Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tehnika striženja las – postopoma

tehnika striženja las – postopoma

Se oproščam, ne poznam pravih izrazov, pa bom poskusila razložiti. Imam naravno skodrane lase, pa ne zelo močno (če jih spnem v čop, se do elastike kar zravnajo). Imam srednje dolge lase, pred leti so me frizerke strigle tako, da so z glavnikom držale lase navpično navzgor, pa jih strigle na isti višini, če se razumemo. In se mi je zdelo ful v redu frizurca, ker na enako dolžino postrižena bi bila grozna.

Že nekaj let pa vedno naročim frizerkam, naj me ostriže postopoma, ampak opažam, da držijo lase z glavnikom vodoravno in strižejo, pa nekako nimam tako dobre oblike frizure, kot včasih. Se mi to samo zdi, ali gre res za dru način striženja?? Tako sem zamenjala že kar nekaj salonov ampak nikjer mi ne naredijo take dobre oblike, kot sem jo imela včasih.

Je to možno?’

Hvala, L

prvi del mi je jasn drug pa ne

zahtevaj stopničasto striženje

postopno pomeni da lasje niso postriženi vsi enako oz. niso enako dolgi. se pravi, da če ti jih striže tako, da jih z glavnikom drži gor logično ne bodo vsi enako dolgi, če pa tij jih striže tako, da jih z glavnikom drži dol bodo seveda vsi enako dogi.

ups, sem zakomplicirala :), upam da sem vsaj malo pomagala

da še dodam jaz svoje mnenje … striženje postopoma zgleda takole, da je dolžina las najdaljša … vse kar se pa striže na vzgor pa je krajše … mogoče si imela preveč postopoma ali premalo … čisto ne razumem tehnike ki si jo opisala …torej če so tvoje frizerke lase včasih držale navzgor mislim da si imela postopoma vendar nekako srednje , če bi lase držala bolj proti lasišču bi na ostriženem delu imela krajše, če bi pa lase, prste držala navzven … stran od lasišča bi pa imela postopno striženje, ki ne bi bilo zelo vidno 🙂

če ti bo pomagalo : najprej odrežemo vodilno linijo, ta je dolžina las, ki jo strižemo tako, da si odelimo pramen las od levega ušesa do desnega, lase dobro razčesemo in jih nagnemo navzdol proti hrbtu … porežemo dolžino . naslednji pramen ki si ga odelimo za striženje pa nagnemo pravokotno od lasišča , prste nagnemo navzven ali navznoter in odstrižemo .

upam da ti nisem preveč zakomplicirala , samo frizerji težko dajamo mnenja, kadar ne vidimo lasu in oblike. in tud težko razložimo 🙂 * lep dan

vstrajaj pri stopničasti frizuri. Jaz imam enako težavo, vendar sem našla frizerja, ki zna krotiti moje lase. Če imaš kakšno fotografijo jo nesi na naslednje striženje, povej nja te strižejo kot so se strigle rokerice v 80-ih 🙂 to ponavadi razumejo, ker so 80-kao spet moderna

Striženje ki si ga opisala v prvem delu je bolj kot ne rahlo stopničasto striženje, tehniko ki si jo opisala v prvem delu pa izhaja iz anglije in jo recimo najdeš pri mič stylingu. Drugi del pa je tehnika bolj “po šolsko” in sicer stopničasto striženje na 90° od lasišča, kjer je učinek stopničastega striženja veliko močnejši zato ti tudi mogoče vse preveč “skače na vzgor” in naredi volumen pri skodranih laseh malce premočan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close