oblaci…. svasta.

Izsiljuje in izigrava več ljudi.

Ne spusti je več v svoje stanovanje.

Najboljsa prijateljica zeli da ji pomagam pri varanju, 20.06.2023 ob 11:28

Kje to pise da jo on prezivlja? Delita si stroske, za hrano, poloznice, najemnino. Ne zeli pa biti podnajemnica na svojem, ker potem vse ona placa. Nic se ne deli na polovico ane… logika.

Pri meni pa tud ne zeli biti, ker bi mela samo kavc na voljo. Vsaj 4 do 6 mesecev bi rada mela, da bi si malo vec nasparala preden bo sla kam na svoje, je rekla.

Ti pa si kr zmisljujes, da ji on daje streho nad glavo, jo om hrani… halo… tega sploh ni bilo omenjeno. Razen tega, da ne zeli it nazaj k starsem in da se ne zeli najemniskega stanovanja sama placevat.

“sama pa ne bi rada zivela nekje kod podnajemnica, saj bi dala prevec denarja ven.” in to ti preberes kot on placuje vse, on jo hrani, on jo oblaci…. svasta.

Naj gre najprej na svoje in potem naj se goni okrog kolikor hoče.

imaš prav avtorica, 20.06.2023 ob 11:26

Avtorica, odločila si se zelo prav.

Je pa vprašanje, ali je to sploh tvoja prijateljica in njene moralne vrednote so res na psu. Mogoče pa je fant ljubosumen ravno zato, ker ve, da je kurbi ca.

Res je da se name jezi, ker sva res skoraj vedno vse naredile za drugo. Tudi ona je ze velike usluge naredila meni, ampak nikoli je nisem prosila, da se laze zame. Mislim, da je sokirana ker zdaj vidi to kot da ji ne zelim pomagat in ji na nek nacin unicujem prihodnjost z tem tipom. Ljubosumen je ker je zelo lepa, dobiva pozornost… je pabres, da ga se ni prevarala ampak je posiljala nekomu gole fotke, pa je zvedel za to. Nikoli pa ni zelel povedat od koga je zvedel. Lahko, da se je tisti tip hvalil naokoli… ali pa ke celo on povedall, ker je videl na fbju, da je ona v vezi… skratka ne vem. Kurba je ravno ne bi klicala. Ampak itak sem ji ze povedala da ce zeli posiljat gole fotke, se dobivat z drugimi, da naj raje fanta pusti… konec koncev jaz lahko dam samo nasvet. Kaj pa naredi ona pa je njena stvar.

Ne podlegaj manipulacijam prijateljice. Ponudila si ji veliko rešitev, da bi to lahko izpeljala s pokončno držo brez varanja. Očitno ji fant ustreza čeprav naj bi imela psihično nasilje.

Stoj za svojimi prepričanji!! Povej, da veš kako varanje boli in da bo mogla najti kakšno drugo rešitev, ki ne bo vključevala tebe. Že to, da ti govori o varanju, če ve kakšna so tvoja  stališča, ni prav.
Jaz sem samo enkrat pripeljala kolegico za zmenek z ljubčkom. Mi je zelo žal, še danes. Ne podpiram varanja in tako kot ti no čem imeti opravka z ničemer kar se varanja tiče.

Če je prava prijateljica, bo razumela.

Najbolje da greš kar z njima, se pretvarjaš da si ti njegova punca in še poslušaš nočne zvoke, ki jih proizvajta.

Saj veš da ne bo sumljivo če ju kdo vidi.

Prav imaš. Jest sem bil tudi nekoč s partnerico, kjer je bilo razmerje katastrofa. Skupaj sva bila samo še zato, ker me je čustveno manipulirala, na kakšen način nebi razlagal. Pač relativno mlad sem bil in očitno neumen.

Pa se je zgodilo življenje, spoznal sem novo in je bilo tako kot da bi se zbudil iz kome. Rabil sem kar nekaj časa, da sem si nastavil glavo, potem pa je prišel dan, ko sem naredil kar je bilo treba, oziroma bi moral že zdavnaj. Pač pobral sem svoje stvari in se odselil iz skupnega stanovanja, odšel praktično brez vsega skupno ustvarjenega premoženja. Sem ji ga tudi pustil, samo da sem lahko zadihal, vse skupaj me je stalo krepko čez 100 tisoč EUR, pa je od tega že kar nekaj let, ko je 100 tisoč EUR še nekaj pomenilo.

Nisem kalkuliral, samo svoboden in srečen sem hotel biti in šele potem, ko sem odšel, sem se prvič dotaknil nje. To sem naredil tako, ker verjamem, da vedno obstajata lažja pot(kjer človek laže sam sebi), ter težja pot, kjer se držiš načel in morale, pa izgubiš veliko materialnega in še marsičesa.

Način, ki sem ga izbral, me je potem v nadaljevanju bogato nagradil in stojim za tem, da za varanje ni opravičila. Še manj pa, če se v to meša neko materialno sigurnost.

In zavedaj se samo nečesa, kdo si, je precej odvisno od tega s kom se družiš, ker lahko sčasoma nesprejemljivo postane sprejemljivo, ker to počnejo ljudje okoli tebe.

Bistvo. Imaš popolnoma prav in čestitke za pokončno držo, ponudila si ji izhod, ki je tudi moralno čist in v duhu prijateljstva. Ne zaveda se, da ima za kolegico nekoga, ki je zlata vreden. Če pa sama tega ne razume, je njen problem. Četudi je v stiski, ampak za tak način ni opravičila, sicer pa veš kako se bo končalo takšno razmerje ne? Kdor je pripravljen biti z žensko, ki vara svojega partnerja z njim, ta ima še 2-3 druge s katerimi počne isto. Čaka jo težko spoznanje na točki kdo je ona in kakšne ljudi privlači, oziroma so jo pripravljeni sprejeti…

New Report

Close