Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Tehnični pregled

Tehnični pregled

Slišala sem, da bo z novim letom začel veljati zakon, ki pravi, da morajo vozila stara do 7 let na tehnični pregled vsako drugo leto. Moj avto je letnik 1999 in me zanima, kaj moram storiti letos….Registracijo imam aprila, in lani sem dobila nalepko, ki velja do aprila 2005. Ali moram letos na tehnični pregled ali zamenjajo samo nalepko?

Prosim, če mi kdo to razloži?

LP

Takole piše v brošuri Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS:

Novo vozilo bo moralo na tehnični pregled:
– tri leta po prvi registraciji
– pet let po prvi registraciji
– sedem let po prvi registraciji
– za vozila starejša od sedem let je obvezen teh. pregled vsako leto

Ukinjen je šestmesečni tehnični pregled za vozila, starejša od 12 let.

Tako kot je napisala Jana drži ( nova vozila prodana po 1,1,05), za tvoje vozilo pa je vse po starem vsako leto teh. pregled , s tem da po 12 letih nimaš polletnega pregleda.

lp Maks

Po novo nalepko vsekakor moraš, ko se izteče veljavnost stari, nalepko pa po mojem dobiš samo po tehničnem pregledu…. Ne vem pa, ali ti jo bodo dali za dve leti ali samo za eno. Jaz sem leta 99 za eno leto zamudila zakon, po katerem je treba novo vozilo na naslednji tehnični pripeljati čez tri leta, in sem morala na tehničnega vsako leto.

Gobica, v zmoti si. Nalepko dobiš, ko plačaš cestnino in zavarovanje. To moraš pa tako ali tako vsako leto. Si imela pa res smolo s tehničnim, čeprav po svoje tudi ni slabo. Pač daš tistih nekaj jurjev za TP in veš, da je avto OK.

Aja, jaz sem si predstavljala, da ti potem nalepka velja dve leti… Te stvari mi itak niso čisto jasne – kako je lahko nalepka o tehnični brezhibnosti vozila odvisna od plačila cestnine? Najbrž samo način, da te prisilijo poravnati vse stvari, ker bi se sicer polno ljudi vozilo brez tega….
No, če še danes velja takšna logika kot pred petimi leti, bo netki morala lepo vsako leto narediti tudi tehničnega.

New Report

Close